Blbé a drobné (parfemové) dotazy
Blbá otázka a už to tu asi bylo, ale jak to děláte, když se navoníte jeden den jedním parfémem, přitom se vám otře do šály, rukávů apod. a zůstane tam, a druhý den se navoníte něčím jiným, ale vezmete si stejné oblečení, ale z oblečení se na vás ta včerejší vůně stejně přenese a třeba tu dnešní i přebije? Neřešíte? Nebo se vám to běžně nestává tak, aby to stálo za řeč?
1010 Vyperu, když mi vůně vadí![]()
1010 Já to nevnímám jako problém, ale jako bonus; vůně si schválně vybírám (na poličku a zohledňuji to i při každodenním nošení) tak, aby měly určitý domino efekt, tedy vždycky něco společného, co je propojí tak, že následně vrstvením vznikne třetí krásná vůně
.
Mám slušně vychované vůně, které se mezi sebou neperou:)
1010 Já měním s vůní i oblečení. Ke kusům, které neperu po pár nošeních (protože vůni střídám většinou po 2-3 dnech), jako jsou třeba svetry, si beru stejnou vůni, ono se to většinou i stylově hodí. Šály neřeším, tam se to všechno smíchá a vytvoří něco jedinečného.
Jitka77 Mně se to nejvíc míchá na bundě a ty vůně se mezi sebou docela ruší, nebo spíš mi vadí, že jednu vůni narušuje nějaká jiná...
1010 Pokud bundu nechceš při každé obměně vůně prát, pak nezbývá než se jí při parfémování vyhnout a vonět se například na začátku dne až poté, co ji někde v práci svlékneš.
Přítelkyně potřebuje životabudič a chtěla bych ji nachystat opravdu povzbudivé přivítání.
Máte tip na skutečné povzbuzující šeřík či jasmín?
(Já šeřík nezvládám a jasmín taky moc ne, navíc jsem zjistila že půlka toho co znám a líbí se mi se už nevyrábí, jsem v koncích)
Šeřík nevim, ale veselý sladký jasmín je třeba Aerin Ikat Jasmine (k vyzkoušení v buticích Estee Lauder po pražských obchodních centrech), autentický neindolický jasmín je Jasmine de Pays od Perris Monte Carlo (dá se koupit na parfumdreams.de). Nebo AA Jasminora od Guerlain, kdybys měla po ruce (už se nevyrábí). Letně bezstarostná, ale dospělá a omamná je pro mě lilie v Lys Mediterranee od Frederic Malle (k vyzkoušeni v ingredients), pokud by kamarádka snesla i jiné květiny. A jarní, ovocně vanilková tuberóza se šťavnatou mladou zelení je Joyeuse Tubereuse od Guerlain, konkrétně mně umí zvednout náladu.
Děkuji. Vzpomeneš si na ně o co by šlo i koupit. V pondělí už bude doma ráda bych něco co pro ni seženu co nejdřív.
juana Ashore od Amouage je krásně (pa)jasmínová, pokud teda nevadí vyšší cena...
Darya
Děkuji. Vzpomeneš si na ně o co by šlo i koupit. V pondělí už bude doma ráda bych něco co pro ni seženu co nejdřív.
Ještě mě napadla Chanel Cristalle Eau Verte, není to převážně jasmínovka, ale jasmín a magnolie s citronkem. Je velice povzbuzující a snad ji mají v Sephoře, Douglasu nebo Marionnaud hned ke koupi... Bohužel ceny jsou v dnešní době hrozné :/
A má přítelkyně nějaký finanční limit?
Platím já.
Ne že by si to ona nemohla dovolit. Ale potřebuje vnější zásah a beru si to na starost. Nějakou 15set mi i přijde přijatelných.
Akorát už chapu, že jsem mimo. Tak se asi přesměrují na jiný nápad. Evidentně jsem zcela mimo mísu.
Takže doporučovat nikovky nedává smysl.
Já jsem tedy spíš přes šeřík - u jasmínu na mě dost často vylezou indoly.
Bvlgari Omnia Amethyste
Purplelight S. Dalí
A Drop d´Issey - předloňská šeříková dost dobrá novinka a mám pocit, že prošla bez povšimnutí (mají ji k očichání myslím v Sephoře a v Notinu)
Champs-Elysees
Eclat d´Arpege
Děkuji moc.
Já toim jak se mi ze šeříku nedělá dobře. Jsem jím nepolíbená.
Sama bych potřebovala obnovu poličky ale děsně se v tom plácam.
Co tohle?
https://www.notino.cz/laboratorio-olfattivo/laboratorio-olfattivo-needu-parfemovana-voda-unisex-100-ml/p-15962126/?gclid=Cj0KCQiAzeSdBhC4ARIsACj36uEy8oCvRwR1-EuBeLHAlA415xcmXZxgXmRj64Y5YF0oDf-mad_tTqIaAhCWEALw_wcB
Zná to někdo?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje