Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline Korsičanka blogger
13447 příspěvků moje polička 04. června 2026 08:32

Linda Rozhodně drží déle než ostatní Les Eaux, neb se jedná o EDP.  Ale až mi dorazí odstřik Eau de Lingerie, která mě taky zaujala, porovnám sílu i výdrž.

Ve Vídni ji asi budou mít

Offline Linda
100 příspěvků moje polička 04. června 2026 08:35

Asi i za lepší cenu ...

13447 příspěvků moje polička 04. června 2026 08:41

Linda I v Paříži ji mají - zkoušela jsem dát do košíku. Cena je všude - kromě Čech- stejná = 215 Euro. A doprava zdarma, samozřejmě.

Offline Linda
100 příspěvků moje polička 04. června 2026 09:16

Cena 6.490....

Offline alibi blogger
4208 příspěvků moje polička 04. června 2026 09:40

Korsičanka blackviolet woman27 jerry děkuju moc

Eau de Tulle musím vyzkoušet víc, něco na ní se mi teď líbí

13447 příspěvků moje polička 04. června 2026 14:23

alibi Však už brzy...

Offline alibi blogger
4208 příspěvků moje polička 04. června 2026 15:02
Offline Mitzi admin
1494 příspěvků moje polička 05. června 2026 10:43

Absolue Not Your Rose

Vůbec mi na první přivonění nepřipadala netradiční ("not your"), ale naopak - jednoduchá kombinace orosené růže s bílým pižmem. Jenže tady zdání hodně klame a je potřeba zkusit víckrát. 

Ten studený podtón mokrého kamení je mi hodně příjemný, něco podobného vnímám v Gris Dior.

Nepotřebuji vlastnit další flakón (už mám sladkou AA Rosa Pop a úchvatnou Rose of No Man's Land, což je na jeden parfémový šatník až až), ale líbí se mi a nosila bych skoro všechny "Absolue" růžičky, každá je pěkná trochu jinak.

Caroline Dumur popisuje inspiraci k tvorbě jako okamžik po dešti, kdy je růže „fresh, almost cold and sensual, tinged with mystery“, tedy svěží, téměř chladná, ale současně smyslná a zahalená tajemstvím. Nějaké to tajemství tam vnímám i já. Nějakou molekulu, která vyvolává přání si zase přivonět. Je to jen "divné", zvláštní a nebo vlastně krásné?

Líbí se mi provokativní název i vůně samotná, oceňuji, že není přislazená a v jistém pohledu je i osobitá. Ale na to, aby to člověk poznal, musí mít dost načicháno a musí jí dát prostor. 

Edit: Už jsem na to přišla, co je to "tajemství". Po rozvonění má na mojí kůži stejný minerální tón jako Baccarat Rouge.

Offline blackviolet
3463 příspěvků moje polička 05. června 2026 20:16

Houbigant Rose du Désert 

Pouštní růže se zdá být zpočátku orientální růží. S citrusy, bergamotem a dřevitým kořením, mezi kterým je hřebíček a možná i šafrán. Brzy ale růži odsune do vedlejší role fialka a pudrový kosatec, ambra a sladká krémová vanilka, která po nějaké době zcela převládne. A růže? Ta zmizela už dávno.

13447 příspěvků moje polička 05. června 2026 20:37

blackviolet Zkusila jsem tuto vůni loni v Karlových Vaech spolu s Ambre Rubis. Zpočátku u mě vítězila Ambre, ale ráno voněl papírek na nočním stolku velmi přitažlivě. A nebyla to AR.

Po dalším půl dni ovšem krása Pouštní Růže zmizela  a zůstalo něco povšechného, čemu jerry říká generické cedropižmo

Ale na kůži by výsledený efekt třeba dopadl lépe.

Offline blackviolet
3463 příspěvků moje polička 05. června 2026 20:55

Korsičanka Je to pěkná vůně, líbí se mi, na kůži jsem neměla "cedropižmo", ale pěknou krémovou vanilku. Jen pro milovníky růží není, ta růže tam bohužel dlouho nevydržela.

Offline Miru
16615 příspěvků moje polička 08. června 2026 19:58

Herméssence Musc Pallida Hermes

...ovocem, nějakým ovocem dokulata a do měka nasládlé pižmo

- růže a hruška, možná i broskev -

zpočátku jsou poměrně výrazné, ale po chvíli svoji květovo naovocnělou jasnost umírní, ztiší

a

do,

sice pořád s jistým množstvím nasládlosti,

absolutního hladka ho/pižmo/tělesný/mohér

vyleští kosatec...

...kosatec, lépe -

jeho tinktura svařená v hedvábné vodově medové lázni,

kterou pak, onu esenci,

jak sklář natáhnete na píšťalu a nesmírně citlivým dechem z ní vyfoukáte velkou, vysoce lesklou průhlednou bublinu...

...ne skelnou, ale vonnou,

ovšem při zachování úplně stejných, vláčně se pohupujících pohybů,

přesně tak,

jako má na píšťale roztavené sklo...

Lahodně delikátně namedovělé pižmo

s velejemnými podprahovými květonaovocnělými tóny

(ve složení bych ještě tipovala ylang a nějakou pryskyřici v efemérním provedení).

Po určité chvíli si všimnete, že vůně změnila konzistenci...

...jakoby se přeměnila ve hvězdný prach, jenž se těsně nad vaší pokožkou vznáší v líném, nepravidelně pravidelném vlnění

jako vyčesané mikrochloupky z hedvábného kašmírového svetru v rytmu vašeho dechu...

((typově - luxusnější verze vůně Royal Muska M. Micallef))

(((barva flakonu absolutně vůni odpovídá)))

Offline jerry
11119 příspěvků moje polička 13. června 2026 14:35

Youth (Zarkoperfume) - měs ovoce a postupně i trocha květin v pižmu - bohužel občas vykoukne nějaká syntetika. Ovšem dominantní suchý santal v dojezdu je božský.