Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 26. října 2022 18:33

Oriental Velours Les Indémodables

...hm, nastrouhejte smrkové jehličky a i veter svezte po struhadle.

Lesní zeleno se zeleností delikátně měkce kouřovou...

...ve chvilince měknutí, zlatavé sládnutí - do dvou smaragdových kumpánů se začínají vsakovat nesladce navanilkovělá myrha a jakoby jemně poutpouriový jasmín.

Zvláštním způsobem lahodná kompozice, nevšední a přitom jaksi samozřejmá, uklidňující...

...uklidňující proto, protože myrha nabírá na intenzita, přebírá velení a už je jako zlatá politura nad vším. 

A přestože ovládla prostor, jehličnany skrze její neviditelné mikropóry prodýchávají vzhůru ke světlu...

Řekla bych, že tahle vůně je meditativní, do chrámů, do hor, i na podlahu v bytě, když zavřete víčka, posadíte se do pozice lotosového květu a vymetete zbytečné myšlenky z hlavy, i z těch nejtmavších koutů..., a představíte si, že se vznášíte nad vrcholky zalesněných hor v teplém, až horce sálajícím letním slunci

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 26. října 2022 18:34

marieu 

(je mi ctí...!)

Offline marieu
5140 příspěvků moje polička 26. října 2022 18:42

Miru zmohla jsem se jen na tři srdíčka, protože mě zapálilo v očích. Nejsem zvyklá, že by si na mě takhle někdo jen tak vzpomněl a navíc mi o tom dal vědět. Jsem objímací typ, takže přijmi aspoň virtuální objetí. Zrovna ničím nevoním, protože nic necítím. Až budu, objednám si vzorky. Všechno od Les Indémodables, co popisuješ, mě láká zkusit

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 26. října 2022 18:48

marieu 

...to je pro mě ohromná poklona!

Moc děkuji a objetí(a to zas já kontaktní typ nejsem) moc ráda přijímám...

Vůně jsou kvalitní, mají vývoj, jakousi noblesní úroveň, nehulákají do okolí, jen si tak elegantně žijí...

(a já píšu, jak mě napadne a co mě napadne. Viděla jsem název vůně a bylo jasno...To nějak  samo...)

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 27. října 2022 01:39

Vanille Havane Les Indémodables

...v navanilkovělém rumu máčené tabákové listy, jež byly před vnořením do alkoholové lázně zasypány tenkou vrstvičkou tmavého kakaa...

...a ono kakao, jež nasává do sebe lahodnou prohřívající tekutinu, stává se lehce klouzavým, až pocitově mastným, jakousi příjemně mazlavou, delikátně gurmánskou pastou.

(po pár vteřinách v úvodu se na chvilinku mihnou i datle a i jiné ovoce, jejich sytá sluneční šťavnatost, ale téměř v setině sekundy opět mizí... ...jen jakoby svou, byť nepatrnou přítomností, vyrovnaly a trochu uhladily listy tabáku...)

Simply and chic

(musím uznat, že krásnější než Tobacco Vanille Tom Ford. Protože nemaže med kolem pusy a netrnou zuby...)

Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 27. října 2022 01:39

Eight & Bob

Agneta

Atypická, sýta vôňa s trochu gurmánskymi tónmi, v ktorej cítim veľmi solídne drevá, korenia, kadidlo, trochu kávy...a aj keď tam nie sú uvedené, tak pražené lieskové oriešky. Do toho občas veľmi decentný dospelo-živočíšny závan. Úžasná.

Guéthary

Veľmi zaujímavá, výslovne moderná vôňa so slanými tónmi, jemnou kožou a ľahkým závanom slamienky. Pomerne éterická, jemne pôsobiaca, bohužiaľ ale aj so slabšou výdržou.

Matière Première

Crystal Saffron

Názov tú vôňu dokonale vystihuje. Pôsobí ako ľadový kryštál poszpaný šafránom. Vôbec si nepamätám žiadnu inú vôňu, kde by na mňa šafrán nepôsobil ani orientálne, ani polievkovo (prípadne oboje:) ). Veľmi dobré.

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 27. října 2022 01:47

Rose de Jamal Les Indémodables

...kouzelná, nádherná růže pod hebkým

koprem...

...přesně takové aromatické hebounkato, jako když si svazky stvolů kopru přejíždíte po tváři.

Jenže růže zdrhla, a zbyl jen lák od okurek.

To je dojem, takové oblbnutí smyslů člověka. Protože když se soustředím, tak pod delikátní tmavě zelenou aromatičností vnímám jakýsi růžový(květ růže) velur - hustý, svěží, velmi příjemný na čichový omak, a i přes svoji čerstvost teple vzlínající.

Osobité a pro nevšední dámy...

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 27. října 2022 01:51

Fougére Emeraude Les Indémodables

...ééch, stará oficína, tvrdé neroliové mýdlo, tuhé damaškové ručníky, vrzání holičského křesla, ve váze na okně zasychající kytice mimózy,

přítmí...

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 27. října 2022 02:01

Cuir de Chine Les Indémodables

...tyjo, tak to je 

krásné!

Z lahodného jasmínu osvěženého šalvějí je vytvořena tenounkatá skelně lesklá tavenina, pod níž je ukryt mazlivě hedvábný vonokvětkový semiš.

Luxusní, jemné, chutí plné

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 27. října 2022 02:08

Chypré Azural Les Indémodables

...nefalšovaná vůně, když zmáčknete kůru čerstvého pomeranče a lepkavé aromatické mikrokapičky vám potřísní prsty...

Nádherně osvěžující, delikátně, sofistikovaně(a to "svěženky" fakt nevyhledávám!.)...

Jas citrusu jemně potemňuje - do absolutně minimálně sladkého fresh orange juicu vhodili i pár listů pačuli a na hladinu opatrně položili snítku bylinky

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 27. října 2022 07:26

Memories The Gate

...hříšné...

...opravdu v černém provedení - malina s třešní topené v kadidlu, mámené jemným žvýkaným tabákem, omývané temným, pouze minimálně nasládlým javorovým sirupem, jenž si ve tmě jen tak sem tam pableskuje...

Ano, TOHLE jsou krásné tmavé plody,

nepřeslazené, bez infantility a naivní podbízivosti, mají charakter, a z kůže tišše pálivě sálají/hoří(= takový ten dojem vůně hořící svíčky)...

Velmi povedené!

(hmm, ale po chvíli ztrácí vůně dech...)

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 27. října 2022 07:30

Ivory Temptation The Gate

Příjemná, jemně naovocnělá bílokvětinovka, hebká, jaksi povědomá, na kašmírových dřevech.

Asi by se líbila těm, kteří oblibují My Way Intense, L´Interdit EdT, ale v sofistikovanější podobě

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 27. října 2022 07:34

Sensual Dreams The Gate

...ovocná žvýkačka styl Juicy Couture.

Jako jestli "Sensual Dream", tak v sametové teplákovce značky výše zmíněné.

Opět pro milovnice vůně My Way, My Way Intense a jim podobných...

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 27. října 2022 07:43

Duet The Gate

Jemné. Velmi jemné.

A jaksi alkoholové?(ne s pocitem kvalitního alkoholu v díle, ale s pocitem nedobré vůně...).

Intimní vůnička se vším opatrňoukatým, ani se to nedá rozpitvat.

Duet.? Leda tak dvou stydlivých citlivek...

...ale je tam tabák a kadidlo, takže to budou takový potvory s lehce mučednicky naivistickým výrazem...

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 27. října 2022 09:56

Griffon Quearmé

Sladká whisky se santalem.

...po chvilince slábne a slábne, až se přimkne k tělu jako by si chtěla hrát na schovávanou.

Počáteční, lehce vlezlá, sladkost ale příjemně mizí a nejspíš oud ve složení ponechává pouze vůni samotné whisky.

Což je mi sympatické.

(ve srovnání s tím Thé Arabique Frau Tonis Parfum má shodný úvod - whisky + davana + zastřené ovoce + poměrně, byť hladké, tak intenzivní sladko, které právě u Thé Arabique zůstává, čili chlast od Frau Tonis je svou sladkostí lehce otravný, pro mě nenositelný. Resp. Griffon je drink příjemný)

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 27. října 2022 10:00

Oiko Quearmé

Pánská vůně. Jak nerada dělím vůně dle pohlaví, tak tohle mi naskočilo jako první.

Je to něco jako Aqua di Gio Armani či Bvlgari Aqua a jemu podobné...

...čili - zapomenutelné

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 27. října 2022 10:06

N-Geen Quearmé

Hm, to je dobré!

Pižmo delikátně nacucané chlastem/vytváří jakousi blyštící se pevnou bublinu, v níž je zlato z nesladké vanilky a platinové zlato z guajakových strun...

...tyjo, a nevím, co to dělá - snad kombinace guajaku, pačuli a právě onoho pižma - ale začínám vnímat

špínu.

Špínu ale jaksi tělesnou..., pár vteřin je to rajcovní, ale pak - nejspíš pačuli už prošlé, guajak hnijcí a pižmo v něvětrané místnosti na starém člověku - a

není příjemné(ve smyslu jako parfém, resp. ošklivé to není), je to nevonitelné,

je to pach, odér ještě teplých pánských kožených bot

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 27. října 2022 10:12

Treies Quearmé

...hezkýý!

Fialka křehoučkatě hedvábná a kosatec(naskočil mi Equistrius Parfum d´Empire) a

delikátnost a

to je tak vše.

Příjemné, ale tak nějak nedotažené, nepřevratné...

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 27. října 2022 10:15

Duooh Quearmé

...příjemné zakouřené tlumené tmavé citrony

Fakt dobrá, delikátně kouřová(cigára i auťáky)

hebká citrusová(hlavně citronová) vůně pro gentlemany.

Svěže teplavá, teple svěží, uklidňující

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 27. října 2022 12:10

Cricket Song Floraiku

...ano, krásná, šťavnatá a jemně proslazená magnolie s podprahovou živočišností(jasmín).

Velmi příjemné,čerstvé a současně sofistikovaně animální a přesto čisté,

ženské...

...musí být nádhera, vůně sálající zpod následujícího outfitu: