Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline Jitka77
1879 příspěvků moje polička 08. června 2017 13:03

Mám tu vedle sebe Byredo - Blanche a LM Parfums - Aldhéyx. V jedné věci jsou si bohužel rovny: když si namažu ruce krémem, jeho vůně na pár chvil hravě přehluší obě zápěstí, a za dvě tři hodiny je víceméně po všem.

Blanche mi v úvodu docela připomíná La Tulipe - vůně květin je jemnější, ale vlhkost vzduchu odpovídá květinářství. Pokud bych hledala asociace s bílým prádlem, našla bych je nejlépe přímo v prádleně, kde se už vyprané kousky chladí v aviváži s trochou škrobu. Pak vlhkost ustoupí a zasype mě pocit, jako by někdo roztrhl peřinu (bílou, jak jinak) a z ní se na mě začala valit peříčka. Cítím i něco jako křídu. V nose to trochu šimrá a trochu drhne. Ráda jsem ji poznala, ale kamarádky nebudeme.

Aldhéyx bych za ten úvod zulíbala. Křupavé, jemné, překrásné aldehydy. Bílé prádlo, ale taky vzduch a slunce. Pro někoho, kdo nemá na sušení ani balkon, natož zahradu, vůně k nezaplacení. Po pár minutách zesládne a zpudrovatí. Je moc hezká, ale výdrž má opravdu tristní.

Nějakou podobnou vůni (aldehydovou, "bílou") bych na nastávající období brala. Nakonec asi sáhnu po klasice White Linen - i když těch hyacintů a vůbec kytek je tam na mě po rozvonění trochu moc. Nebo máte jiný nápad? Znám ještě Chemise Blanche - taky to není úplně ono. Chanel 5 L´Eau je zbytečně krotká a nedrží na mně vůbec.

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 08. června 2017 13:36
Reakce na Jitka77:

... napada me Bond No 9 Madison Soiree... 

Offline Jitka77
1879 příspěvků moje polička 08. června 2017 13:51
Reakce na euridike:

Díky za tip!

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 08. června 2017 13:52
Reakce na Luna:

Tahle je příčetná zcela určitě.

Jitka77 Tak to máme z obou vůní podobný dojem. Blanche je na můj vkus moc avivážová, i když prý je jinak mezi zákazníky velice oblíbená a u Byreda dlouhodobě patří k nejprodávanějším vůním. Na Aldhéyx se mi taky moc líbí ten začátek, ale pak se na můj vkus rozvoní už moc sladce. Stejně tak se shodneme ohledně No. 5 L´Eau. Akorát já teda nedám přes léto Chemise Blanche nedám dopustit, nicmně už jsem se setkala s mnoha lidmi, kterým nesedí.

A Shiro... od Masaki Matsushima už jsi zkoušela? Měli by mít v Sephoře.

Offline Jitka77
1879 příspěvků moje polička 08. června 2017 14:30
Reakce na wendulka:

Shiro vyzkouším... i Madison Soiree, ačkoli já a gardénie, to obvykle nejde dohromady 

Offline Darya
141 příspěvků moje polička 08. června 2017 14:40
Reakce na Jitka77:

Nezkoušelas Hermes Eau de Narcisse Bleue? Není to tedy aldehydovka, ale je lehká, svěží, nesladká a necitrusová. Zpočátku trošku drhne, postupně se uhladí, zaoblí. Čerstvě vyprané prádlo mi celkem evokuje.

Offline Jitka77
1879 příspěvků moje polička 08. června 2017 14:48
Reakce na Darya:

Zatím nezkoušela, díky!

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 08. června 2017 15:08
Reakce na blackviolet:

"Moresque: Contessa

Balzám, ve kterém se propojily kořenité, květinové a sladce gurmánské tóny, všechno takřka současně. Muškátový oříšek se špetkou anýzu a pikantní růžový pepř okořenily tonkový krém s karamelovou vanilkou. V krému je směs ylang-ylangu, jasmínu a růže, ale žádná z květin není dominantní. Pačuli utlumí sladkost a po čase vyvane stejně jako květiny, až zůstane gurmánská pudrová jemně kořenitá vanilka."

Na mně se Contessa moc gurmánsky nechová. Ten muškátový oříšek se svěžím růžovým pepřem a špetkou lékořicového anýzu v ní v úvodu mám taky, ale mně paradoxně typově připomíná Fugit Amor, protože má v sobě taky takový kontrast chladu a hřejivosti. Jen teda zde hřebíčkovost karafiátu zastupuje jiné koření a karafiáty nahrazuje jasmín s růží a tropicky banánovým ylangem, jinak v sobě tu samou alabastrovou ambrovanilkovou mléčnost s tím, že u mě jednoznačně vítězí Fugit Amor. I když Contessa se mi jinak taky líbí.

Offline blackviolet
3452 příspěvků moje polička 08. června 2017 15:16
Reakce na wendulka:

Tak to se tedy už těším na vyzkoušení Fugit Amor.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 09. června 2017 19:20

Olympic Orchids Artisan Perfumes: California Chocolate

Jestliže taková Café V s gurmánskými tóny spíše jen koketuje, potom California Chocolate se k ní se svým příbuzenstvím už vyloženě hrdě hlásí. A hlásí se k jiné gurmánce z této kategorie, konkrétně k Sorriso od Profumum Roma. V tomhle případě ovšem Ellen Covey neponořila do čokoládové lázně pouze kousky pomeranče s kůrou i dužinou, ale i hořkého grapefruitu.

Na rozdíl od Italů ovšem Ellen čokoládu smíchala i s lahodným koňakem a až pak vše posypala kakaem a zalila kondenzovaným mlékem a naservírovala v dřevěných miskách. A nejen to, přidala i pačuli, zásluhou čehož má California Chocolate i zemitější hloubku. Intenzitu a výdrž má se Sorriso rovněž naprosto srovnatelnou.

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 09. června 2017 19:30
Reakce na wendulka:

... no jak na tu cokoladu nejsem, tak kombinace citrusy+cokolada zni VELMI dobre, to tedy ano... /Ty ze me jeste udelas milovnika gurmanek.../

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 09. června 2017 19:37
Reakce na euridike:

Tak já teda můžu i to Sorriso, ale tady, jak je navíc přidaný ten grep, koňak a pačuli, ta čokoláda je hořká a kondenzovaného mléka méně, tak nepůsobí ani zdaleka tak sladce, že by se dala nosit i teď v teplotách kolem 20 až 25 stupňů, jak jsme se tu teď nedávno s domenicou bavily o tom, které sladké vůně jdou i v teple.

Určitě jí zkus, až budeš mít příležitost. Je fakt dobrá.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 09. června 2017 22:34

Dnes jsem zkoušela Pear + Olive Slumberhouse a Amouage Gold. Zatím ještě nechávám uležet k podrobnému popisu. K oboum musím říct, že jsou krásné. U Gold jsem překvapená, protože aldehydové vůně stále nedokážu docenit a proto mi tu ležel vzorek dost dlouho.

Pear + Olive Slumberhouse, tam zatím jen můžu říct, že konec výroby mě zklamal. Opravdu krásná hruška v perfektně složené vůni. 

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 09. června 2017 23:15
Reakce na cinkja:

Všimla jsem si, že máš vzorky Masque Milano Times Square a Mandala. Můžu se, prosím, zeptat, jestli jsi je už stihla vyzkoušet a jestli se je na co těšit? 

Offline cinkja
1518 příspěvků moje polička 10. června 2017 09:17
Reakce na Krehutka:

Vůně zkouším nárazově už dva měsíce, spíše proto, abych se ujistila, že můj první dojem můžu ještě zvrátit. Podle složení jsem si tipovala, že by se mi mohla více líbit Mandala, podle popisu jsem se moc těšila na Times Square, odhadovala jsem jí na pěknou divočinu.

Mandala se mi líbí opravdu více, další vůně z kategorie kadidlová. Jen kouř vykuřovadla nestoupá vzhůru k vysokým klenbám monumentálního chrámu, ale prohání se řádně větraným venkovským kostelíkem, vyzdobeným skromnými kyticemi z lučních květů. Příhodná k meditaci pro duchovní začátečníky.

Times Square je opravdu divočina a vyloženě se mi nelíbí. Pokud to takhle "voní" na Manhattanu, tak není o co stát. Podivuhodná směs, které vévodí protivný žvýkačkově ovocný tón. Představuji si, jak chodím ulicemi New Yorku, všude se mísí neuchopitelné městské výpary a proplétám se davem lidí, které proti mně vyfukují bubliny ze žvýkačkové hmoty. Ten tón je podobný např. v Black Saffron, ale je vhodně vyvážený ostatními složkami. 

Mě tedy nadále nejvíce oslňují vůně třetího operního dějství, kde si bezvýhradně užívám všechny jeho scény.

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 10. června 2017 09:58
Reakce na wendulka:

... diky te Tve recenzi uz jsem snedla celou /!/ tabulku horke cokolady s pomerancovou naplni... Nemohla bys priste pred takovehle recenze dat nejake "warning sign"? /Nebo proste nepis tak dobre a sugestivni recenze.../

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 10. června 2017 10:08
Reakce na cinkja:

Děkuji za postřehy. Tak aspoň můžu v klidu pockat až budou dostupné.

Offline Korsičanka blogger
13386 příspěvků moje polička 10. června 2017 10:38
Reakce na Krehutka:

Též jsem zvědavá, psala paní Levenson, že budou v létě k mání ve Vavavoom. Jestli mě však ovanou tak, jako píše  cinkja, budu na výsost spokojená, že ušetřím(na jinou značku:))

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 10. června 2017 12:58
Reakce na Renusatko:

"Pear + Olive Slumberhouse, tam zatím jen můžu říct, že konec výroby mě zklamal. Opravdu krásná hruška v perfektně složené vůni."

Že jo? Taky si myslím, že v tomhle případě je ukončení výroby velká škoda.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 10. června 2017 13:01
Reakce na euridike:

Akorát, že teď jsi spíš udělala chutě ty mně.