... to je tak pěkné vyobrazení pocitů! Vůně, která promlouvá k duši ...
Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?
Fugit Amor Jul et Mad.
Letní večer se chýlí ke konci a vy sedíte na kamenné lavičce starého dvorku, vaše záda zahřívají bílou chladnoucí omítku, slunce pomalu zapadá. Potichu se stmívá a vy pozorujete na nebi první hvězdy. Dnes svítí jasněji než jindy, zlatá záře je čím dál silnější a pomalu vás oslňuje. Musíte zavřít oči, abyste z toho silného jasu neoslepli. Záře dostává zvláštní tvar, tvar člověka, který rozpíná ruce. Ruce? Jsou to...křídla! Snese se na kamenné dlaždice a jde přímo k vám. Přisedne si a těmi velkými křídly vás mlčky objímá, protože noc je chladná a kámen tak studený...Křídla krásně hřejí jako prachová peřina a vám je tak dobře, že si přejete, aby ten okamžik neskončil. Něco vás tak zvláštně šimrá na nose...a pak v dlani. Slunce? Otvíráte pomaličku oči, protože svítá. Svítá a vy stále sedíte na kamenné lavičce. Když rozevřete dlaň, najdete v ní sněhobílé pírko. Pomalu se rozhlížíte do stran. Nikde nikdo. A to je dobře, protože jen vy teď víte, jak voní andělská křídla.
Překrásné ![]()
Nádhera, Lu
.
Nádhera
...až sa bojím vyskúšať ju, aby sa nerozbil ten snový pocit, ktorý mám z tvojej recenzie.
Fugit Amor Jul et Mad.
Letní večer se chýlí ke konci a vy sedíte na kamenné lavičce starého dvorku, vaše záda zahřívají bílou chladnoucí omítku, slunce pomalu zapadá. Potichu se stmívá a vy pozorujete na nebi první hvězdy. Dnes svítí jasněji než jindy, zlatá záře je čím dál silnější a pomalu vás oslňuje. Musíte zavřít oči, abyste z toho silného jasu neoslepli. Záře dostává zvláštní tvar, tvar člověka, který rozpíná ruce. Ruce? Jsou to...křídla! Snese se na kamenné dlaždice a jde přímo k vám. Přisedne si a těmi velkými křídly vás mlčky objímá, protože noc je chladná a kámen tak studený...Křídla krásně hřejí jako prachová peřina a vám je tak dobře, že si přejete, aby ten okamžik neskončil. Něco vás tak zvláštně šimrá na nose...a pak v dlani. Slunce? Otvíráte pomaličku oči, protože svítá. Svítá a vy stále sedíte na kamenné lavičce. Když rozevřete dlaň, najdete v ní sněhobílé pírko. Pomalu se rozhlížíte do stran. Nikde nikdo. A to je dobře, protože jen vy teď víte, jak voní andělská křídla.
právě jsem se zamilovala... ne, nedokázala bych to takhle poeticky popsat a ani tam tyhle všecky úžasné věci necítím, pojmenovat umím snad jen ten hřebíček a zázvor, ale... je nádherná... musím ji mít!:-)
Nemam slov! Dojala si ma. Pises krasne
.
Une Nuit Nomade / Une Nuit a Montauk: Rose America
Není mořská růže jako mořská růže. Ta od D.S. & Durga mě vzala na bílou písečnou pláž na břehu Atlantiku, To Annick Menardo se rozhodla vydat ještě dál a to až do Tichomoří na Bali. Je to kytice malinově růžových růží, svázaná dohromady s anýzovým fenyklem. Jen tahle neleží přímo na pláži, ale na parapetu okna plážového bungalovu se slaměnou střechou (nádherný hřebíčkový karafiát v kombinaci s hřejivým mošusovým semínkem) a jen si tak naslouchá zpěněnému mořskému příboji těsně před tím, než se zářivě modré nebe zatáhne a začnou na ni dopadat první perlivě otočníkové kapky deště
.
Nomenclature: iri_del
Úvodní tóny vás nalákají na jásavě aldehydový, bergamotově svěží mrkvový kosatec, nad nímž srdce doslova zaplesá. Bohužel po rozvonění skočí šipku do čerstvě zalitého záhonu salátových okurek a pořádně se v té mokré hlíně vyválí. V další fázi mu naštěstí přijde domluvit hřejivé mošusové semínko se dřevitou, že mezi mrkví to bude přece jen lepší, protože tam na něj čeká tatínek Hiris.
Krásné
a výstižné. FA je taková.Snová. Jako "odjinud".
Skutočne krásna recenzia!
Síce si samotnú vôňu vôbec neviem predstaviť, ale po tej recenzii ju určite musím vyskúšať.
... krasna recenze na Rose America...
...
Dalia wendulka Ayuri černá káva alibi viktorka_od splavu Micuska sisa.b Moc děkuju.
Ta vůně je zkrátka nadpozemská a i takovou neromantickou a ironickou osobu jako jsem já donutí trochu sklopit uši a ukázat křehkou duši.
... k Tvoji recenzi se vubec nehodlam vyjadrovat, k tomu nemam slov... ![]()
![]()
... fakt jsi neromanticka a ironicka osoba?! ![]()
houbelec![]()
ja si rikala jestli me to nadseni do rana neprejde... ale kdepak. dnes travim den s andelem![]()
... jen kdyz Te tu vidim - diky Tve virtualni policce jsem zkusila Fatale Intense od AP a fakt me bavi, tak diky za inspiraci...
... tak to jsme na to tom velmi podobne... ![]()
Díky
. Však je to taky nová položka položka v tužebníku po Fugit Amor, tak jsem trochu popustila fantazii na špacír
.
Já nic, já muzikant![]()
.
... no jak jsem si precetla o malinove ruzovych ruzich a vzila jsem se do te atmosfery, tak jsem dost nalomena... Co mi to delas?
Ne, ja jsem ve skutecnosti rada za inspiraci /zvlast od Tebe/, protoze zrovna ted jsem v nejakem utlumu a nemuzu najit nic, co by me zajimalo/nadchlo... takze diky...
![]()
Muzikante, ta Rose America vypadá úžasně.
Já jedu dnes taky na růžové vlně a testuju Nin Shar a úplně se bojím sem ty pocity popsat, ať se zase neztrapním.
Tys mi teda poradila vůně...si připadám jak na psychoterapii při každém testování.![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje