Miru Tu neznám, tak neposoudím. Která z nich je lepší
?
Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?
...co je "lepší", je relativní.
Mně by jen zajímalo, jestli by jsi tam tu event příbuznost vnímala také nebo ne.?.![]()
jestli by se ti ta vůně líbila.?.
Při podobném porovnávání bude důležité nejen to, jak celkově vůni vnímáme, ale především dominantní asociace či ingredience, kterou s vůní spojujeme. Například slniecko připodobňuje Lethe k Délire de Voyage: Haec dies.
A já shodou okolností dnes znovu zkouším The Musc od Essential Parfums a pořád si říkám, že je mi to důvěrně známe - no jasně, pro mě evidentní spřízněnost s Lethe. Ani stopa vanilky, nic gurmánského, dřevitého, prostě levandule maskovaná bavlněným pižmem.
...jasně, vždycky je to individuální
Palais Nizam (WienerBlut) - sušené švestky namočené v superjemném alkoholu, které zlehka překryla jemnou ambrou nasáklá kůže, lehce oprášená kosatcovým a malinko i šafránovým prachem. Luxus a elegance ve flakonu.![]()
Chanel
Paris - Riviera
Krasna elegantná kolínska. Bez citrusov - túto rolu elegantne preberá jemne nahorklý petitgrain - s m8erne natrpklym a jemne medovým pomarančovym kvetom. Drží si chanelovsky odstup, ale len tak, aby sa nepovedalo - sú predsa prázdniny. A na to, aka je ta vôňa jemna,má neuveriteľnú siláž.
Kilian
Angel's Share
Netuším, ako vonia Calvados, ale takto si ho predstavujem. Koňakove yóny, do toho mierne nakvasene sladke jablko.
Podobný akord ma v sebe Tommi Iommy Monkey Special, ale tam je to len jeden z akordou tvoriacich celu vôňu, tu sa ten akord hra na cely parfém.
Normalne sa mi nechce to na sebe skúšať vonku, lebo tuším, že to bude lapac komplimentov a ja z toho budem mrzuta, že mi nikto nechváli oveľa lepšie vône ![]()
slniecko nespletla sis ten kalvados s Apple Brandy? AS jak kalvados moc nevoni ![]()
andry nemám tušenia, ja tieto veci nepijem, takže je to fakt len vec predstavy.
Asi by som si to niekam nuekedy mala isť naovoniavať, ale ako?
Btw.....myslela som si doteraz, ze je to to iste ![]()
slniecko myslela jsem, zda sis nespletla vune od Kiliana :)
andry aha:))))
to urcite nie, tu druhu u nas nemaju:)))
Flakonky ve tvaru pěstních klínů jsou originální a krásné.
A podle tvé recenze bych si uměla vybrat i obsah.
Díky za rozšíření parfémových obzorů![]()
Tak zrovna Them se mi líbí podle recenze i podle složení. A ještě Dark.
jerry Dark má zajímavé složení.![]()
Ty vůně jsi hezky polidštila a vtáhla do života.
Light mi evokovalo vápencovou jeskyni, chladný dech kamene, minerální vlhkost, jemně nasládlou dřevitost a s vývojem jsem se ocitl v říši latexové vysychající tělesnosti![]()
Dark začal slibně temným hvozdem a pak začal čoudit a taky to padlé listí bych si odpustil.
Zkoušel jsem jen jednou a rád zopakuju. Jsou to vůně, které zaslouží vnímání a pozornost.
Díky za průzkum celé značky. A fakonky pazourky se mi teda líbí.
P.s. A zítra v Eden přibude značka Almost human
Black Lacquer Tom Ford
...humidor z černého lesklého ebenu
(vysoce kvalitním tabákem nasáklá dřeva),
žárem roztavený na inkoust vysokeho lesku,
hustý a hladký jak nejtmavší čokoládová poleva
(i s její vnímatelnou chuti),
a místo ohnivých mikrojiskřiček
blízko vás poletuji
vlahá prachová zrnka
jak nanoplanetky
s ohnivým prstencem kolem sebe,
tvořeným delikátně olejovité mazlavou černomagenta(pivoňka) šmouhou...
Ano, DNA z krásné původní Amber Absolute Tom Ford,
kdy zde, v Černém Laku,
je méně ambry ve prospěch
nadpozemsky hedvábné taveniny z drahých dřev, luxusní kůže a bezgravitačních pryskyřic
...tiše hlasité,
temně požitkářské,
vnitřní horko...
Božskou
Lstí
A s
Citem
Královsky
Ladíš
A
Cizeluješ
"Q"ůli
Emocím
Radostným
Ticho
Odvážnou
Moudrostí...
Fantazie
Obou
Roztáčí
Destiny/Osud
https://youtu.be/JC5P8exs1XM?is=2keREbatAUJCJ4g6

Woody já ty sekrety měla na konci v Dark ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY