viktorka_od splavu Přibalila bys ho k M.?
To by bylo skvělé!
Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?
Francesca Bianchi: The Lover's Tale
Tradiční příběh lásky Romea a Julie? Ale samozřejmě! Julie je v tomhle případě anděl s ďáblem v těle. Má ráda zralé broskve. Líbí se jí medové aldehydy z The Dark Side a pudrově sladkou mimózu s růží, fialkou, heliotropinem a kosatcem s tóny chypre z Angel´s Dust, proto je ráda vrství. Nejradši má ovšem vůni kvetoucích jasmínových keřů dole v zahradě, u něhož se schází se svým Romeem. A nejvíc miluje jejich společné nespoutané projížďky na motorce, kdy má hlavu opřenou o jeho záda a nasává příjemně živočišnou vůni jeho lehce zakouřené kožené bundy
.

wendulka Ach jo, kéž bych taky cítila tohle ![]()
![]()
Martula No dala jsem jí na sobě schválně očichat i mojí mamce a ta ji ohodnotila, že to sice není podle jejího vkusu, ale nesmrdí jí, takže fakt asi na mně ten březovej dehet vylézá fakt málo
.
Korsičanka No z ALZD. A jako jsem si jistá, že je to vůně Francesca Bianchi, ten rukopis z Angel´s Dust a The Dark Side se tam nezapře a Under My Skin to není
.
wendulka To byl humor.
Bude to kůží, jasně, my dvě ty rozdíly máme na sobě vyzkoušené,že?![]()
Korsičanka Já vím, ale tak pokud by ten váš byl třeba origo přímo od Francescy, tak by nějaká reformulace klidně připadala teoreticky v úvahu - vzpomeň si na vzorek Romanzy, co měla Micuska anebo já vzorek Reve d´Ossian od Orizy L. Legrand a následně pak ve flakonu už byla malinko jiná.
Na mně je prostě nahony vzdálená jak Lonestar Memories, tak i Eau du Fier a já nevím čemu.
Martula No dala jsem jí na sobě schválně očichat i mojí mamce a ta ji ohodnotila, že to sice není podle jejího vkusu, ale nesmrdí jí, takže fakt asi na mně ten březovej dehet vylézá fakt málo
.
Já mám s touto vůní prostě nějakou děsnou chemickou reakci
Květinových tónů jsem se nedočkala ani náznakem.
Jen dehet, benzín a nevětraný pelech nějakého zvířátka. Nevadí, nemusím mít všechno ![]()
Betrothal (Grossmith)
Luxusní květinová vůně. Po kapce citrusů následuje nasládlá májová růže, doplněná jemně ovocným jasmínem a uhlazená pudrovým heliotropem, která přechází na žlutý narcis, s květem z pylového ylang ylangu a stonkem ze zeleného pačuli. Závěr tvoří živočišně hřejivá cibetka. Škoda, že po 2 hodinách cítím vůni jen těsně u kůže.
Diamond Jubilee Bouquet (Grossmith)
Vůně dámského salónu polepeného papírovými tapetami, v němž dámy, sedící v křeslech kolem stolu ozdobeného kyticí sušených růží, porovnávají své kosatcové pudry nad šálkem ibiškového čaje, zatímco dovnitř přes zavřené okno čas od času pronikne pach hlohu kvetoucího v zahradě. Po 2 hodinách cítím vůni jen těsně u kůže. Etalon kosatcových parfémů.
ModestMourek pach hlohu
Mediterranean Honeysuckle (Aerin) - od počátečních zastřeně citrusových tónů ke svěžímu zimolezu s průsvitnými okvětním plátky konvalinek. Něžně romantická jarní vůně.
Oriental Brûlant (Guerlain) - stánek s orientálními cukrovinkami, čerstvě oloupané bělostné mandle a sladce zapudrovaná pryskyřice. A velká kupa nadýchaných maršmelounou, obalených v cukrovém prachu. Shledávám hodně společných bodů s Myrrhiad. Vůně vlídná, přítulná, zároveň však vznešená. A pro mě velký objev...a samozřejmě v době, kdy jeho výroba skončila. ![]()
Ja jsem moc nechodim, ale dneska na sobe mam na vyzkouseni Le Labo a je bozi, akorat si zaboha nemuzu vzpomenout, jestli jsem rano strikla Patchouli nebo Santal
.
0zero7 Tak musíš jít pro velký úspěch zítra ještě jednou, no
.
wendulka No musim, mam doma 5 vetsich vzorku, tak to se vsakne ![]()
Memo: Moroccan Leather
Nádherná kosatcová vůně, která má v pozadí jemnou hladkou kůži. Vůbec by mi nevadilo, kdyby to takhle zůstalo. Ale v marocké kůži se objeví ještě středomořská flóra, výrazné zelené galbanum, pomerančový květ, zázvor, kůra ze sladké mandarinky a kosatec, tentokrát už ne zemitý, ale pudrový. Kůže se pod její tíhou takřka vytratí, teprve kouřový vetiver, cypřišové dřevo a pryskyřice ji vnesou zpátky do hry. Zůstává sice stále v pozadí, ale tentokrát je to spíš kožená bunda než jemné rukavičky.
Van Cleef & Arpels: Collection Extraordinaire - Rose Rouge
Je vzdálenou mladší sestřenicí Deliny Exclusif a nezapře své růžové geny. Stejně jako Delině jí ještě nebylo osmnáct, místo šampaňského si tak s vámi přiťukne jen skleničkou jiskřivé malinovky s bublinkami. Na rozdíl od svých příbuzných má však jednu zvláštní slabůstku. Miluje vůni speciálních čokoládových pralinek, plněných pačuliově pikantní rybízovou marmeládou tak moc, že je vždycky nejprve vyloví z bonboniéry, přičichne k papírové výstelce, na níž ulpěly mikroskopické stopy kakaa, jímž je každá lehce poprášená a teprve pak ji vloží do úst a nechá líně rozplynout na jazyku tu hustě sirupovitou, palčivě sladkou, jemně kořenitou ovocnou chuť
.
Ormonde Jayne: Zizan (Eau de Parfum)
I Zizan je podobně jako Isfarkand v úvodu vystavěná na osvěžujícím principu citrusové kolínské. V tomto případě však byly zkombinované s mátově svěží šalvějí muškátovou, sušeným bobkovým listem a několika fialkovými lístky, vetiverem a cedrem, čímž celkově vyzní dřevitěji. Zajímat by podle mě mohla pánské přiznivce Dans Tes Bras (Frederic Malle).
wendulka Těší mě, že jste s Martula potvrdily můj dojem z podobnosti s Delinou ml., který mě napadl hned před 14 dny po vyzkoušení vzorku. Rudá Růže je příjemná a není vlezlá a já jí dlužím veřejnou omluvu
Nosit bych ji mohla, i když z mé kůže po půl hodince vyprchá, na oblečení určitě vydrží déle. Dokonce si myslím, že bude flakon někdy adeptem ke koupi, když ji u nás prodávají za poloviční cenu než v cizině
.
Korsičanka Počkej Delina mladší je klasická Delina, ne? Já myslím Exclusif. Nemá v sobě kadidlo, ale skrz tu kořenitost pačuli s rybízem bych ji viděla tak o rok starší než klasickou svěží Delinu. Jakože těch osmnáct už pomalinku ťuká na dveře nebo tak
.
A už jsem i přišla na to, čím mě tak zaujala kromě té delinovské růže. Tou palčivou ovocnou marmeládou mi typově připomíná trochu i Boisé Torride
.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje