Blbé a drobné (parfemové) dotazy

12. srpna 2014 17:51
Offline woman27
469 příspěvků moje polička 14. března 2023 08:24

Akret 

Vjola je úžasná, mám ji od Korsičanky. Už jen maličko, šetřím si ji. Ta už se - pokud vím - nevyrábí.

Korsičanka 

Aprés není moje krevní skupina a Méteorites jsem ještě neměla. Pokud někde seženu vzorek, určitě zkusím. Děkuji.

Offline woman27
469 příspěvků moje polička 14. března 2023 08:29

Dámy, a co Balenciaga? Já už se na ni vůbec nepamatuji, ale fialky tam tuším byly

Offline Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 14. března 2023 09:17

woman27 Samozřejmě; a ještě výraznější byly v Balenciaga Paris Essence . Zkus si projít vlákno Složky a kompozice: https://www.parfumanie.cz/forum/detail/slozky-a-kompozice:c14/t94.htm

Offline Mha
příspěvků moje polička 16. března 2023 19:27

Může za to WP.

Našla jsem tam vůně, ve kterých není žádná kytka ani ovoce ani nic sladkého, ale semiš, kadidlo, tabák, tonka...

Prosím prosím pěkně, dejte mi nějaké tipy na podobné, ale u nás dostupné.

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 18. března 2023 17:55

...není to dotaz, ale

oznámení - ještě před pár dny mi zásilka z Ingredients přišla s pěti vzorky zdarma k objednávce. Nyní ale už mají zdarma k objednávce pouze vzorky tři.

Zdražuje se všude...

...ale je fakt, že oni, jako poslední měli ty vzorky v podstatě nejlevnější(oproti Myskino, Vavavoom)

Offline Woody
příspěvků moje polička 21. března 2023 21:42

...nenì to dotaz, ale... někdo sháněl vzorek od Olfattiva Nerosu, Notino má teď v nabìdce,sestav si vlastnì discovery box, výběr je dost omezený. Pozor nenì poznat, zda je vzorek skladem, pokud nenì objednávku vystornujì. Takže trochu kovbojka trefit 5ti vzorků naslepo, ovšem za 150 Kč.

Offline Woody
příspěvků moje polička 28. března 2023 12:28

Dámy poradíte vůni jarní brzce letní zahrady s citrusy? ...nuance chypré téže mohou být. Střední proud prosím a děkuji.

Offline Mha
příspěvků moje polička 28. března 2023 13:12

Woody

Franck Olivier Nature. S aksamitnikem.

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 28. března 2023 20:06

...jak to, prosím, máte s intenzitou a výdrží vůní Francesca Bianchi.?

Offline Korsičanka blogger
13356 příspěvků moje polička 29. března 2023 10:10

Miru Byzantine Amber na mně slabší oboje, Sticky Lips obojí v pořádku. Ale s výdrží předešlých jejích vůní neporovnatelné, bohužel.

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 29. března 2023 13:04

Korsičanka ...jak myslíš ty předešlé.? Jakože ty jsou lepší tou výdrží.?

13356 příspěvků moje polička 29. března 2023 14:02

Miru No, stopro. První pětka vůní z let 2016-2018 drží jak přibitá. Pak už to šlo pomalu a jistě s výdrží z kopce. Možná ještě ty limitky

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 29. března 2023 14:08

Korsičanka 

...ahaa...

13356 příspěvků moje polička 29. března 2023 14:17

Miru Mně ale menší výdrž nevadí, aspoň se mohu stříknlut jinou vůní

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 29. března 2023 14:21

Korsičanka 

...a tak to já taky každou chvíli přestříkávám, co mě napadne(vzorkama akorát tak, u flakonů je silná podvýživa...).

Nějaké "vhodné" kombinace absolutně neřeším.

Ale jak já vám - v dobrém - závidím, že víte, co koupit.! Já nevím, co chci, ale nedám pokoj, dokud to nedostanu.!

(mně se nic nelíbí. Třeba ta Ganymede extrait - to není můj šálek kávy, ale drží dobře a voní tak pěkně jasně, žádné nanicovaté opatrno, a pak se mi třeba líbí Fiore d´Ambra Profumum Roma, ale to je zas tak slabounkaté... chjoooo)

Offline Tess
73 příspěvků moje polička 15. dubna 2023 13:42

Prajem všetkým pekný deň. Má niekto skúsenosti s USPS? (Ja mám, len potrebujem zistiť, ako dlho ste čakali na vašu zásielku.) Prečo trvá dodanie tak dlho? Keď sledujem tracking list, tak mám občas pocit, že si tú zásielku prehadzujú z jednej pobočky do druhej ako horúci zemiak. (2 mesiace od objednávky a stále je niekde v Cincinnatti. Potom sa dokonca stane, že už sa ani neobjavuje aktualizácia, kde sa balík nachádza. Niekedy sa dokonca zásielka stratí. Balík nakoniec príde, a krajina, odkiaľ je to posielané, je tam Čína. Mimochodom, som nahnevaná, že sa z USA od tejto značky môžu posielať len vône vo formáte Vdp.

Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 16. dubna 2023 01:33

Tess to máš prašť ako uhoď. Podľa mňa je problém niekde na strane slovenskej colnice. Je úplne jedno z USA, či to ide USPS, Fedexom, alebo čímkoľvek. Buď ani len nedajú vedieť, či to tam je, alebo požadujú preclenie danou spoločnosťou väčšinou za 20-30€ poplatok. Snáď jediný balíček, čo som za posledné dva roky dostala z mimo EU bez problémov bol teraz z Royal Mail z Británie (a odosielateľom bol priamo Royal Mail - objednávala som nejaké známky). Inak aj UK katastrofa.

To s tou Čínou je druhý problém, to sa mi teraz stalo 2x za sebou ... pričom jedno malo byť z Írska a jedno z UK...zaujímavé je, že tie prišli bez problémov.

Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 14. května 2023 22:03

Mám dotaz - už jsem psala i do cestování, ale ještě to dávám sem -  příští měsíc snad poletíme do USA a budeme pár dní v New Yorku, v podstatě jen na Manhattanu, nachází se tam něco, co by bylo z parfémového hlediska "must see"? Případně v Miami?  - to jsou jediná 2 místa, kde budeme mít trochu času, jinak pořád na cestě. 

A nakupování na letišti - JFK (asi blbý dotaz, ale poprvé poletím mimo EU) - je něco, co na co se zvlášť zaměřit (z parfémů)? 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 15. května 2023 12:42

Ave. Je to teda spíš přiznání. Koupila jsem si na blind takovou levnou polejvačku do fabriky na léto. Ajmal Solace, se to jmenuje, značku mám vyzkoušenou je to už několikátá vůně, protože vydrž a cena. Ale něco mi v ní strašně smrdí a ten pach má teda výdrž, asi to geránium? Je to jako bych se v tom vyválela a ještě si z toho udělala salát k večeři. Přitom podle popisu se zdála fajn, vzorek si u vůní pod litr neberu no. Jo a je toho kýbl 100 ml. 

Offline blackviolet
3443 příspěvků moje polička 15. května 2023 14:20

Ignis 5th Ave, Krigler v hotelu Plaza, Saks Fifth Avenue nebo i jiné obchodní domy, mají tam opravdu velký výběr parfémů, i takových, které se v Evropě lehce nenajdou. Scent Bar NYC, některé značky mají své prodejny, stačí googlovat.

Na JFK třeba exkluzivky Chanelu, Dioru, YSL, Guerlain.