Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline euridike blogger
3901 příspěvků moje polička 21. října 2022 17:44

Biely kvet 

No a teď se budu obávat, že se od vás začnou objevovat zklamané recenze, jak je ta Zero nudná, lineární, plochá a nemá výdrž a projekci /na mně má!/... ;) Když mně se fakt líbí /ale nemám úplně standardní vkus, no/. A díky...

Offline 0zero7
11579 příspěvků moje polička 21. října 2022 18:05

euridike ty jo fakt Santal bida? Na me drzi nejlip, na svetru klidne tyden. To je zajimavy, jak se tohle lisi pro kazdyho, myslela jsem, ze drzaky jsou proste drzaky skoro na 100% lidi. 

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 25. října 2022 11:00

Zero (Comme des Garçons) - cosi vzdáleného zeleného jako zbytky zelené petrželky na dřevěném prkénku v nerezem obložené vyleštěné kuchyni. Ve váze na stole uschlá růže i s dřevnatým stonkem a v kořence zbytky koření. V dojezdu se pak ve vánku třepotá náznak lehce olejnatého vetiveru s  pár molekulami koření. Konečně zase jednou tak trochu divná (leč nositelná) vůně od CdG v duchu Comme des Garçons White, Monocle Scent Two: Laurel nebo Comme des Garçons EdP.

euridike Nedalo mi to, musela jsem vyzkoušet a potvrzuju tvoje dojmy s ledem/studeností. Jen té růže bych tam mohla mít víc. Ale líbí se mi návrat CdG zpátky k neobvyklým vůním.

Online Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 25. října 2022 12:39

jerry Já tedy příležitostně také vyzkouším.

Ale jinak pro mě CdG laťku neobvyklosti spolehlivě udrželi vůní Rouge - ta červená řepa s hlínou fakt není pro každého (a věřím, že nositelná je, jen ne mnou ).

Offline euridike blogger
3901 příspěvků moje polička 25. října 2022 12:52

jerry 

Jsem ráda, že naše dojmy jsou v podstatě shodné, ale Ty je umíš mnohem lépe, objektivněji zachytit a popsat. A souhlasím, že růže by mohla být výraznější, já ji vnímám jako ne skutečně přítomnou růži, ale jako její otisk, odraz v ledu a chladném vzduchu. 

Offline Luna
10861 příspěvků moje polička 25. října 2022 20:02

Fleur Cervena repa s hlinou zni dost dobre.

Online Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 25. října 2022 20:14

Luna Tak jako proti gustu...

Offline Korsičanka blogger
13356 příspěvků moje polička 26. října 2022 05:29

Luna Není to tak hrozné ani tak úžasné, jak to zní:)

Offline Luna
10861 příspěvků moje polička 26. října 2022 07:01

Korsičanka No ja uz v parfemech tak nejedu, dokonce si vystacim s mainstreamem, ale znelo to zajimave.

Offline euridike blogger
3901 příspěvků moje polička 26. října 2022 09:36

ROSE OUD Kilian /EdP/

... nekorektně omamná, sytá a plná vůně živočišně nektarových růží Sofia, která transmutovala do rudého inkoustu s pigmentem tinktury ze sladce bylinného, skořicového, šafránového pačuli... 

... nic víc v tom není, myslím /a ono to stačí/ - prostě balkánské růže hodně nahlas a v té rudé záři černavá nit koření, šafránu a pačuli, které se za růží táhnou jako oddaní nohsledi... 

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 26. října 2022 09:46

euridike 

...nádherné!!...

V tom bych se ráda macerovala...

Offline euridike blogger
3901 příspěvků moje polička 26. října 2022 14:51
Reakce na Miru:

V tom bych se ráda macerovala...

... škoda, že v Ingredients teď nemají vzorek, že bych ji otestovala důkladněji... 

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 26. října 2022 16:52

Val d´Orcia Pafumeurs du Monde

...vintage svěžest.

Ve vintage italy objetí je limeta, pomeranč i ten cypřiš. Je to měkké a vintage italy svěží, a chladivě teplé...

Jo, stará italská vila, chladné zdi uvnitř, vlhkost vzlínající z polí za soumraku, kdy za bílého dne se nad lány jinak vzduch horkem tetelí...

...a já, před tím starým kamenným domem stojím, v dlaních chladnoucí capuccino a zasněná hledím do dáli,

a v chřípí mě hladí měkoučký vonný oblázek ohlazený vanilkou.

Řekla bych, že

krásné...

(a z otevřeného okna vily ke mně zavane tenounkatý voňavý proužek, cítím vůni hořící svíčky, jako by mi doutnala z kůže(myrha)...)

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 26. října 2022 17:01

Kashi Parfumeurs du Monde

...hééj, to je dobrý!

pepřem měkce skelně průtahový, kdy vonokvětka oslazuje a také změkčuje lékořici a kdy fenykl přidává delikátně pikantní kořeněnou špičku.

A pak, jo, pačuli, ale ne tmavé úplně, spíše takové zlatavé, zlatavě hnědavé, jak bývají ještě nevysušené kvalitní listy tabáku a zase ona vonokvětka dodávající zlatistě senovomeruňkový akcent a vnímám i prach pevnými botami zvýřený z udusané cesty...

...a pak - holé bílé teplé paže a jemné teplo

Vůně vláčného pačuli ochuceného letní(mírně zavadající seno) hutnou(ylang) vonokvětkou...

...vůně léta schovaná mezi trámy ve stodole

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 26. října 2022 17:05

Petite Fumée Parfumeurs du Monde

...zelený kardamon se špetkou pepře.

Vzlínající teplá svěžest s pikantností.

Vše je zelené...

...pak pěna ze palo santa, tenounkatá strunka kadidla a ještě tenčí z pryskyřic a vše se přitiskne ke kůži a začíná se to rozpouštět a mizet ve svém mikroprostoru jednoho střiku...

...ano, křehký velmi křehoučkatý, nežný dým

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 26. října 2022 17:12

Makeda Parfumeurs du Monde

...přítomné labdanum všechny zbylé ingredience uvězňuje v sobě, vytváří jakousi absolutně průhlednou, jakoby skelnou, ale pružnou vrstvu, lahodnou, vzdušnou, měkkou, stabilní...

...pak se přidá nasládlos a k mé nelibosti(opět) senovost z vonokvětky a přicucne se to ke kůži, ze které mi opatrňoučkatě sálá vanilkou zlatisté

seno, jež sežvýklo jeden list hebkého tabáku s podprahovou delikátní načokoládovělou dochutí

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 26. října 2022 17:42

...jdu na jinou značku...

Musc des Sables Les Indémodables

...yes. Tohle by šlo...

Lahodnost.

Zlatisté pačuli máčené v matně zlatisté, hodně tekuté ambře, smíchané s provzdušněným benzoinem.

A pižmo a mandlová nesládká pěna a pěna z něžné skořice a ta dělá jistou, ale teplou(!) průtahovost - nadzvedávání jindy těžkopádných pryskyřic.

Tuhle vůni jsem - pouze dle složení - měla v tužebníku. Mně stačí složení a bývá to "bingo". Jenže dostupnost pro mě náročná, tak jsem ji zase škrtla...

...no, těší mě moc, že jsem se nemýlila. Ta vůně je nádherná!

Bezgravitačně hustá, táhlá, v chladných tónech zlatistá, nadýchaně balzámová, z pokožky sofistikovaně eroticky sálající...

To

chci!.

(...is it me...)

okrově

zlatý 

písek

horkou

vazkou

láskou

smíchaný...

...yes

jeden

drink a 

to

jsme

my...

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 26. října 2022 18:03

...bude tohle kosatec pro marieu .?..

Iris Perla Les Indémodables

...bude.

Vůně ihned od počátku křehká, ale současně houževnatá...

Rozdrcená šalvěj, její zelená bylinná průtahovst v kombinaci s absolutně nesladkým, křehoučkým ylangem,

opojnost mimózy - jenže opět zelené..., ne sytě světle žluté, ale zelené mimózy, jejích kvítků i lístečků drcených silou mezi prsty, až lepkavá míza obalí štíhlé vrahounky...

...a onen kosatec.?.

Je tam.

Ve formě mušelínového, akvarelově antracitovo khaki závoje levitujícího vzduchem bez gravitačních okovů...

...je to přesně takový ten pohyb, jako když ve zpomaleném filmu do určité tekutiny vstříknou tekutinou jinou/odlišné barvy a obě se začínají různě kroutivými pohyby prolínat...

...jak nová krev do žil.

Pomalounkatá, leč jistě rozpínající se všude,

kam jí prostor dovolí...

...ano, tenhle iris má barvu pravých perel

A po čase zelenost povoluje, éteričnost vůně nabývá delikátní hutnosti a delikátně plné krémovosti,

zlatě(jasmín) sálá z kůže.

A nyní už i mimoza rozsvěcuje své zlaté lucerničky...

...jo, tohle by se marieu líbit mohlo...

...protože i ona je takové

Světlo

(tahle vůně chce, potřebuje

čas...)

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 26. října 2022 18:22

Ambre Supreme Les Indémodables

...och, sladkost!.

Pár vteřin omamná, opájející se sama sebou a se škodolibým úšklebkem,

jak si se mnou cvičí...

...ano, úšklebek.

Protože v momentě zhořkne.

Zhořkne,

jak poznání, jak stržené růžové brýle, klapky z očí, prostě přijde prozření, že to byly žvásty a pitomá hra...

...ostrými podpatky drcený kardamon a pepř o dlažbu blýskající se nočními světly, a

drceny takovou silou, že i od té země, vzdálené, k chřípí doputuje plně, delikátně dřevitá větrová zelenavost s jakousi velejemnou balzámovou stopou...

...jakoby ony balzámy měly léčit rány na těle i na duši,

jakoby zamazávaly brázdy po bolesti vonnou,

zelenavě zlatou mastí...

...a ta mast zasychá se zachováním větrovosti a k ní se přidá odér svazků slamněnek houpajících se na trámu pod střechou, aby seschly tak, že vydrží 

věky...

...jsem se rozkecala!.

A kde že je ta ambra vlastně.?!

...ambra mezi tím vším teče jako pomalá hutná ale neviditelná řeka,

obkrouží každý záhyb, sebemenší zákrut,

sebenepatrnější skulinku vyplní svojí přítomností, ohladí každý šrám, pohladí všechny škrábance a jizvy,

vysuší slzy...

...léčivá tavenina

Offline marieu
5140 příspěvků moje polička 26. října 2022 18:30

Miru  !