Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline Korsičanka blogger
13449 příspěvků moje polička 13. dubna 2022 09:19

wendulka To mě těší, že máme stejný názor - i na parfumo mi dávají za pravdu. Holt je to o kůži a o nose, no. Jen na mně intimní teda není, a to mám zatím jen vzorek - i když rozprašovací. Až dorazí flakon, uvidím, kolik dám střiků.

Offline jerry
11140 příspěvků moje polička 13. dubna 2022 11:51

Desert Wood (Novellista) - suchá vůně - suché dřevo a suchá kůže poprášené šafránem (jak jinak, než suchým). Po rozvonění kůží obalená dřevěná kořenka, ve které každý šuplíček voní jinak a dohromady je to nos hladící kořeněná harmonie.

Offline Miru
16638 příspěvků moje polička 13. dubna 2022 11:57

jerry 

...poslední dobou vůně od této značky chválíš, se asi nějak zlepšili, oproti začátku...

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 13. dubna 2022 12:03

Korsičanka 

Ich habe es gelesen.

Taky mám rozprašovací vzorek. Nu je dost možné, že kdyby byla ukřičenější, asi by se mi už tak nelíbila.

Offline jerry
11140 příspěvků moje polička 13. dubna 2022 12:33

Miru

Taky mi přijde, že je tam posun k lepšímu.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 13. dubna 2022 13:36

Calaj: Love Toxin

Láska mívá mnoho různých podob. Pokud jde o můj vztah k tuberóze včetně té ovocně žvýkačkové nebo kokosu ve vůních, rozhodně se nedá mluvit o lásce. Love Toxin tudíž měla podle složení všechny předpoklady pro to, se mi nelíbit. Jenže jak už napsala Korsičanka, ona je to rozpustilá rebelka. Miluje pestré barvy, švestkový sirup, jahodovou marmeládu. kokakolu a ovocné žvýkačky. Maluje se sytě růžovou rtěnkou. Obléká se jako náctiletá. Ráda se naboso prochází po mechu. ALE voní se už jako dospělá. Používá totiž čistý parfém Poison, přes který navrství vůni krémové gardénie s podtóny kokosu.

Olive & Co.: Vaninger

Vanilkový lusk ve sklenici zázvorové limonády s plátky citrónu a kurkumou.

Vanilkový lusk ve sklenici perlivé kokakoly, vedle níž leží balíček mandlových sušenek, typově podobná Potiche (Les Voiles Depliées).

Vanilka pryskyřičnatá, ale i ambrově dřevitá s tóny jasmínu a citrusů a bílým pižmem, jak ji znáte z Flower (Kenzo).

13449 příspěvků moje polička 13. dubna 2022 13:38

wendulka Ich habe es gelesen.

Es freut mich

Online andry spravce
2955 příspěvků moje polička 13. dubna 2022 14:51

Korsičanka wendulka co mate s tema nactiletyma obe?

13449 příspěvků moje polička 13. dubna 2022 14:53

andry Ale pusinko, ke mně už taky letí flakon a žvýkačkové bubliny nevadí

Offline Miru
16638 příspěvků moje polička 13. dubna 2022 17:28

wendulka 

...Vaninger zní dost dobře.!.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 13. dubna 2022 20:38

andry 

Protože žvýkačka. Si za náctileté dosaď moderní, hnidopichu.

Online andry spravce
2955 příspěvků moje polička 13. dubna 2022 20:49

wendulka ani to se mi nepozdava

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 13. dubna 2022 21:55

andry 

Co? Žvýkačka? Já ji tam mám stejně jako Korsičanka úplně jasně spolu s tím sirupovým ovocem.

Offline Miru
16638 příspěvků moje polička 14. dubna 2022 05:53

andry 

...četla jsem v databázi Tvoji recenzi na Muse Xerjoff.

No, jak jinak, než že ji vnímáme rozdílně...

Ale zajímalo by mě, jestli se mi to třeba nezměnilo.

(momentálně mám na sobě L´Interdit Intense a dříve jsem ho vnímala jako více prachově pudrový, teď spíše vlhce hustě vláčný)

Offline Miru
16638 příspěvků moje polička 14. dubna 2022 10:48

Joyeuse Tubéreuse Guerlain

...jemňounkaté, plně lahodné, nadýchaně krémově vanilkovojasmínové,

zelenkavé křehké lístky se jen mihly ve vánku rána...

Po chvíli se zelené lupínky hlásí o slovo více, spolu s hedvábnými santalovými pilinkami a delikátně dřevitými vetiverovými vlásky ubírají jasmínu hlavní slovo.

No, na stupnici od jedné do deseti je na mně intenzita 2...

...a výdrž? Sotva ji, po pár minutách, co píšu, ještě cítím,

závoj závojů utkaný pár nitkami z čistého parfému Chanel No.5 a Allure EdP bez citronků...

(tuberóza.? Ta se někde za rohem, ale hodně daleko, chechtá, jak všechny vyšplouchla, že ji nikdo nenašel...))

Offline Miru
16638 příspěvků moje polička 14. dubna 2022 11:01

Le Régent Oriza L. Legrand

...balzámy, navanilkovělé, s delikátním lékárenským odérem - je to příjemně nepříjemné

takový pocit, jako když začátečník poprvé cítí Shalimar nebo Modrou Hodinu = bergamot a pryskyřice... A vlastně mi to i ony dvě vůně připomíná, jako by se domluvily a spolu, v noci přelezly plot a zmizely do tmy...

Vlastně to mě přivedlo na myšlenku, že ta vůně, byť je pryskyřičná hlavně, a člověk by viděl odstíny zlaté, béžové, hnědé, čokoládové, jantarové..., tak já cítím, srdcem vidím odstíny 

modré...

EDIT:

...hééj! Až posléze jsem četla wendulka recenzi a ona tam toho Guerlaina má taky.!

Offline Miru
16638 příspěvků moje polička 14. dubna 2022 11:38

Epices Exquises Guerlain

SLAST od prvního nástřiku.

Zesílená verze Iris Torréfie...

...černočajově nasládlé i s delikátním drhnutím téměř černých pokroucených lístků, z nichž se připravuje osvěžující nápoj

...nasládle měkde a pružně delikátně pepřové, se zelenkavým drhnutím, kdy na patře zůstává luxusně hedvábná dřevitá dochuť anděliky s pár zrnky kardamonu a 

ten 

jakoby svými dlouhými nataženými pažemi lákal do svého objetí pomalu, zpočátku plaše,

se blížící kávu,

do své náruče...

Oud.?

Nevím, kde.

To jsem chtěla zbrkle napsat s nosem opakovaně strkaným/zavrtávaným do kůže(jako jestli tu orient pryskyřici vyčenichám)...

...jenže on tam je. Oud ve vůni opravdu je.

Ve formě neviditelného ochránce, oděného do zlatistě černého, toho nejměkčeji možného, semišového hávu.

Pačuli?.

Tentýž případ jako s oudem.

Taky jsem ho chtěla ze seznamu, to pačuli, škrtnout...

...jenže ono tam je. 

V nezvyklé podobě ovšem, pačuli vůni oslazuje, ano, přidává na sladkosti právě výše zmiňovanému oudu a jejich vzájemná kombinace je čichovou slastně uklidňující harmonií...

Ani jeden z nich nechce hrát druhé housle, a jak mezi sebou soupeří o hlavní slovo, tak nikdo sice nevyhrává, ale jejich interakcí vůně získává na až koženém tónu.

Vše voní vláčně, podprahově hladce prachově.

Líně...

...jak ultra nadýchaná vyšlehaná krémová pěna ze všech, i posléze,

zúčastněných.

Luxusně lahodně propudrovaný,

touhou změkčený, vláčný,

až bezvládný semiš,

nacucaný hutným černým čajem, do kterého někdo omylem(nebo záměrně?!..)

vyklopil pravé italské espresso i s pěnou barvy pastelově zlatě karamelové.

Epices Exquises není těžká vůně.

Epices Exquises voní plně, hutně a současně vzdušně

(není to, jako když se napijete kakaa z plnotučného mléka, je to energie po vypití hrnku horkého silného černého čaje s cukrem...).

A pak, jako bych na patře zachytila i tóny čokoládovokardamonových trouffles a přivírám oči tou dobrotou a koženej křivák si přitáhnu víc k tělu, aby mi neuteklo teplo a ani ta chuť...

Nádherné!..

..yes,

konečně Thierry udělal, po čase, zas vůni pro 

mě...

(a drží!, a intenzita, mám pocit, že od navonění se - zesiluje!. Ouu, jééé♥)

((jen 

pohled,

ústa -

a

vzdát se...))

https://www.youtube.com/watch?v=orVIoKcJcvU

Offline teena-s
873 příspěvků moje polička 14. dubna 2022 12:53

@Miru také jsem se nechala zlákat složením novinky od Guerlaina EE,jako vetšinu čerstvých vůní ji však téměř necítím a děsně se těším až z ní(skladováním?) :D vydoluju to,co v ní Ty už vnímáš,přítomnost pepře s pačuli mi evokuje Patch.Ardent ve značně zředěné asládnoucí formě,kafe nikde,výdrž ani na oblečení :( No nemám já to těžký... Díky za popis toho,nač se snad mohu těšit ;)

Offline Miru
16638 příspěvků moje polička 14. dubna 2022 12:58

teena-s 

...no, vidíš, a já ji zas cítím, vnímám dobře.

Teď už je sice jen u kůže, protorovka to nebude(ale nepamatuji se vlastně, co na mně byla naposled prostorovka...), ale pořád je to lahodné, čajovopačuliově nasládlé a stabilní.

Já byla naopak překvapená, oproti jiným recenzím, párminutovou éteričností Joyuse Tubereuse...

Offline Fleur blogger
6825 příspěvků moje polička 14. dubna 2022 13:06

Miru To byla rychlost !

Já jsem nad koupí odstřiku také přemýšlela, ale v poslední době mě všechno zklamává, Iris Torréfié mě převezl nízkou intenzitou i výdrží, tak se mi nechtělo zbytečně riskovat. 

Teď jsem zase navnaděná, ovšem reakce teena-s mě drží na uzdě, nejdřív raději otestuji ze vzorku.

Potřebovala bych, aby ve vůni bylo víc čaje než kávy (tu miluju výhradně v šálku, vonět tak ale nechci) a aby kolem mě vytvořila alespoň obláček, když už ne čajový mrak.