Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline Korsičanka blogger
13449 příspěvků moje polička 03. července 2017 16:15
Reakce na Hanka H:

Už se těším, až v srpnu ve Vava vyzkouším:)

Offline jerry
11141 příspěvků moje polička 04. července 2017 13:08

Kismet (2016) (Lubin) - rozšmelcovaná mokrá tráva s kopřivami v horké páře - začátek vskutku neortodoxní, ba přímo divný. Ovšem netrvalo dlouho a objevily se sladkokyselé gurmánské tóny v podobě plátku citrónu, zasypaného velkými krystaly cukru, které postupně sílily a sílily, doplněné jemnou suchou růží. Ale nejkrásnější je finále - sladce oříškový peříčkově hladivý vetiver se sladkou pryskyřicí a prachovou pudrovou vanilkou.

Night Veils: Le Gant (Byredo ) - hodně svěží kůže (nová kabelka zasypaná ledovými kostkami), postupně poprášená sladce ambrovým pudrem a pár zrnky sladkého šafránu se sušenou meruňkou. Extraliga mezi koženými vůněmi...

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 04. července 2017 14:00
Reakce na jerry:

Byredo vypadá slibně, píšu si tip, díky. Kdybys měla rozhodnout mezi ní a White Suede (TomFord), která ti přijde více kožená?

Offline jerry
11141 příspěvků moje polička 04. července 2017 14:15
Reakce na Krehutka:

Rozhodně White Suede. Ale víc se mi líbí Le Gant, protože mi přijde propracovanější.

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 04. července 2017 14:18
Reakce na jerry:

Děkuji. Stejně teď budu muset vyzkoušet obě .

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 04. července 2017 15:14

Unknown Pleasures (Kerosene)

Potěšení nad šálkem čaje … vůně odpočinku po uspěchaném dni, klidná a decentní.

Jen málokterá vůně s absencí květin mě dokáže něčím zaujmout a ještě méně z nich bych sama dokázala nosit. Unknown Pleasures mě dokázal zaujmout, ovšem nosit jej … ne, můj šálek čaje to není.

Dominantami celé kompozice jsou karamel s vanilkou a daří se jim celkem výrazně tlumit čajové aroma. Úvod je citrusový, svěží, ale rychle mizí a dává prostor výše zmíněným složkám. Šálek kouřícího čaje a sladce vonící oplatky s vanilkovou náplní ležící na talířku vedle několika karamelek. Nic složitého, jen konejšivé a možná trochu jednotvárné aroma několika pochutin.

I přes svou jednoduchost je však Unknown Pleasures kvalitně zpracovanou vůní s velmi dobrou výdrží a může být příjemným společníkem pro pošmourné podzimní dny.

Offline blackviolet
3467 příspěvků moje polička 04. července 2017 21:29

Il Profumo: Patchouly Noir

Pačuliová nirvána pro všechny příznivce pačuli. Pačuli tady není nijak zatuchlé, je nejdřív svěže zelené, pak zemité a dřevité a má výraznou vůni kvalitní hořké čokolády. Časem se projasňuje, jako by mezi dřevitými sušícími se stonky prorůstalo několik bílých kvítků, a jemně zesládne balzamickou vanilkou. A tato krása má neuvěřitelně dlouhou výdrž.

Offline Luna
10864 příspěvků moje polička 04. července 2017 21:38
Reakce na blackviolet:

Ha, tak to si poznamenávám. Zní to skvěle! 

Offline blackviolet
3467 příspěvků moje polička 04. července 2017 21:58
Reakce na Luna:

Pokud máš ráda pačuli, zkus, stojí to zato.  

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 04. července 2017 22:25
Reakce na Dalia:

Ano, ano, přesně to je Unknown Pleasures. Přes podzim a zimu je opravdu příjemným společníkem. Vystihla jsi ji perfektně. Uložíš, prosím, recenzi zase i do databáze?

blackviolet Ta pačuliovka, věru, nezní vůbec špatně.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 04. července 2017 22:34
Reakce na wendulka:

Děkuji, uložím.

Zítra se vrhnu na některý z dalších vzorků. Nejspíš to bude Burlesque.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 04. července 2017 22:34
Reakce na Dalia:

Tak to se těším!

Offline blackviolet
3467 příspěvků moje polička 04. července 2017 22:35
Reakce na wendulka:

Otázkou je, jak bude pracovat na tobě .

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 04. července 2017 22:36
Reakce na blackviolet:

To je mi jasný.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 04. července 2017 22:38

Chabaud: Lait et Chocolat

Je gurmánkou, evokující kvalitní nugátové a čokoládové pralinky, plněné kondenzovaným mlékem a lískovými oříšky, které naskládáme do dřevěné truhličky. Celkový dojem nepatrně v úvodní fázi kazí kyselý jasmín, nicméně i tak je to zatím jednoznačně nejlepší vůně od této značky se půldenní výdrží.

Sammarco: Naias

Patří do podobné kategorie jako Vjola od Nishane Istanbul s tím, že v Naias je fialka dominantní pouze v první fázi ve společnosti orosené kořenité růže, broskvové vonokvětky a omamného, medově nasládlého jasmínu s lehce uhnívajícími zelenými výhonky. Po delším rozvonění ji pak zcela nepozorovaně vystřídá vlahý zemitý kosatec s bonbónovým černým rybízem, máslovou hruškou, mandarinkou, kapkou nerolia zeleným jablkem, které to celé trochu kazí, jelikož na mně opět připomíná WC čistič. Nakonec se ustálí na ambrově-dřevitém základu. Po slibné Bond-T a Ariel je to ale podle mě krok zpátky.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 05. července 2017 11:36
Reakce na macko.pu:

AMOUAGE Myths Man - akoby Interlude a Epic mali "bejby" 

Já jsem se dámskému podle složení vyhnula a pánský teda zkoušet nebudu. 

Baccarat Rouge 540  mi nepřipadá nijak zvláštní, že bych ji musela mít a možná z ní mám i podobný pocit, že je podobá dalším vůním. 

Offline Korsičanka blogger
13449 příspěvků moje polička 05. července 2017 12:06
Reakce na macko.pu:

Ad Baccarat Rouge 540: ten pocit opravdu NESDÍLÍM! Nepodobá se ničemu ; až budu na podzim na Slovensku, můžeš mi třeba přes milacka poslat vzorek podobné vůně. Dám vědět:)