Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline slniecko admin
19456 příspěvků moje polička 21. ledna 2019 10:16

prďola čo je to popelníčkový efekt?

Online Korsičanka blogger
13397 příspěvků moje polička 21. ledna 2019 10:18

wendulka Mně taky. Ale teď ze vzorku je na mně převážně pánská:( Proto jsem poslala dál k úvaze, zda by se nelíbila spíš mužům.

Offline Friga
2033 příspěvků moje polička 21. ledna 2019 10:27

Cervanek to je krasny uplnek! Tady byl modry, v tom uplnem zatmeni temer nebyl videt. Plne zatmeni tu bylo v cca pul osme a slunce vychazi az v devet, takze byla jeste uplna tma. 

prďola take jsem zvedava, zda-li se objevi popelnikovy efekt. Na me mel uplnek vliv v podobe nocni mury, kdy se me v obchode pokouseli sezrat dva minotaurove. 

Offline ModestMourek blogger
1135 příspěvků moje polička 21. ledna 2019 10:30

prďola Přidej přehled jehličí, to bude zajímavé. Nemáš nějaký tip na vůni, která voní podobně jako Good Fir a Norne?

Offline prďola
4440 příspěvků moje polička 21. ledna 2019 10:31

slniecko popelníčkový efekt je pracovní název pro brutální popelníkové zakončení drydownu u jinak mně velmi příjemných zakouřených vůní  

stalo se mi to zatím jen dvakrát (jednou TF Tobacco Oud, jednou Girl by PW) - tyto vůně používám běžně a jen jednou se mi u každé stalo, že drydown skončil tím nejsmradlavější popelníkovým akordem... nepřišla jsem na to čím to je (počasí, vnitropolitická situace, chyba v jídelníčku, ... ?), nebo jaká složka to způsobuje 

dnes mám šanci vyloučit vliv úplněku... 

Offline prďola
4440 příspěvků moje polička 21. ledna 2019 10:34

Friga minotaurové v nadpočetní přesile je pěkně nefér! nepochybuju, že jednoho bys hravě zvládla...! 

Offline prďola
4440 příspěvků moje polička 21. ledna 2019 10:44

ModestMourek Norne vnímám jako naprosto ojedinělou a Good Fir na mě zatím ještě čeká na poště - paní za přepážkou zřejmě usoudila, že když odcházím s třemi balíčky, tak mi to musí na víkend stačit... 

z těch jehličnatých vůní, které jsem zatím zkoušela je každá úplně jiná. teď naposledy 46° N 8°E ze vzorku od michaela  (moc díky!  ) zas jiná krásná kombinace! i proto jsem si říkala, že by si to zasloužilo nějaké srovnání (i když já jsem více méně nepsavec recenzí)

Offline slniecko admin
19456 příspěvků moje polička 21. ledna 2019 11:01

prďola aháááá, ja trdlo som mala pocit, že to nejako patrí k zatmeniu mesiaca

Offline slniecko admin
19456 příspěvků moje polička 21. ledna 2019 11:04
Reakce na ModestMourek:

prďola Přidej přehled jehličí, to bude zajímavé. Nemáš nějaký tip na vůni, která voní podobně jako Good Fir a Norne?

​tak Good Fir, alebo Norne ? Na mne teda ide prvá do ihličňanového lesa s trochou chladivého kadidla a druhá k teplému krbu pod vianočný stromček s kopou korenených koláčikov - hlavne teda klinčeky tam mám, aj keď nie sú v zložení.

Ale tiež by ma hlavne tá prvá zaujímala, čím by bola nahraditeľná...

Offline prďola
4440 příspěvků moje polička 21. ledna 2019 11:04

ModestMourek ještě jsem si vzpomněla, že jak jsem před nějakou dobou pročítala příspěvky v kategorii "Složky a kompozice - Včelí vosk", že ses tam ptal na vůni obsahující tuto složku... tak po víkendovém zkoušení vzorku od Hirama Greena Slowdive můžu vřele doporučit! nádherné včelí plástve s tabákem! 

já nemám vůbec šanci tu poličku zredukovat... 

Offline prďola
4440 příspěvků moje polička 21. ledna 2019 11:05

slniecko k zatmění asi ne, možná jen k úplňku 

Offline prďola
4440 příspěvků moje polička 21. ledna 2019 11:24

Cervanek  trošku mě ukonejšilo, že v tom nejsem sama!  a taky, že ty vůně jsou opravdu krásné 

Offline slniecko admin
19456 příspěvků moje polička 21. ledna 2019 11:34

prďola a prečo k úplňku?

Offline prďola
4440 příspěvků moje polička 21. ledna 2019 11:56

slniecko dostala jsem tady tip na vlivy, které to mohou způsobit... něco člověk musí začít eliminovat, no a úplněk byl "za dveřmi" 

1135 příspěvků moje polička 21. ledna 2019 12:08

prďola Díky za tip na včelí vosk.

slniecko Cervanek Máte pravdu, že každá vyznívá jinak. Good Fir pro mě o něco lépe. Měl jsem na mysli vůni, která by také obsahovala kvalitní jehličí a kadidlo jako tyhle dvě.

Offline prďola
4440 příspěvků moje polička 21. ledna 2019 12:17

ModestMourek a zkoušel jsi Arso (Profumum Roma)? to je kompozice jehličí + pryskyřice + kadidlo, v drydownu hlavně kůže 

1135 příspěvků moje polička 21. ledna 2019 12:21

prďola Ještě ne, ale mám ho na seznamu.

Offline prďola
4440 příspěvků moje polička 21. ledna 2019 12:26

ModestMourek další moc vydařená, kterou mám v kategorii must have