Blbé a drobné (parfemové) dotazy

12. srpna 2014 17:51
Offline Miru
16743 příspěvků moje polička 08. července 2026 07:15

Fleur 

...to vypadá hezky!, byla jsi tam a už i něco koupila?

Offline Korsičanka blogger
13475 příspěvků moje polička 08. července 2026 12:01

Fleur Zkoušela jsi u nich? Co tě zaujalo? Mně je pan Ambrož doporučoval, ale nebyl čas:) A ještě jednu parfumerii prý u vás otevírají

Offline Fleur blogger
6841 příspěvků moje polička 08. července 2026 14:01

Miru Byla jsem tam vícekrát, ale ke koupi mě tam nic neláká. Po první návštěvě jsem se pak za sebe styděla, protože jsem se neudržela a trochu jsem proškolila slečnu prodavačku, jak správně používat testovací papírky, ale tvářila se, že ji to zajímá a nevadí jí to, tak snad to nebylo z mé strany moc nezdvořilé.

Většina těch vůní se míjí s mými preferencemi.

Offline Fleur blogger
6841 příspěvků moje polička 08. července 2026 14:03

Korsičanka O té druhé vím jen z IG a už tam je mi nesympatická způsobem prezentace a jakousi namachrovanou nabubřelostí. Samozřejmě se ráda nechám překvapit

Offline Miru
16743 příspěvků moje polička 08. července 2026 14:10

Fleur 

...ahaa...

No, neznalost a z druhé strany nabubřelost - velký špatný...

Offline Mha
příspěvků moje polička 08. července 2026 14:14

Fleur

JJejda, díky, jak bude přesný termín, tak ti napíšu.

U té Kory znám jen Alex Monhart,  ale koukla bych se aspoň na toho Zielinski a Rosen, to mi zní jako správný jidiš název, tam budou jistě dobré ceny

13475 příspěvků moje polička 08. července 2026 14:58

Mha Zielinski a Rosen mě taky zajímá, zvlášť když je 10 ml za v niche světě přijatelnou cenu:)

Offline Miru
16743 příspěvků moje polička 08. července 2026 15:03

Korsičanka 

ten Zielinski mají často menší či větší kikiny na Insta.

Kdo ví, jaká je kvalita?.. Třeba je to hodně dobré 

13475 příspěvků moje polička 08. července 2026 18:09

Miru Na ně teda nekoukám a je mi úplně jedno, kdo vůni nosí, když mě tato osloví.

Nezkoušelas ještě od L' Entropiste White Blood?

Offline Fleur blogger
6841 příspěvků moje polička 08. července 2026 18:52

Miru Jsou to poměrně lineární kompozice a víceméně obsahují to, co slibuje jejich samotný název. Takže když chceš vonět jako černý rybíz, geránium ambra a kůže, dostaneš to. 

Zajímavějšími se mohou stát, když si chceš hrát s vrstvením s dalšími vůněmi, což mám v zásadě celkem ráda, jenže by se mi nechtělo investovat do koupě několika menších flakónů, než bych vychytala právě tu kombinaci, která by mi vyhovovala.

Offline Miru
16743 příspěvků moje polička 08. července 2026 19:49

Korsičanka 

...já myslela tu kosmetickou řadu, vůně ne

A jinak - jasné, i pro mě je zásadní můj pocit, a čerta starýho se starám, jestli se moje vůně líbí nebo kdo ji nosí.

(ale - v práci neříkám, čím se voním, vyjímečně - pokud šlo o mainstream a byla jsem si jistá, že vůni už nosit nebuduNo, takhle ze mě kolegyně kdysi vymámila L´Interdit Intense((ten mi sbíral komplimenty hojně)), jenže jak byla zklamaná, že na ní voněl úplně jinak, resp. nevoněl.

A - jsem poněkud snob, protože si žiju v představě, že když nějakou vůni zbožňuju, umím ji stejně nejlíp popsat já, noo((jj, ani já nejsem dokonalá)). To se ale nevylučuje s tím, že mě u některých vůní zajímá, jak ji vnímají druzí)

Offline Miru
16743 příspěvků moje polička 08. července 2026 19:51

Fleur 

...tohle pro mě nejsou vůně pro mě.

Resp. jak je vůně s málo ingrediencemi, nemá šanci tak pracovat s nositelem, takže o to víc mě to "nutí" ji něčím doplnit.

Kombinuju dvě vůně běžně, a to mají složek dost.

Natož tyhle simply. To vůbec.

Ale naprosto chápu, že je hodně lidí, kterým to velmi vyhovuje.

Je dobré, když si člověk může vybrat podle sebe.

Offline Miru
16743 příspěvků moje polička 08. července 2026 19:54

Korsičanka 

...možná jo. Něco se mi plete. Ale myslím, jestli si to vybavuji dobře, že to na můj vkus bylo příliš rostlinné a jaksi fádní.

EDIT: našla jsem to -

...první vjem - vůně, chuť žluto zeleného šťavnatého jablka(karambola prý), a pak uz nevím, takové obecné,

zelená ovocenka asi 21/05/26

...noo, tak mě zase White Blood zklamala. Moc ovocné, moooc zelené. Fakt míza... 24/05/26

Prostě nejlepší z té značky je pro mě Dawn Whispers a pak velmi příjemná Altamura - to je fakt Contreau v olovnatým křišťálu.

Jinak - nuda.

Jsem vrták, noo

13475 příspěvků moje polička 08. července 2026 20:06

Miru Nejsi - a díky za info...mně se líbil Ensang Noir, ale nakonec zas nějak zobyčejněl. Jodhpur takyAsi ještě jednou vyzkouším, až se dokopu do Prahy. Altamuru určitě též, tu tehdy ještě neměli. Ale ty alkoholické pro mě nejsou

Offline Miru
16743 příspěvků moje polička 08. července 2026 20:09

Korsičanka 

...já vím, ty jsi na ty lesně čarodějné, a to musíš být při smyslech, žádné "ovínění"...

Jj, z tvojí poličky bych si vybrala, máš velmi dobrý záběr

Offline Miru
16743 příspěvků moje polička 08. července 2026 20:12

Korsičanka 

...ještě mě napadlo, parfuméři, kteří sice vytvořili hodně, klidně i desítky vůní, tak mezi nimi jsou kolikrát vůně mnohem lepší, než ty, které si pak udělají jakože ve své značce.

Podle mě je to tím, že dostanu prachy a nějaký nástřel, co mají vytvořit. Pokud je financí dost, tak se mohou vyřádit.

No, ale když si chce udělat vlastní značku, tak tu hromadu zlaťáků musí rozdělit na víc hromádek/flakonů a ještě ze svého, a to už je jiná asi...

13475 příspěvků moje polička 08. července 2026 21:37

Miru To ale u těch mých nejen USA oblíbenců- a že jich zas tolik neznám - co podle tebe dělají vůni na koleně, je právě obdivuhodné. Nevím, zda mají něco našetřeno/nebo dědictví/či rentiéři, ale tvoří, protože "musí", pohání je vášeň. A netuším, zda je to uživí...Ale snaží se prorazit a za svými díly si stojí a jsou s nimi i spokojeni, když jsme spokojeni my, uživatelé. 

Parfumér DL Jenkins mi třeba o Rusalce a Dvořákovi psal úžasně, stejně mě překvapuje i Nick Nilsson, tvůrce Pinewardu, jenž si sbírá čáast ingrediencí sám, a obdivuji i Annette Neuffer, která je v Německu známou hudebnicí, že své vůně tvoří doma od začátku až po viněty na flakony. Jen mě mrzí - i kvůli těm vášnivým parfumérům všechny ty překážky - stoupající ceny ingrediencí, drahá doprava, obchodní kličky, cla... atd. atd.

Offline Miru
16743 příspěvků moje polička 09. července 2026 05:28

Korsičanka 

...tohle, co píšeš, ano, určitě, jo,

bez vášně by to nešlo a je to krásné, ano, naprosto rozumím

(přesto se to nevylučuje s tím, co jsem napsala)

((a u některých kompozic, děl, je velká škoda, že to není dotaženo dokonce...))

(((a ještě - pořád si pamatuji tvorby Anny Zworykiny - ten dojem z kvality všeho mám v sobě dodnes...)))

Vášeň je nejlepší motor pro všechno totiž

Ale mě třeba pak překvapuje tvorba, resp. značka Akro nebo ten L´Entropist, prostě podle toho autora bych si představovala víc...

Ale - co já vím, třeba zrovna to, jak si ten který tvůrce svoji značku vytvoří, se mu líbí nejvíc

a zase - každé zboží má svého kupce...

Offline Miru
16743 příspěvků moje polička 09. července 2026 08:41

Korsičanka 

...ještě k vůni Altamura

ona sice chutná jako onen Contreau, ale

není to typicky alkoholová vůně ve smyslu, jak si ji prvotně představíme,

jakože hutná alkoholem, hustá jako třeba whiskey, brandy, cognac či dokonce likéry typu Amaretto, Baileys, atp.

Ona je konzistencí něco jako

míchat ocelovou lžičkou ledovými kostkami v poháru z olovnatého křišťálu, téměř to i tak zvoní...

Je jasná, průhledná, lesklá, jako led, sklo, kov.

...přikládám to parádnímu zpracování kadidla.

Ona působí relativně jednodušše,

ale má v sobě jistou přitažlivost

V každém případě jsem na tvé dojmy zvědavá.!

13475 příspěvků moje polička 09. července 2026 09:31

Miru Dobře lákáš:)