Miru
Krásné recenze. Nejvíc se mi líbí Sylvaine Delacourte, ale té výdrže je škoda.
Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?
Renusatko Neskoč těm vůním na lep, opravdu nedrží, Miru i ostatní mají pravdu![]()
Il Profumo: Romeo
Romeo v podání Silvany Casoli má do Shakespearova osmnáctiletého mladíčka hodně daleko. Narodil se sice ve slunné Itálii a jako dítě pobíhal po rozmarýnových lukách. Potom se ale s rodiči přestěhoval na Kubu a na tamějších tabákových plantážích vyspěl v už pořádného chlapa, co si umí užít život. Spolehlivě ho poznáte podle plnovousu, doutníku, kožené bundy a galbanově zelených kalhot.

(https://cigarhumidorguy.com)
...kuji![]()
Jak píše Korsičanka , je to opravdu škoda, té intenzity a výdrže...
Leda - napadlo mě, jestli takhle pitomě to není jen u vzorků, a vůně v samotných flakonech drží "normálně" třeba?
Jako, kdyby zde napsala jedna dvě zkoušející, že vůně na nich drží na houby, ale těch stejných zkušeností je víc.
Nebo je tu někdo, na kom vůně drží?
Hlaste se, prosím!![]()
Virgile Sylvaine Delacourte
...pudrově krémová čerstvě balzamická vanilka s jemnou mediciální pikantností.
Nakonec to nejlepší?
Těžko říct´.
Každá vůně z vanilkové řady je osobitá, příjemná, každá jinak pěkná.
Pro mě tedy určitě.
A pokud se jedná o pudr či musk, zajímám se ještě víc...
Takže, jak jsem napsala výše - prvotní, okamžitý dojem po nástřiku -
bude se jednat o druh pižmové/tělové nebo pocitově čisté vůně.
A nebo obojí, aneb 2 in 1.
Není divu, jakmile je ve složení pelargonie, vanilka, nějaká květina(ano, zpravidla růže), bergamot a nějaká dřeva(zde obojí), je to většinou jasné.
A někdy může být přidána i bylina(rozmarýn, šalvěj) pro dodání svěžesti, pro jisté nadlehčení...
(Teď už jsem přesvědčená na "tutti", že láska k Itálii tam je!
Protože hodně výrobků v péči o tělo a samozřejmě i vůně a kolínské vyráběné nebo oblíbené v této zemi obsahují právě tymián, bazalku, šalvěj... Jelikož tyto rostlinky, ať už jsou zpracovány s jakýmikoliv dalšími ingrediencemi, svým aromatem osvěžují...)
...ultra delikátně dřevitá(bergamot) křehká pelargonie zakápnutá mandarinkovou šťávou bez citrusovosti, zahuštěná kůží měkčenou nasládle lékárenskou medicínkou.
Konzistence vůně - představte si luxusní černou koženou bundičku, ani silnou, ani tenkou, prostě tak akorát,
do které pere polední slunce. Onen žár kus oděvu téměř roztavuje do tekuté konzistence.
V tomto momentě by jste byli normálně mrtví, rozpuštění a zaliti hedvábně hladkou hustou hmotou navždy.
Jenže díky cedru se tak nestane.
Cedr pod tím vším dodává na éterické křupavosti, jako když mýdlové bubliny pukají nad vonnou lázní.
Cítím vláčnou kyselkavě štiplavou hebkost, jež mě uklidňuje a současně osvěžuje.
Vanilka ve Virgile má dvě funkce - "čistotu" ve vůni zaobluje a zároveň dodává podprahový gurmánský tón, velejemně ji sladí...
Jak tedy voní Virgile?..
...italskou čistotou
con tutti gli ammennicoli...
(se vším všudy)
https://www.youtube.com/watch?v=JwACh3Xs-FY
https://www.youtube.com/watch?v=w1f6o1HQBvg

wendulka Ten chlap má rodiče přinejmenším z Ameriky, Itala v něm nevidím
Ale na Kubu se moc hodí!
Jo, kam se podělo rozmarýnové dětství
Pěkná recenzička![]()
Miru Vím, že máš teď čas, není však zodpovědné popisovat vůně, jež pořádně nedrží, TAK NÁDHERNĚ!
![]()
Virgile se mi líbila nejvíc, ale pěknou vůni na 5 minut (no dobře, na 15) už doma mám
(Paris - Deauville)
Epidor Lubin
...pocitově - znám to!...
...něco na způsob Venezia Laura Biagiotti 1992, Joop! Femme 1987.
Velmi kvalitní, květinově mýdlovoorieentálná, velmi ženská kompozice.
Teda - tak mi zavoní zpočátku.
Po chvíli ale z kůže cítím paletu s temperovými barvami, pak, ano, čínské gumy,
a ty už zůstanou.
Ono krásné z úvodu je pryč...
Nemám asi správnou chemii, není to můj styl
(přestože původní Venizii jsem měla a milovala).
Ale věřím, že na jiných nositelkách může vonět stylem 24, Fabourgh nebo nějakého Poisonu...
...a představím-li si Epidor k černé, pak musí být
elegantně ultra sexy

Korsičanka No co, vzpomeň na Zefirelliho Romea. Ten měl do typického Itala vizuálně ještě dál
. Ten můj furt lepší bych řekla
.
Miru Já s Epidor taky nedopadla o moc lépe.
ad Sylvaine Delacourte a Italie
Tak nejlépe na mně drží, případně bych brala v tomto pořadí
Virgile - italská čistota po ránu
Vangelis - čajová siesta v italských Dolomitech
Vanori - lahodné limoncello vcucnuté do piškotu
Miru Já měla ve Virgile tu italskou pizzerii s oblakem rozmarýnu a mouky
.
Epidor jde na mně do švestkova - světlejší a sladší Féminité du Bois. Ale na další flakón to nevidím.
Grand Soir Maison Francis Kurkdjian
...koňaková ambra,
koňakové pryskyřice.
Koňakem obarvené,
koňakem ochucené...
Hutné, opojné, až mírně dávivé, mazlavě alkoholové, delikátně doutnající, podprahově větrové a podprahově elegantně živočišné...
Nebezpečná vůně...
...protože jestli s touhle vůní něco zažijete,
zadře se vám to hluboko pod kůži jak tříska ve tvaru rybářského háčku...
...a při každém pokusu o vytažení pocítíte bolest...

...je fakt zajímavé, jak ty které vůně s každým jinak souzní...![]()
Miru Zaujímavé, aké asociácie ti naskakujú pri Grand Soir....
Je to krásna vôňa. Už som ju skúšala dávno, ale viem, že som rozmýšľala nad flakónom.
Il Profumo: Romeo
Romeo v podání Silvany Casoli má do Shakespearova osmnáctiletého mladíčka hodně daleko. Narodil se sice ve slunné Itálii a jako dítě pobíhal po rozmarýnových lukách. Potom se ale s rodiči přestěhoval na Kubu a na tamějších tabákových plantážích vyspěl v už pořádného chlapa, co si umí užít život. Spolehlivě ho poznáte podle plnovousu, doutníku, kožené bundy a galbanově zelených kalhot.
(https://cigarhumidorguy.com)
Hu
To je teda šok.
Miru no teda, ty jedeš! :)
já zkoušela
Imitation for Woman (Amouage)
a nedivím se Korsičanka , že se jí líbí. Já ostatní Amouage nemůžu, smrdí na mě, ale tahle je parádní
https://alibi-notes.webnode.cz/l/imitation-for-woman-amouage/

Miru
však budou další :)
černá káva To víš, moderní vývoj nezastavíš
.
alibi Já to mám zase přesně obráceně
.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje