Jakou vůni pro mě.?

01. ledna 2015 09:25
Offline kinoma
335 příspěvků moje polička 08. listopadu 2016 09:53
Reakce na Sweet Potato:

Fahrenheit je v podstatě manželova nejoblíbenější vůně (asi také proto, že na ni dostává od kolegyň pravidelně komplimenty), tak můžu dát pár tipů na vůně, které máme doma a líbí se mu. Velmi mužná a temně na mě působí Patchouly Bohéme od LM Parfums, krásná a s dobrou výdrží je taky Straight to Heaven.  Povedený je Lutensúv Vetiver Oriental a  pak Terre D´Hermes, kterou bych klidně nosila i já.

Fahrenheit Absolute bohužel neznám.

Offline Sweet Potato
40072 příspěvků moje polička 08. listopadu 2016 10:28
Reakce na kinoma:

Terre d'Hermès je nádherná. Na ostatní se podívám, díky.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 08. listopadu 2016 14:30
Reakce na Tezulie:

Na jiný tip musíš být ale konkrétnější, na co bys měla chuť? Něco ve stylu té Plum Japonais a Scandinavian Crime? Protože třeba to Confetto je zase úplně jiná kategorie. Úplně naslepo střílet nemůžu.

Offline Tezulie
232 příspěvků moje polička 08. listopadu 2016 20:26
Reakce na wendulka:

Na jiný tip musíš být ale konkrétnější, na co bys měla chuť? Něco ve stylu té Plum Japonais a Scandinavian Crime? Protože třeba to Confetto je zase úplně jiná kategorie. Úplně naslepo střílet nemůžu.

Když já spíš vím, jaký chci mít pocit, ale už ne tak jakou vůni. Chci něco neobvyklého, nic dámsky milého (třeba Soavissima mě teď vyloženě otravuje), žádnou slaďárnu, nic prvoplanového. Ráda bych trochu tajemno, může být jehličí, kadidlo, ambra... Docela mě oslovuje i ta tvoje Black Vines, Fordovy orientalky, možná i Grand Soir, ale s tím to mám jak na houpačce, chvíli líbí, chvíli zas ne... A nemůžu se prostě rozhodnout, ale něco chci a to co nejdřív.

Offline slniecko admin
19496 příspěvků moje polička 08. listopadu 2016 20:50

Ozaj, keď sme pri tom Fahrenheitovi - radšej Absolute, alebo Parfum? Nemám kde testnúť momentálne.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 09. listopadu 2016 12:27
Reakce na Tezulie:

Hm, to mi moc nepomůže, to hledám a chci taky.

No teoreticky bys mohla zkusit Tears of Eros (Paul Schütze) - jedna ze značek, které se ještě teoreticky uchází o to být prodávané v Odéru.

Offline Tezulie
232 příspěvků moje polička 09. listopadu 2016 22:35
Reakce na wendulka:

No a co ten Grand Soir, jsi spokojená? Já pořád osciluju mezi hrozně moc líbí a je to ostré, pánské, nic pro mě Plum Japonaise končí, nebo bude dál dostupná? A ještě mě napadlo Byredo, Gypsy Water. Potřebuji taky něco, co bude fakt držet, protože teď mám zoufalé období, kdy na mně vůně mizí po docela krátké době. Takže prostě by to mělo být něco, čeho si ostatní všimnou a co zaujme, líbit se jim to nemusí (stačí, když to bude úžasné pro mě)

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 10. listopadu 2016 14:04
Reakce na Tezulie:

"Takže prostě by to mělo být něco, čeho si ostatní všimnou a co zaujme, líbit se jim to nemusí (stačí, když to bude úžasné pro mě) "

Hm, ale to jsme furt tam, kde jsme byly. Na základě takového požadavku se nějaká vůně doporučuje fakt blbě.

Pokud jde o Grand Soir, abych přiznala pravdu, s tou jsem najednou teď poslední dvě nošení začala zápasit. V létě a teple na mně vyzněla nádherně sladce, což jsem myslela, že se v zimě znásobí, ale najednou se mi v ní objevily rušivé chvilky labdanové hořkosti. Pak je ovšem zase najednou krásně sladká. Takhle jsem si pořídila původně Lumiere Noire a pak se mi vztah s ní pokazil. No tak uvidím, jak to dopadne tentokrát. Kurkdjian no, s tím to nemám nikdy trvale jednoduché .

Plum Japonais jede normálně dál.

Offline slniecko admin
19496 příspěvků moje polička 10. listopadu 2016 14:25
Reakce na Tezulie:

"čeho si ostatní všimnou a co zaujme, líbit se jim to nemusí"

asi chápem, čo máš na mysli...skús sa prehrabať výtvormi od Geza Schoena.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 10. listopadu 2016 23:12
Reakce na slniecko:

No ale Tezulie před tím psala, že chce nějakou pecku, která by držela. To se o Gezových výtvorech snad s výjimkou Tolu zrovna říct nedá.

Offline slniecko admin
19496 příspěvků moje polička 11. listopadu 2016 09:28
Reakce na wendulka:

Keď to je tak individuálne...na mne držia veci, že by mi nikto neveril...to treba skúsiť.

Alebo potom ísť do pánskych.

Offline slniecko admin
19496 příspěvků moje polička 11. listopadu 2016 09:36
Reakce na wendulka:

Hm a keď teraz čítam tvoj článok, tak možno Fordovky sa vracajú do toho správneho "žánru".

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 11. listopadu 2016 15:50
Reakce na slniecko:

No Tezulie mi už právě říkala, že zrovna Ormonde Jayne už v Odéru zkoušela, proto jsem jí je nepsala.

Jo, ti noví Fordové se povedli, může být, i když to už je s výjimkou Vert Bohéme vyloženě unisex. Ale teď mě spíš napadlo, jak ji Tezulii znám, že by možná mohla zkusit Shangri La (Hiram Green).

Offline slniecko admin
19496 příspěvků moje polička 11. listopadu 2016 16:17
Reakce na wendulka:

ešte ma napadlo, že zaujímavé a silné by mohli byť staré pecky, Fath de Fath, klasické Azzaro, Fendi, Caron...niečo, čo tu nebolo chronicky známe.

Offline Miru
16615 příspěvků moje polička 11. listopadu 2016 17:34
Reakce na Sweet Potato:

Jakou vůni  pro muže? Má rád klasického Fahrenheita (já koneckonců taky), ale možná už nastál čas na změnu.

Přemýšlím, co F.Absolute?

...když Fahrenheit tak

La Nuit de L'Homme Le Parfum Yves Saint Laurent

Offline Miru
16615 příspěvků moje polička 11. listopadu 2016 17:39
Reakce na Tezulie:

Díky, nebo ještě jiný tip? Uvítám

...je sice pánská, ale koupila bych si ji klidně sama.

Spadá do stejné kategorie jako třeba Dior Homme Intense(označená jako pánská, ale já ji nosila a sbírala komplimenty na vnevtíravý lehce erotický luxus...)

La Nuit de L'Homme L'Intense Yves Saint Laurent

Offline Sweet Potato
40072 příspěvků moje polička 11. listopadu 2016 17:43
Reakce na Miru:

Jo, tu tvoji recenzi už jsem si četla a mám ji na seznamu.

Offline Miru
16615 příspěvků moje polička 11. listopadu 2016 17:46
Reakce na Sweet Potato:

Offline Ellen
1633 příspěvků moje polička 11. listopadu 2016 17:54
Reakce na Miru:

Taky jsem si ji hodila na seznam. 

Offline Miru
16615 příspěvků moje polička 11. listopadu 2016 17:55
Reakce na Ellen: