...no, právě, Tvoje recenze byla jedna z rozhodujících![]()
Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?
Miru No vida
, tak to jsem o to víc zvědavá, jak bude působit na tebe.
...voníš se někdy vůní Existence Amouage.?.
Měla jsem zbyteček vzorku - je moc příjemná...
Miru Existence mám skoro půlku flakonu, tehdy jsem úplně zešílela a musela ji vlastnit:) Teď jedu ve vanilkovém období a učarovala mi avivážová Acne Studios![]()
Už budu muset ty dámičkovské vyměnit za něco jarně svěžího plus kontrovat nějakou neobvyklou peckou (od Le Frag, Pictura Fragrans či Bahfamsn
)
...to naprosto chápu, tu potřebu vlastnit![]()
A máš pravdu, Acne je teď taky moc příjemná, ano, jsou to dámičkovské, kikinovské vůně, ale tak osvobozující(?..), člověk je někdy, to období s nimi, potřebuje.
A nebo je mít na občas a pak mít i to svoje, když jde někam mé druhé/další já...![]()
![]()
Histoires de Parfums
kolekcia
This is not a Blue Bottle / Ceci n'est pas un Flacon Bleu
1.1
Veľmi jemný, decentný, unisexový medový pomarančový kvet, s ľahkým závanom nahorklorklosti typyckej pre pomarančový kvet a trocha čerstvého ovocia.
1.2
Jemne nasládle kvetinové tóny, ucelené ako závoj vône z kvetov a trochy mokrej hliny po daždi. Vyslovený unisex.
1.3
Jemný hladký závan pomaranča, neskôr pomaranč s ružou. Podobne ako pri ostatných, vôňa je veľmi hladká, vyvážená, jednoliata.
1.4
Na túto sériu pomerne výrazná, orientálna (v európskom poňatí), ovocne-korenistá vôňa s tropickými kvetmi. Pod tým cítim jemne živičnato-medový tón.
1.5
Nežná vôňa čínskej gumy s ovocnými tónmi. Vzdušná, ale nie slabá a s výdržou. Keby mala Barbie doktorát, voňala by takto.
1.6
Jemne nahorklé citrusy, petitgrain, neroli, nahorklé biele kvety. Svieže a omamné zároveň.
1.7
Bleh. Každá kolekcia musí mať svoj oud, so here we go. Spolu s kokosom a frangipani to evokuje nejaký tropický kompostér.
Toto sú veľmi pekné, nazvala by som to až intelektuálne vône. Jemné, premyslené, ticho elegantné, sebaisté.
Okrem 1.7 by som unosila ktorúkoľvek. Veľmi vydarené.
Som strašne zvedavá na 1.8.
teena-s Už jsem se lekla, že jsi propadla Vuittonovým vůničkám jako parfumos v cizině. Zkusila jsem pár, ale líbila se mi jen nějaká růže z kolekce tmavých flakonů(parfém?). Asi Les Sables Roses
Vlastnit bych ji ale taky nemusela![]()
Korsičanka kiežby len v cizině...![]()
Eight & Bob
Fouquet Collection
Belvedere
Reformulovaná Annicke 5.
K nej som kedysi napísala:
"Well, toto som od toho nenápadného flakóna nečakala. Rum, škorica, gurmánske tóny. Karamel. Pri jemnom nástreku príjemná teplá vôňa, ktorá keď sa pospája, tak paradoxne vôbec nepôsobí gurmánsky. Ale s dávkovaním opatrne."
Táto je podľa mňa hladšia, elegantnejšia a lepšie poskladaná. A flakón je teda nepomerne krajší.
Egypt
Ľahkosť a vzdušnosť levandule v kombinácii so sladkými koreniami tvorí nežný kontrast. Veľmi elegantná, veľmi vyvážená, pôsobiaca akýmsi samozrejmým luxusom. Unisex.
Il Giardino dell'Anima
Mäkké tóny zrelého ovocia, rozverná mandarinka, jemne banánový ylang, trocha gurmánskych tónov. Tipla by som si aj figu. Upokojujúca a naplňujúca. Záhrada duše.
Le Pari d'Honfleur
Mliečne zelená figa, krémové tóny čistej pokožky, trochu hebkého sladkého korenia. Prudko nositeľné a pritom nie úplne tuctové.
Le Trou 19 du Phare
Aromatické byliny, nahorklo kvetinové tóny, jmné korenia. Zelenoživičnatá elemi, malá kvapka citrónového oleja. Ako celá táto kolekcia - hladká a elegantná.
Nuit de Megève
Ďaľšia etuda na tému elegantných pánskych kompozícií posunutých do kompletne unisexovej roviny. Tentokrát predovšetkým grapefruit, eugenol a prírodné tóny.
Pure Vienne
Hrachor!!!! Môj milovaný hrachor! V kytici ďalších jarných kvetov, obloženej ďalšími hladkými a nežnými zložkami pripomínajúcimi hebký svetloružový hodváb. Nádhera!!!
Úplné privolávanie jari!
(Pôvodne Annicke 1, ale prepracovaná k väčšej elegancii)
Sérénité en Bourgogne
Cítim nádhernú ružu, trochu myrhových tónov a červené víno. ale hlavne a v prvom rade neolejovitú tmavočervenú zamatovú unisexovú ružu.
Xerjoff - Starlight
Také veľmi ľahunko čerešňovo-marcipánové mandle, ale len veľmi decentne. No dobre, tak postupne začnú vyžadovať viac pozornosti, ale stále je to príjemné. Do toho trocha pomarančového kvetu, takého toho medovo-nektárového. Veľmi sa to nevyvíja, ale je to pekná vôňa. Možno by som za ňu nedala toľko peňazí, ale rozhodne by som ju veľmi spokojne nosila.
Xerjoff - Comandante!
Fougérový preplesk. toto nie je levanduľa, ktorá vás ukolíše ku spánku. Táto vás dá do pozoru a keď sa trochu upokojí, možno pustí trochu púdrovo-medových tónov, Uvedené zloženie nejako nekorešponduje s tým, čo cítim, ale možno je to tak dobre.
Histoires de Parfums - En Aparté: Irrévérent
Drevitá, koreneno-drevitá vôňa, úplne hypnotická do toho vzdušnosť a nesladké živice. Whiskey? skôr nie, to je len ten pocit kvalitného nalešteného dreveného nábytku, kde by sa tá whiskey dala podávať. Píšu oud...možno prispieva k tomu krorenistodrevitému layoutu vône, ale žiadne živočíšno sa nekoná. Výrazná, ale pritom uprataná vôňa s mierne starosvetským nádychom. Príde mi skôr maskulínna.
slniecko Já si už ani takové úkoly nedávám.
Ad D'Orsay Tonka Hysteria: Ze všech zkoušených vzorků D'Orsey v Ingr. byla nejzajímavější. Ale na nákup to zatím nějak nestačilo
.
Já jsem v létě dostala vzorek od Miru a od té doby si pořád říkám "nepotřebuju ji, nepotřebuju ji" ale možná stejně jednou podlehnu. Taky to byla nejen ten den, ale pak několik dní nejzajímavější vůně, co jsem zkusila.
![]()
![]()
(ona je moc pěkná, taková chumlací.
A podstatou, náladou mi připadá jako Tvoj Imagine 2024...
Tak proto asi ty sympatie...)
#Miru to máš pravdu! Je tam rozhodně spojitost.
...takže to znamená jediné
-
koupit si ji.
Cena v porovnání s Imagine velmi sympatická, čili se můžeš macerovat dle libosti![]()
Mitzi to som si hovorila aj o ruzi tej znacky, tu som dokonca povazovala za pomerne nudnu...a potom som ju nosila jeden cas skoro denne.
Tonka hysteria je podla mna pecka. A nemaju oni rozne druhy flakon9v aj v tejto "ciernej" kolekcii? z tej ruze mam pomerne maly
...mají - 50tku a 90tku, a černé(extrait) a průhledné(EdP)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje