Žádné přestávání. Jen houšť. :)
S vůněmi je to jako s láskou, jen jednodušší ;)
Moc děkuju :-). Ty místní recenze mě vždycky nahlodaji...
.... ja vnimala kosatec spise jako aromaticky a zemity, k tomu ten maslovy popcorn a sladky strelny prach s kourovym podtonem... pro me to je vcelku zajimava a neotrela kompozice - tak to me mrzi, ze Tebe uplne nepotesila...
Jeste by se s nazorem mohla pridat Ounz, te se myslim La Fin Du Monde taky libil....
Reaguju dost se zpožděním (tak radši cituju) . Já bych vůbec nedokázala vytvořit takovej popis vůně, spíš přiřadím vůni k nějaký náladě, nebo vzpomínce a rozlišuju na líbí/nelíbí. Ta La fin du monde se mi líbila dost, nakonec vyhrála Archives, ale to neznamená, že v budoucnosti nekoupím i La fin..
a teda, nevím, jestli sem se nechala ovlivnit, ale v té vůni ten tvůj popis cítím..prostě ten název a tvoje recenze vystihuje (tolik názor amatéra
)
Jo a ještě k tomu 'špatnýmu svědomí' , vim jak je to myšleno, ale rozhodně to není potřeba, to že někdo vyzkouší na základě tvojí recenze vůni a pak se mu úplně nelíbí, je věc, kterou nijak neovlivníš. Každej máme jinak citlivej nos a jiný asociace a tak a konec konců, vždycky je to rozhodnutí toho člověka, nikdo ho nenutí si tu vůni zakoupit.
Já bych se třeba, nebýt těch recenzí tady a hodně těch tvých, k týhle vůni třeba vůbec nedostala. A dost si rozšířím obzory. Než sem přišla sem, tak sem neměla moc ponětí, kolik lidí se o vůně zajímá tímhle způsobem - že dokážou rozlišit složky, popsat je, najít různé vůně s obsahem stejné složky a popsat rozdíl atakdále. Pro mě, neschopné takových věcí, je to obdivuhodný.
a úplně nejlepší je, že sem tuhle na sobě něla Archives (ještě stále mám ten vzorek) a dostala sem pochvalu :)
Jo a ještě k tomu 'špatnýmu svědomí' , vim jak je to myšleno, ale rozhodně to není potřeba, to že někdo vyzkouší na základě tvojí recenze vůni a pak se mu úplně nelíbí, je věc, kterou nijak neovlivníš. Každej máme jinak citlivej nos a jiný asociace a tak a konec konců, vždycky je to rozhodnutí toho člověka, nikdo ho nenutí si tu vůni zakoupit.
Já bych se třeba, nebýt těch recenzí tady a hodně těch tvých, k týhle vůni třeba vůbec nedostala. A dost si rozšířím obzory. Než sem přišla sem, tak sem neměla moc ponětí, kolik lidí se o vůně zajímá tímhle způsobem - že dokážou rozlišit složky, popsat je, najít různé vůně s obsahem stejné složky a popsat rozdíl atakdále. Pro mě, neschopné takových věcí, je to obdivuhodný.
a úplně nejlepší je, že sem tuhle na sobě něla Archives (ještě stále mám ten vzorek) a dostala sem pochvalu :)
Naprosto souhlasím. To rozšíření obzorů, i to prozkoumávání, jak vůni vnímám já a jiní. Zamilovávání se. Recenze plné citu, nebo naopak věcné a vůni vystihující. Ta rozmanitost lidí, příběhů, které se točí kolem něčeho tak neuchopitelného , jako jsou vůně a emoce. Velké dobrodružství. Nikdy nelituji toho, že pořídím vzorek, ať už voní nebo ne. Ta zkušenost je totiž stejně k nezaplacení.
A ještě přidám, že každý, kdo poskytne své dojmy veřejně, má můj dík. Velký
I mne se v podstate /z hlediska slozek a kompozice/ libi o neco vic Archives 69, k La Fin du Monde se mi zase vazou osobni vzpominky, takze se to pro me tak nejak vyrovnava... ![]()
Ja vetsinou pisu o parfemech, ke kterym mam nejaky osobni vztah, vazou se mi k nim nejake emoce/prozitky, takze pak jsou ty recenze osobni - a prave u takovych mam pocit, ze muzou byt lehce "manipulativni", protoze je popisuju s urcitou osobni vasni a zaujatosti. Takze kdyz si tady po te me /temer/ bezbrehe adoraci ELdO nekdo objednava vzorky ze zahranici, tak si pak rikam, ze zvlast u ELdO je to fakt 50:50, jestli dotycny bude nadseny, nebo zklamany /a bude to povazovat za vyhozene penize/. Ja jsem tu reakci na slova alibi psala i diky tomu, ze me pred nejakymi par tydny jedna kamaradka pozadala, jestli bych ji na e-shopu Ingredients nevybrala/nedoporucila par vzorku, ze by chtela neco zkusit, bylo ji jedno, jestli budou kvetinove/ovocne etc., takze jsem si peclive prosla e-shop, vybrala podle sveho nejlepsiho vedomi a svedomi pet parfemu, ktere jsem ji navrhnula... No a ona mi pak napsala, ze se ji nelibil ani jeden, ze zbytecne vyhodila ty ctyri stovky...
Tak me to docela mrzelo... Ale je mi jasne, ze i kdyz tady napisu jakkoliv pochvalnou recenzi, tak si kazda z vas rozumne zvazi, jestli ma cenu zkouset/objednavat...
já jsem se včera postříkala tomem fordem black orchid a....jak to vidíte s výdrží? když to srovnám s obyčejnou jo malone mimosa a cardamom, tak tu při přičichnutí k ruce cítím ještě večer, ale toma jsem už odpoledne necítila vůbec ![]()
Prosím tě, přišly ti už vzorky z EldO? Moje objednávka (11.6.) je stále processing a už začínám být z toho stavu trochu nervózní.
Pamatuju si, ze na Fragrantice dal Black Orchid nekdo v kategoriich sillage a longevity jedenact bodu z deseti
, ja s tim tedy sama za sebe musim souhlasit, na mne spolehlive prezil i sprchu...
tak jsem asi divná
mě to právě docela překvapilo, protože mi to přijde jako taková "hutná" vůně, nebo jak to popsat, žádná vodička, co vyvane, to bych spíš čekala od té mimózy, to je taková květinka.
Na mne zase obecne moc nedrzi prave parfemy Jo Malone...
U Black Orchid mam prave taky pocit, ze je to takovy hutny lektvar, ktery se cloveku dostane az pod kuzi... Je to proste otazka chemie kuze...![]()
No, je zajímavý, že si známá nechala vybrat..to se ale nemůže divit, že jí to třeba nesedne..já si ráda poslechnu, přečtu tip, zvážím a event. objednám, ale i kdyby se mi to nelíbilo, je to můj byznys, vždyť mě do toho jikdo nenutí.. (a jí teda taky ne)
Já objednávala 12.6. a zatím nic, čekám. Ale někdo tu psal, źe to trvalo cca týden než poslali, tak uvidíme
... ona proste rekla, ze si chce koupit "nejaky" parfem, nema cas neco studovat a neco nekam chodit zkouset, tak at ji neco doporucim... Ke vsem peti jsem ji vypsala jednotlive slozky+jak na me pusobi... Ale ona byla, rekla bych, obecne zklamana z toho, ze ji ty vune prisly hodne intenzivni, vyrazne, nezvykle, coz podle me je ten prvotni dojem, kdyz clovek objevuje niche parfemy...
Tak já tady čestně prohlašuji, že jsem ráda za jakýkoliv tvuj tip a inspiraci a že jsem zároveň plně svéprávná, orientovaná v čase i prostoru a za svá parfemová rozhodnutí přebírám plnou odpovědnost. ![]()
Přesně tak ![]()
Tak já tady čestně prohlašuji, že jsem ráda za jakýkoliv tvuj tip a inspiraci a že jsem zároveň plně svéprávná, orientovaná v čase i prostoru a za svá parfemová rozhodnutí přebírám plnou odpovědnost. ![]()
Podepisuji :D.
@Euridike taková reakce od kamarádky by mě taky zamrzela
... tak - a tohle bude posledni sladkobolna recenze na ELdO /proste mam nekdejsi objevovani a zkouseni parfemu ELdO spojene s takovym obdobim...
/
DIVIN´ENFANT /Etat Libre d´Orange/
Všechno by bývalo bylo lepší...
"Kam jdeš?!"
Nebo: "OK, tak si jdi, to je tvoje řešení čehokoliv..."
Všechno by bývalo bylo lepší než ticho.
Odcházím, zavírám za sebou dveře, jdu k výtahu...
A tak moc chci slyšet, že se za mými zády otevřely dveře Tvého bytu, že jdeš za mnou, ale ticho rozráží jen ozvěna mých kroků.
Sjedu výtahem dolů, vyjdu na ulici...
Jdu pomalu, strašně pomalu, co kdyby...
Ale je ticho - studené a nemilosrdné noční ticho...
A nemůžu s tím nic dělat...
Nemůžu vzít zpět slova, která jsem vlastně ani neřekla...
Všechno to nechávám za sebou.
Vůni našeho domova.
Tvoje vanilkové latte s marshmallows /už Ti nikdy neřeknu, že tohle snad snídají jen Teletubbies/, moje espresso ristretto bez cukru, silné a černé jako inkoust... Když se ráno nad našimi šálky prolnula Tvoje vanilková sladkost s mojí temnou hořkostí, nastala ideální rovnováha...
A naše pravidelné frackovské výzvy, kdo udělá větší bublinu ze žvýkaček Marukawa, jejichž pomerančová vůně ulpěla v interiéru, v myšlenkách, v polibcích...
A vůně staré kožené pohovky, kterou sis přivezl ze svého rodného domu... /Nikdy nezapomenu, jak jsme tehdy v noci, když nás sousedi vytopili, zoufale a ze všech sil tohle monstrum po centimetrech evakuovali do ložnice, zatímco nám na hlavu dopadaly provazce ledové vody... A neřekla jsem ani slovo, věděla jsem, jak moc Ti na tom kusu nábytku záleží./
To typické aroma tabáku z Tvých cigaret - důvěrně známé, hořkosladké, zemité, Tvoje, až příliš Tvoje, bez něho už si Tě nedokážu představit...
Co když zapomenu, jak na Tvé kůži voní Ambra Aurea? Co když už nikdy na nikom nebude ambra tak zlatá a medová a pulzující všemi vášněmi...
Už se neohlédnu... Pak zbyde naděje, že možná stojíš na ulici a díváš se za mnou... Naděje vždycky způsobí, že uvěříme...

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.