Díky, rádo se stalo!
Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?
Cuir Gardenia Aftelier
Domnívala jsem se, že mám ráda květinové vůně s kůží. Tak ne, žádná generalizace, tahle vůně mi dala pořádnou lekci.
Rozpraskaná kůže, do níž se pomalu vsakuje hustý terpentýn. Propocené koňské sedlo. Boty farmářky vyuzené kouřem z podzimního pálení listí. Teplá voda z vázy, v níž byly tropické květiny, a omamná vůně jasmínových kvítků proslazených tmavým medem.
Po první hodině koženě terpentýnového a uzeného martyria odkazujícího spíše ke kovbojské tematice se objevily medově sladké květy. Spojnicí mezi těmito polohami je kouřový podtón medu a lehce indolický efekt bílých květin. Teprve v samotném závěru, kdy už vydrží jen med smíchaný s politurou, dokážu vnímat vůni jako příjemnou.
Korsičanka to srovnani s Isabey myslis doufam s nadsazkou ![]()
andry Nemyslím, já ji měla taky ráda, aLE měla jsem napsat, že V SILAGE ji trumfne:)
Dolce Amalfi (Eau de Parfum) (Xerjoff) - ovoce ponořené do sladkého balzámu, rozpuštěného v koňaku, v oblaku ledově větrového pižma, Větrové pižmo je domunantní, ale skrz něj se ale na světlo boží prodírá i kadidlo s kořením (kardamom, nesladká skořice, malá štipka hřebíčku). Krásná adventní vůně, připomínající odlehčenou verzi dávno již nevyráběné Theoremy (a taky malinko i Cinnabar - ale ten původní, před reformulací).![]()
Korsičanka No, neškodnou jemnou vůní se stala až po několika hodinách. Mít na sobě víc než jeden střik na zápěstí, tak je se mnou do té doby konec
.
Cologne Cédrat (Matière Première) - mám ráda maté a čaj z citronové trávy - obojí je (vychlazené) v létě osvěžující. A tady je to 2v1, akorát se to nepije, ale stříká. Kromě maté a citrusů je výrazný sladký pepř. Intenzita bohužel odpovídá kolínské a tudíž poměr cena/výkon je značně nepříznivý. Škoda, toto je letní vůně přesně podle mého gusta.
Bronze Wood & Leather Jo Malone
Sladce pendreková kůže, grafitově poškrábaná jako vinylová deska z roku pětapadesát, young James Byron Dean, rebel s příčinou, rider on the storm, oslněn zářijovým kalifornským sluncem probleskujícím korunami starých stromů, to odpoledne v Cholame...
//... doutnavě sladká, kořenitá černá kůže se stopami medově měkké pryskyřice...//

euridike Zajímavé
Byla bych zvědavá, do jaké míry se podobá mé Rosé Noir od Gallagher Fragrances... Budu muset někde vyzkoušet:)
Rosé Noir jsem nezkoušela, takže srovnání nabídnout nemůžu, ale konkrétně tuhle Jo Malone jsem zkoušela v Douglas.
euridike Díky!
Presouvam se sem s ulovky z vikendu.
Budu zkouset nasledujici:
Xerjoff - Golden Dalla, mela jsem predevcirem na zapesti a je krasna, ta kava a koreni pro me. Sladsi nez bych si bezne vybrala.
The House of Oud - Just Before, zkousela jsem kratce a je krasna, taky korenena a rozvoni se do vanilky, citim jakoby trochu lekorice nebo neco podobneho
Xerjoff - Luxor
Amouage - Epic 56
Laboratorio Olfattivo - Tonkade
Xerjoff - 40 knots
Le Labo - Rose 31
Dyptique - Tam Dao
Acqua di Parma - Mirto di Panerra
Koupila jsem si Book od Commodity a malem i Black Orchid, porad mi voni stejne dobre jak kdyz byla nova, na tu jeste dojde.
(untitled) l'eau (Maison Martin Margiela) - na úplném začátku se mihly goutalovské Mandragore a Nuit Étoilée, ale jakékoliv naděje na nalezení náhrady za Mandragore vzaly rychle zasvé. (untitled) l'eau je kombinací nahořklé citrusová kůry s citrusovou trávou a se svíravými suchými bylinami a nasládlou (a velmi umírněnou) galbanovou zelení s lehkými chypre tóny. Ve srovnání s (untitled) je zelenější. Je to vlastně hodně vysoký level klasické kolínské - tedy energizující (nejen letní) vůně, se solidní intenzitou a dobrou výdrží.![]()
jerry O náhradě za Mandragore se mi ani nezmiňuj, to je marné hledání
...
0zero7 Rose 31 mám ráda, tak jsem zvědavá na tvoje dojmy!
Ani mi nemluv, nasyslená zásoba bohužel není bezedná![]()
Jisté naděje vkládám aspoň do pokračující Mandragore Pourpre - ale verzi v novém flakónu jsem ještě neměla možnost vyzkoušet (a pochybuji, že neprošla reformulací).
jerry Tak to jsme na tom stejně.
Moc pěkný výběr!
Od Commodity jsem zkoušela Rain /bohužel žádný petrichor, spíš ovocně sladký exotický déšť někde na Havaji/ a Nectar /sladce dřevitá citrusová vůně s lehce mýdlovým podtónem/.
A Epic 56 Amouage je krásná, tu bych brala hned, stejně jako Rose 31 Le Labo.
Fleur Rose 31 byla prvni Le Labo co jsem zkousela snad pred 7 lety nebo tak nejak, znam ji docela dobre a je moc hezka, ne uplne pro me, nosi ji ted manzel od kamaradky a nekdy ona a obema jim slusi. Chtel ajsem jiny vzorek, ale nemeli skoro nic, tak mi bored dal Rose. Mam taky tu novou vuni Matcha 26, prijemna je moc, ale nijak zvlast me nezaujala. Hlavne teda jejich ceny sly v posledni dobe silene nahoru, 100 ml $420 au au teda. Vune maji krasne, to ne ze ne. Santal 33 je proflaklej, ale libi se mi porad a nosim ho. The Noir 29 je taky uzasna.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje