Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 18. července 2017 13:48
Reakce na Korsičanka:

Tak Kismet vnímám úplně stejně jako ty, Marti:) Ale OE??? Ten můžu velmi! Asi miluju cedr...ale v dobré guerlainovské kombinaci:) Sváděla jsem s ním protitchýni i protitchána na setkání na Hostýně. Ač nejsou parfumaniaci jako já, líbil se jim hodně. Až tak, že L. uvažovala o koupi:)

Jezdíš na Hostýn?

Online jerry
11141 příspěvků moje polička 18. července 2017 14:45
Reakce na Martula:

"Oud Essentiel je velmi pěkná a bezesporu kvalitní vůně. Jen mi nepřipadá nijak moc oudová (což bych podle názvu očekávala)..."

Vůní, které mají oud jen v názvu se za poslední cca 3-4 roky v evropské produkci vyrojila spousta. Ovšem kdyby v nich byl oud v množství větším než stopovém, tak by to nosy (tedy spíš žaludky), nezvyklé na skutečné oudové vůně, neustály.

Offline Martula
1784 příspěvků moje polička 18. července 2017 14:56
Reakce na jerry:

To máš pravdu. Větší než malé množství oudu by asi znamenalo spoustu vyděšených zkoušejících

Offline Korsičanka blogger
13449 příspěvků moje polička 18. července 2017 15:19
Reakce na Dalia:

Byla jsem tam prvně-krása! Dokonce právě probíhala mše.

A trefili jsme i počasí. Jen lýtka z cesty dolů dostala zabrat:)

Prima posezení cestou ve "Vagóně" - restaurace z vlak.vozu:)

Offline Martula
1784 příspěvků moje polička 18. července 2017 15:38
Reakce na Cervanek:

Sylvi, četla jsem tvou recenzi na OE a těšíla jsem se právě na tu společnou stopu s Taif Rose Spirit, o které jsi psala. No a dopadla jsem cedrově

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 18. července 2017 17:29
Reakce na Korsičanka:

Ano, mše jsou tam krásné! Mimo jiné samozřejmě ...

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 18. července 2017 21:19
Reakce na Martula:

Stejně jako Sylva si myslím, že v případě Oud Essentiel dost pravděpodobně muselo sehrát roli ph Tvojí pokožky, protože já ji mám taky oudovou poměrně výrazně. Pravda, ve srovnání s The Night to nic není, ale z evropských oudovek z posledních let je podle mě určitě nejvýraznější.

Offline slniecko admin
19514 příspěvků moje polička 18. července 2017 23:24

Lorenzo Villoresi - Garofano: Nno, začína to neisto a zmätene, mihajú sa zelené tóny s drevom, nejaké kvety, korenie, ale to netrvá dlho a príde prebije to veľmi jasne a jednoznačne - klinčeky. Len klinčeky. Krásne voňavé ako z čerstvo roztrhnutého sáčku. A to je všetko. Ako je tam ešte jemne drevitý podtón, ktorý ale nie je jasné, či je navrch, alebo z tých klinčekov (schválne si pričuchnite k nádobke v kuchyni, ja ho tam cítim tiež). Nuž, Lorenzo, nápad to bol asi dobrý, ale takto si ja teda karafiát nepredstavujem.

Guerlain - Ambre Éternel: Ambra. Pekná suchá ambra. Možno ešte cítim trolinku škorice, ale inak je to kvalitná ambra, ktorá proste a jednoducho prebije všetko ostatné.

Online jerry
11141 příspěvků moje polička 18. července 2017 23:42

Aberdeen Lavander (Creed) - zpočátku citrusově bylinná, suše drhnoucí, s velkou kupou levandule, kterou zjemnily nadýchané suché růže. Po rozvonění se vše ponořilo do sladké ambry, přikryté lehkým semišem. Originální a povedená...

Bois Marocain (Tom Ford) - dřevo se štědrou porcí suchého sladkého pepře a jemným nádechem kardamomu. Po rozvonění ještě ambrově sladké kadidlo. Má hodně styčných bodů s Armaniho Encens Satin, Ambre Soie a Myrrhe Impériale.

Offline janejane
656 příspěvků moje polička 19. července 2017 16:43

Rose America

No tak ten začátek na mě působí trochu smutně a pustě. Je to jako retrofilm vzpomínek, který se před vámi odvíjí a zanechává za sebou stopu melancholie.

Jsem na písečné pláži, sama, je brzo ráno, slunce se schovává pod mrakem.  Nacházím zapomenutou sklenici, ze které je cítit už vyvanulá vůně alkoholového drinku s malinami. Cítím i lehce navinulou malinovou drť, která vzniká při výrobě šťávy a obklopuje mě slanost mořské vody a vítr, který z dálky přináší vůni růžových květů.

A po chvíli už přichází pro mě zářivější fáze, vůně květin – krásného kořeněného karafiátu a růže. A je to dost zábavné, vůně se prolínají, a když už si myslím, že vyhrál karafiát, objeví se najednou závan krásné svěží růže. Střídají se ve vlnách, jako ty mořské, které omývají pláž.

Nakonec se vůně na kůži krásně proteplí, květiny zesládnou, a je z ní tělová (až tulivá) vůně.

Ten slaný tón je zajímavý a dělá zajímavou i celou vůni, odlišnou tak od jiných růžových vod.

Offline Korsičanka blogger
13449 příspěvků moje polička 19. července 2017 18:50
Reakce na janejane:

Ze vzorku to na mě tak krásně, jak popisuješ ty i Hanka H , nezapůsobilo. Musím zkusit nástřik ve Vava:)

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 19. července 2017 19:00
Reakce na janejane:

Krásný popis! Dosud jsem netoužila vůni zkoušet, až teď ...

Offline wiv
181 příspěvků moje polička 19. července 2017 21:11
Reakce na janejane:

Krásný popis.

Já vůni bohužel zkoušela jen na papírku, a to jsem cítila mořskou vodu a mořské řasy. Prostě takové ráno na pláži, nikde nikdo, jen příliv a vše, co přinesl - růži mi ale přinést zapomněl

... po Tvé recenzi mám chuť vůni vyzkoušet znovu a pořádně

Offline janejane
656 příspěvků moje polička 19. července 2017 21:40
Reakce na wiv:

+Dalia+Korsičanka

Holky díky!

Dělala mi společnost dva dny a s mou kůží takto spolupracovala.

Offline janejane
656 příspěvků moje polička 19. července 2017 21:54
Reakce na wiv:

Ještě mě napadlo, pokud chceš ucítit vše, co po ránu příliv vyvrhne na pláž - ať už původu rostlinného nebo živočišného, mrtvého, či živého, tak vyzkoušej  Sale Marino (wiener blut)  už jen pro ten olfaktorický zážitek .

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 19. července 2017 21:55
Reakce na janejane:

Ano, potvrzuju, že Rose America ti v pondělí nejen výborně sedla, ale dokonce ti sedla mnohem lépe než mně.

Tu stopu melanchoolie v ní podle mě zanechává studený kovový tón, který v ní v první fázi cítím. Ty máš ale to štěstí, že na Tobě vystupuje minimálně, takže spíš vyzní jako studený mořský příboj a pak se postupně začíná zahřívat.

Je radost to číst. Nemůžu se dočkat další recenze! A nezapomeň je, prosím, i ukládat i do databáze!

Offline Fleur blogger
6825 příspěvků moje polička 19. července 2017 22:39
Reakce na janejane:

Krásně napsáno - asi i proto, že ti vůně slušela .

Offline blackviolet
3467 příspěvků moje polička 19. července 2017 22:59

Linari: Vista Sul Mare

Sáhla jsem do krabičky pro vzorky a padla mi do oka Vista sul Mare, ten název Vyhlídka na moře se tak krásně hodí k létu a prázdninám. S tím, že asi půjde o akvatickou vůni, už tak nějak počítám, to moře by tam nějakým způsobem mělo být.

Ze vzorečku se na mě vyhrnula pánská kolínská, se všemi atributy, které k ní patří. Citrón, nahořklý grapefruit, bergamot, trochu pepře a jalovce a, samozřejmě, mořská voda nebo spíš v tomto případě mořský vzduch. Plus cedr a pačuli a stopa sladkého ovoce. Příjemná, ale nijak originální.

Tady by asi můj komentář končil, nebýt toho, že jsem se začala zabývat jinými věcmi a na Vistu  zapomněla. Po nějaké době jsem se přistihla, že přemýšlím nad tím, kde je to mýdlo, které občas zacítím. To pěkné, čisté, karafiátové mýdlo. Vždyť ruce jsem si teď neumývala.

Záhada rozřešena. Byla to Vista. A u mýdla se dokonce nakonec objevila i hezká balzamická ambra.