wendulka Už jsem ji hledala u tebe v tužebníku
. A značím si, objevila jsem vzorky ve Fragrance&Art.
Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?
Tak ona by tam za normálních okolností nepochybně skončila, no s objednávkou materiálu ze Španělska jsem se zase nějak zmlsala
. O fous
.
Jj, vzorek jsem pořídila taky tam
.
wendulka A jo, ten Prin
.
Díky moc, že se tomu tak věnujete, holky!
Připnutí vláken seznam "osvědčených EU obchodů" a seznam "eshopů s vůněmi původem mimo EU" zní super a úplně stačí.
Sekce by umožnila navíc jen "sdružit" vlákna k jednotlivým obchodům a jejich recenzím. Což je jen "nice to have".
cc slniecko Korsičanka wendulka
Urobila som nakoniec 3 vlákna, EU, NON EU a niečo ako Blacklist:
https://www.parfumanie.cz/forum/view/obchody-internetove-i-kamenne:c19
Aj keď to graficky nie je označené, sú pripichnuté navrch. Ako budú prichádzať do komentárov referencie, jednotlivé linky na obchody budem dávať do prvého príspevku.
A ešte ma napadlo, keď tak dumám nad tým parfumom, že čo sa mi tam páčilo, aj keď som sa toho nikdy nezúčastnila, ale podľa mňa super nápad, tak tie kolujúce testovacie balíky. To by sme si tu tiež podľa mňa mohli spraviť....![]()
wendulka
Urobila som nakoniec 3 vlákna, EU, NON EU a niečo ako Blacklist:
https://www.parfumanie.cz/forum/view/obchody-internetove-i-kamenne:c19
Aj keď to graficky nie je označené, sú pripichnuté navrch. Ako budú prichádzať do komentárov referencie, jednotlivé linky na obchody budem dávať do prvého príspevku.
Paráda!![]()
slniecko Občs je děláme, ale jen tak mezi 2-3 členy koluje 1 balíček.
A díky!![]()
slniecko Supeeeer! Jdeme na to.
l![]()
![]()
slniecko Co je to "zaklinčuváva" (viz Sound of a Ricochet)? Tvoje slovenština je pěkně barvitá, pročež jí někdy nerozumím ![]()
P.S.: a chápu, že to zkoušet nemusím, díky.
Klinček je hřebíček, ne? Tudíž mě z kontextu napadá sémantická příbuznost s angličtinou zajišťuje/umocňuje
?
Volo AZ 686 Profumum Roma
...zeleně plné zlato.
Kulaté a svěží,
hladké a osvěžující,
hladivé jak pružný oblázek
...delikátně zemité jak semiš v protisměru.
Jak nějlépe vystihnout tuto vůni, jak voní.?
Gardenie, hodně gardenií a i jiné bílé květiny(frézie, karafiáty, růže, možná i žluté tulipány...) svařené na hustou, téměř nesladkou sirupovitou nit,
zasypané pár strouhnutími do kůry tropických palem(delikátní čerstvé zemitědřevité zeleno)
a oslazené vanilkou rozpuštěnou v měkké ambře.
Volo AZ 686 má zvláštní schopnost - jakoby se neustále přelévala/nelze zachytit/ z jedné polohy do druhé - z nadýchané krémovosti do zlatozelenkavé svěžesti. Neprolínají se ty dvě roviny, prostě když se soustředíte na jednu, vykoukne za rohem druhá a naopak...
Elegantnější, o několik ingrediencí prostší(ale v tom nejlepším smyslu slova) provedení vůně
Jungle Elephant Kenzo.

Pletené šaty Damir Doma Karalee
The Dark Side Francesca Bianci
Antracit se světlem
Balzám s kosatcovou čokoládou
Divokost
Lektvar
Lenost
Měď s patinou
Špína
Zlato
Hutná hustota.
Zlatistě tmavě ocelová, líně, až ztězka táhnoucí se hmota, pableskující ve slunečních paprscích, jemně doutnající, vonící jemně trpce po věky teřejících těžkých dřevech, delikátně nakyslá bezvládným - jakoby z něj kostru vytáhly - cedrem a
pikantní myrhou, kašmírová éterickým kadidlem, zabalená v jantarovém oparu jak do hedvábného papíru...
...a pak -
ticho, tma, jen tušení....

Ambra Aurea Profumum Roma
...chutí plná vanilka akorát oslazující ambru, kadidlo i myrhu v hutně hustém balzámu hladícím vše, kam dosáhne...
Roztavené živočišné zlato
Chce to kontrast, jinak by vůně mohla působit poněkud vintage...
...takže nějak takhle:

Kintsugi Masque Fragranze Milano
...zlatý semiš z ambry, benzoinu a zubatých maliníkových listů v absolutu z růže vytváří dojem arabké vůně, téměř oudové.
Ano, balzamičnost, tíha a současně lehkost.
...jakoby kapky rosy byly z hutného růžového oleje a pod jejich tíhou se lámaly jinak křehoučká, zde však houževnatá jednotlivá vlákénka sivě zelenavého mechu nacucaného vodou, vodou z potoků slz,
vytvářející pod povrchem složitá povodí jako mikrovlásečnice v těle...
...hebkost duše a tíha bolesti
...hedvábím pohladit a pak semišem drhnout v otevřené ráně...
Šedá, zlatá, rudá.
(žulovou koulí vrhnout mezi kuželky citů...
rána
třesk/ticho(?)
a pak jen střípky
prach
jizvy,
že byl
jsi
tu...)

... za všechno -
!
Jabir Al Kimiya
...orient.
Oud je patrný hned v počátku.
Takový ale zvláštně, příjemně chladivý...
...nejspíš zásluhou fialky, protože ty často kvetou v blízkosti lesního stínu,
příjemně, hebce, měkce nakyslý...
...nejspíš kombinace růže, pepře a frézie.
Vnímám i něco jako měkce perlivou limonádu říznutou nepřeslazeným džusem, jistý limonádově bublinkový tón a k tomu allurovsky květinové mejdlíčko,
díky tomu mě vůně v chřípí příjemně šimrá a neustále hladivě chladí.
Vlastně voní krásně...
...nejspíš proto, že pod tím vším odpočívá vanilka, zlatistá mohérová pěna v pačuliovém oparu.

Solis Al Kimiya
Dovolím si zkopírovat recenzi od cashic.
Nemám co dodat. Je vyčerpávajicí...:
"sol nigra, černé slunce - Solis je jako magický rituál prováděný při slunečním zatmění... davana v začátku je rumově sladká a hořká jako silný pelyňkový nálev - lžička kouřící, hořké bylinně-alkoholové medicíny, kterou se snažíme zpříjemnit cukrovým sirupem... vetiver a oud to pak zahalují do nazelenalého dýmu, který doplňují šalvějové výpary, oud, jinak i trošku gumový, navíc sem tam ukáže plošku zuhelnatělého dřeva... kde je tam to světlo? vždyť je přímo tady, po celou dobu, jen překryté žlučí a dýmem, vanilka zapracovaná do medové pryskyřice..."

Lost in Heaven Francesca Biachi
...kmín s mandarinkou a čokoládou
...koriandr utopený v tekuté ambře
...všemi tmavými barvami hrající
živočišnost.
Lost in Heaven není pro každého...
...protože ne každý má v sobě
vnitřní oheň,
až bolestnou, postupně se odkrývající sladkost,
na botách ulpělý prach z dalekých cest nomádů,
v letním žáru obilný pyl vytvářející mapky v čůrcích potu na zátylku,
chlad, až mrazivý, jež může být z noční zimní oblohy a nebo
jediného
pohledu...
(ano, uváděné ingredience jsou zde přítomny do poslední... Je pak jen na chemii a emocích, které právě rozehrají na vaší kůži svůj part.)
((když jsem si ukládala následující obrázek, říkala jsem si, zda vůbec někdy k němu najdu vůni..?. A hle, dřív, než by mě napadlo... A taky vám ta dáma někoho připomíná.?.))

Lou Lou Dillon, dcera legendární Jane Birkin
Tamima Moresque
...polévkově pomerančové neroli
...rozemnuté eukalyptové listy ve tvaru malinkých kopíček s příchutí vlašských ořechů
Divnovůně.
Slabá, mdlá.
Nudné nic
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje