Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline Miru
16748 příspěvků moje polička 26. května 2026 05:15

Korsičanka 

...dekuju

Věřím, že je krásná 

Offline Mha
příspěvků moje polička 26. května 2026 20:31

Hlásím, že The Avandgardist od Alex Monhart je dvojče Boundless od Amouage.

A taky hlásím, ze se mi ho podařilo stříknout na dřevěný schod a chodba voní třetí den.

Online slniecko admin
19549 příspěvků moje polička 27. května 2026 17:12

Boucheron

Rose d'Isparta

Sladká, trochu lepkavá orientálka a niekde uprostred toho všetkého sa motá trocha zmätená ružička. Je to skôr jemne zapúdrovaná ružová ružička, tak má trochu problém sa na tom orientálnom všebazáre presadiť, ale je tam. V konečnom dôsledku je to príjemná vôňa, akurát potrebuje pár minút na to, trochu sa zorganizovať. Potom je to milá, teplá, nerušivá (a už nie tak sladká!!!) orientálnejšia ružička. Žiadne veľké drama, ale príjemno.

Oud de Carthage

Veľmi uprataný oud so semišovo pôsobiacou kožou a jemným prúžkom dymu z pravého kadidla. Takto by to pôsobilo možno trochu studeno, tak sa neskôr pripojí veľmi decentná dávka medu a sladkých živíc. Príjemna, decentá orientálka. Kľudne aj do obleku a do kancelárie.

Ambre d'Alexandrie

Patrí k ambrovkám, ktoré volám "čvachtavé". nNeznie to veľmi romanticky, alebo lákavo, ale nemyslím to tak zle, ako to vyznieva. Proste je tá "ambra" taká skôr šťavnatá, skoro ovocným spôsobom. Postupne začína schnúť, čo jej jednoznačne ide k duhu. V tom momente preberajú hlavnú rolu sladšie žiice a ambra zostáva ako jemne živočíšny tón v pozadí. Nosivé. Nie mnou. Teda asi.

Offline Miru
16748 příspěvků moje polička 28. května 2026 09:24

MICODELIRIO Nasomatto 

...les

...navanilkovělé(tonka?) labdanum 

... delikátně hedvábně prokuřovaná dřeva

... dřeva unavená, ztěžklá hutnou vlhkostí počínajícího podzimu, na povrchu plyšově mazlavá,

tiše vydychujicí poslední zbytky pozdně letních par

... chvilkový dojem lahodně namrkvičkovatělého kosatce, jenž svoji nasladlostí ohlazuje jemné jedlové balzámy 

... pryskyřice jakoby  ve formě trouchnivějících marshmallow - vlahé, vláčné, provzdušněné a současně teple navlhle prachové

... chuť/vůně šišek - opět teplo, vlaho

(tato vůně neobsahuje žádný chlad, zimu, studený tón, naopak - je to jak neustále si dýchat svůj vlastní teplý dech do dlaní)

...kdyby to šlo,

tak -

nohy po kotníky zabořené do mechu

a jen tmavě lahvově zelené větvoví jehličnanů 

mít

za

střechu 

a dlaně vzhůru i s tváří k nebi

nabíjející a zároveň uklidňující síla

skrze 

má chodidla 

v zemi...

MICODELIRIO má v sobě snad všechny chutě -

nasladlou

nahořklou 

nakyslou

naslanělou

...les

a

prostor...

Pocitově sametová vůně 

(...a i krásná sametová krabička barvy kardinálské fialové)

Offline Korsičanka blogger
13476 příspěvků moje polička 28. května 2026 09:41

Miru Dík za popis, neb AG u Nasomatto neprozrazuje své složky, a mě jeho vůně přitahují, ač je vlastně nepotřebuju. Jen k Nudifloru se vracím:)

Připomíná ti aspoň trochu něco z jiných - jakýchkoliv - známých niche? Mainstream neznám, tak k němu prosím ne

A našla jsem překlad názvu z brazilské portugalštiny - Opičí Delirium

Offline Miru
16748 příspěvků moje polička 28. května 2026 10:14

Korsičanka 

...osobně bych "mico/myco" vnímala spíše jako odkaz na houby, podhoubí ve více významech toho slova...

Je to lesní, měkce dřevitá, jemné trouchnivějící a jemně nahoubovělá, suše mechová a současně vláčná a teplavá vune.

Obrázky, co jsem vložila, odpovidají.

Jsem zvědavá, až pak zveřejní složení...

13476 příspěvků moje polička 28. května 2026 10:26

Miru Díky. Gaultieri ho právě nezveřejňuje. Jen pak píše: ovocná, zelená, kořenitá a pod.

Offline Miru
16748 příspěvků moje polička 28. května 2026 11:08

Korsičanka 

...tak tuhle bych zařadila do

Lesní, prachové dřevitá s podhoubím 

13476 příspěvků moje polička 28. května 2026 11:20

Miru Ď. Takže pravděpodobně není pro mě:)... jupí!

Online slniecko admin
19549 příspěvků moje polička 28. května 2026 12:08
Reakce na Miru:

Korsičanka 

...tak tuhle bych zařadila do

Lesní, prachové dřevitá s podhoubím 

​to znie dobre, dúfam, že čoskoro v BA bude, aby som skúsila. 

Offline Miru
16748 příspěvků moje polička 28. května 2026 12:10

slniecko 

Jsem zvědavá na dojmy ostatních

Offline Miru
16748 příspěvků moje polička 30. května 2026 14:04

Dia x Meg Webster Comme des Garcons

...velmi příjemné.

...lahodné

...typově -

sofistikovanější a o ingredience barevnější

"moje vnímání na Oud Maison Francis Kurkdjian"

+

"tenounký kašmírový šál z Thundry Profumum Roma"

...vlastně

je

krásná!..

((heboučce mohérově efemérně houbovitě pryskyřičná s hedvábnými molekulami minerality,

bezgravitačně pačuliově hutná, 

olibanem oblá a průhledná jak pružná vodní kapka ve zpomaleném filmu,

nasládlá a ultrajemně delikátně pikantní,

protkaná

plyšově sametovými nitkami))

...fakt 

promakaná

Offline Miru
16748 příspěvků moje polička 30. května 2026 14:16

Médie Trudon

...osvěžující, mandarinkou nasládlá cypřišová vůně,

lahodná,

harmonická,

celkově příjemně občerstvující.

Snadno nositelná kdykoliv a kamkoliv

Offline Miru
16748 příspěvků moje polička 30. května 2026 14:22

Cologne One Escentric Molecules

...letní limonáda z okurek nakrájených na kolečka, s pár snítkami jalovce, jemně zakápnuto fresh citron juice a

sedět ve stínu...

Velmi efemérní a ke všemu poněkud vodové

Offline Miru
16748 příspěvků moje polička 31. května 2026 11:41

Fleur

...to by se mně mohlo líbit, právě kvůli těm slizkým prvazcům řas

(to si ambergris čaruje s ostatními zelenými ingrediencemi nejspíš...)

Offline Miru
16748 příspěvků moje polička 31. května 2026 11:46

Geranium Odorata Diptyque

...moc příjemná

...lahodná

...moc slabá

Škoda, že ji neudělali v, intenzivnější, verzi EdP...

Offline Fleur blogger
6841 příspěvků moje polička 31. května 2026 11:53

Miru Já myslím, že by se ti to fakt nelíbilo

Offline Miru
16748 příspěvků moje polička 31. května 2026 12:21

Fleur 

...tak to zní skoro nebezpečně

Online slniecko admin
19549 příspěvků moje polička 31. května 2026 13:06

Keďže nie každý číta všetky vlákna, tak by som rada upozornila na viacerých miestach, že som založila toto nové. Niežeby založenie nového vákna potrebovalo veľký potlesk, ale toto konrétne považujem za dôležité:

https://parfumanie.cz/forum/detail/komunita:c9/t7732.htm?_fid=egpp

Offline woman27
544 příspěvků moje polička 31. května 2026 14:42

Love Hibiscus

Amouage

Nejsem příznivcem plodů „tropického“ ovoce. Ani jako konzument, ani mi většinou nevoní. Snad nejhorší jsou pro mě banány. Maracuju znám jen povrchně, takže jsem čekala spíše katastrofu.

Nicméně svěží pikantní maracuja v začátku mě neohromila, ale ani neodradila. Ano, jsem na pláži, kdy zapadá slunce, je mi zase dvacet a jsem zamilovaná. Hezká vzpomínka. Když se však podívám do zrcadla, vidím své vrásky, lehká deziluze. Jemným pudrem vyhladím vrásky a zavětřím jako ohař – ha, kosatec. A ten miluji. Takže fajn, posouvám se zase trochu zpátky v čase, kdy jsem objevila pudrové kosatcové vůně, a na tváři se mi objeví lehký úsměv. Uvařím si „červený“ čaj, ve kterém vynikne vlastně jen ibišek, i když na krabičce avizovali i jiné složky. Nechám ho vychladit a je lahodný, jen bych ho čekala trochu více vzhledem k názvu Hibiscus. Miluji kontrasty – světlo x stín, chlad x horko a tady vnímám kyselost x sladkost. Že bych si hodila do čaje kousek slaného karamelu, který jsem před chvíli vyráběla? Nebo je to ještě chuť zmrzliny, kterou jsem před chvílí spořádala? Zvláštní, chutné, jedlé. Ještě se přidá velmi příjemná vanilka, tahitská, či jaká, tropická (nejsem takový znalec). Velmi jemné kadidlo, spíše vůně kapajícího vosku svíček v kostele, snesla bych ho více a mohl by se zdržet déle.

Vůně je to hezká, krásně vklíněný kosatec mezi tropické ovoce, nasládlá, kyselkavá. Možná by to chtělo ještě trochu více tepla, aby se mi z ní srolovaly punčocháče. Takto uznávám, že se mi líbí. Ale je prostě typově plážová, a to já ocením pár dnů u moře.

Vůně na pár dnů v roce, kdy se ocitnu mezi prostorem a časem a chci si jen užívat. Výdrž není špatná, povlává kolem mě, takže projekce celkem fajn.

Co je zajímavé, že na oblečení mi voní mnohem lépe. Zůstane jen lehce pudrová vůně kosatce se šťavnatým ovocem a lehkou delikátní sladkostí.