Jakou vůni pro mě.?

01. ledna 2015 09:25
Offline mitford sister
1690 příspěvků moje polička 06. prosince 2016 17:59

Dneska jsem ve volné chvíli v nákupáku čuchla k Narciso Poudrée a Alaia (z těch zmínky-hodných). Narciso P. mi nějak učaroval. Ale už nějakou dobu si myslím na Hypnotic Poison (mám Sensuelle). Měla jsem si čuchnout i k H.P., kvůli srovnání, ale nenapadlo mě to. Mám koupit NP nebo HP? Nebo uvažovat víc tím nebo tím směrem? Mně HP po paměti voní hodně podobně jako NP. Jak se liší? :)

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 06. prosince 2016 23:56
Reakce na mitford sister:

No Narciso Poudrée je bílopižmovka a Hypnotic Poison je orientální vanilka. Společná jim je jen sladká pudrovost, růžové Narciso ji má ovšem výraznější. Já měla v původním Hypnoticu problém s kmínem, který mi v něm byl hodně protivný, než zmizel, avšak reformulacemi postupně mizel, což je dobře, protože ta vanilka v něm je opravdu krásná.

Osobně mám sice radši Narciso Poudrée, nicméně pro tuhle roční dobu se mi zdá vhodnější asi spíš ta orientální vanilka Hypnoticu Poison.

Offline mitford sister
1690 příspěvků moje polička 07. prosince 2016 11:04
Reakce na wendulka:

Díky, tak mě asi nemine side-by-side srovnání, budu muset zase do nákupáku.

Jsem si vědomá žánrových rozdílů, ale čistě pocitově, z paměti, mi voněly skoro stejně, tak se i docela těším, až si to srovnám naživo - jak mě paměť klame :)

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 07. prosince 2016 14:59
Reakce na mitford sister:

Aha, už rozumím. To se třeba stává janičce24, která si po prvním přivonění k Arabesque vzpomněla na Fordovu Tobacco Vanille, i když každá voní jinak. I mně se to občas stává.

Možné to je, ale opravdu jistý si člověk bývá až při tom přímém srovnání, jestli ho emoce neklamou. Taky se pak vždycky nejvíc těším na to ověření.

Já třeba Hypnotic Poison kvůli té vanilce vnímám jako takový víc "chlumlací".

Offline Tezulie
232 příspěvků moje polička 09. prosince 2016 21:37
Reakce na wendulka:

Jo, máme jí obě.

Normálně dostupného mě kromě těch Fordů bohužel nic nenapadá, co by odpovídalo. To víš, výjimečné požadavky si vyžadují výjimečné vůně.

Ne, tu Vert Boheme jsem zatím online neviděla, ale ona se pak určitě online taky objeví.

Tak hlásím, že jsem i se svými výjimečnými požadavky nakonec tu správnou vůni našla (teda až na tu cenu, ale naštěstí jsem neplatila )

Už týden se nemůžu nabažit Embers od Rouge Bunny Rouge, je tam přesně ta správná ambra, kadidlo, jehličí a vůbec, splňuje myslím vše žádané...To je taková zimní krása, drží i na mně a jde do prostoru

Znáš ji wendulka ?

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 09. prosince 2016 22:35
Reakce na Tezulie:

Zatím ne, protože jsem pořád nezjistila, ve kterém z pražských Douglasů se dá značka Rouge Bunny Rouge zkusit. Na Válaváku, na Příkopech ani v Palladiu se mi nepovedlo jí najít. Tak nevím, jestli náhodou nejsem slepá.

Offline Tezulie
232 příspěvků moje polička 09. prosince 2016 22:51
Reakce na wendulka:

Určitě ji mají na Příkopech (hned po pravé straně před Armanim) a taky na Chodově, jinde nevím. Mají i moc hezkou a zajímavou dekorativku, všechny produkty jsou zároveň i pečující a hypoalergenní a netestované na zvířatech a např. jejich báze pod make up jsou nepřekonatelné (a naprosto úžasné nové stíny v paletce s dokonalou konzistencí a výdrží, zírám jak blázen, ale kam se hrabe třeba Dior)

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 09. prosince 2016 23:14
Reakce na Tezulie:

Hm, takže je to jasný, jsem slepá jak patrona. Procházela jsem tudy už několikrát. No nic, já se radši příští týden, až půjdu kolem, zeptám prodavačky, aby to zase nedopadlo stejně.

Dík za info.

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 10. prosince 2016 00:07
Reakce na wendulka:

Zatím ne, protože jsem pořád nezjistila, ve kterém z pražských Douglasů se dá značka Rouge Bunny Rouge zkusit. Na Válaváku, na Příkopech ani v Palladiu se mi nepovedlo jí najít. Tak nevím, jestli náhodou nejsem slepá.

Dá se zkusit snad ve všech pobočkách Douglasu, ale zamířila bych do Palladia.

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 10. prosince 2016 00:12
Reakce na Tezulie:

Tak hlásím, že jsem i se svými výjimečnými požadavky nakonec tu správnou vůni našla (teda až na tu cenu, ale naštěstí jsem neplatila )

Už týden se nemůžu nabažit Embers od Rouge Bunny Rouge, je tam přesně ta správná ambra, kadidlo, jehličí a vůbec, splňuje myslím vše žádané...To je taková zimní krása, drží i na mně a jde do prostoru

Znáš ji wendulka ?

Embers je moc hezká.  A vůbec má RBR dost povedených vůní. Už delší dobu zkouším celou jejich parfémovou kolekci a o víkendu se chystám to dát dohromady a shrnout v článku.

Offline Tezulie
232 příspěvků moje polička 10. prosince 2016 09:51
Reakce na domenica:

Tak to jsem ráda, že se líbí zrovna tobě, to je totiž pro ni skvělá reference. Já jsem od RBR zkoušela všechny "tmavé" a musím říct, že mi připadají hodně zajímavé, asi není žádná, která by se mi vůbec nelíbila, nejlepší mi připadá právě Embers a Silhouette, ale i ty ostatní mají své kouzlo, snad jen Tundra mi přišla už moc pánská.

Dostala jsem k n ákupu celý box plný dárků (protože měli desáté výročí) a krom jiného i vzorek Vespers. Nejdřív na první přivonění říkám - nic moc, rozhodně ne pro mě, ale když jsem ji doma zkusila, musela jsem se jí omluvit, i tahle vůně je zajímavá. A překvapily mě vážně obrovskou výdrží na těle i oblečení, to se u mne jen tak nestane.

Offline Tezulie
232 příspěvků moje polička 10. prosince 2016 09:57
Reakce na domenica:

Dá se zkusit snad ve všech pobočkách Douglasu, ale zamířila bych do Palladia.

Jen v tom Palladiu mi připadá, že jsou totálně neschopné prodavačky. Nevím, jestli jsem jen měla smůlu, ale obecně tedy Douglas v tomhle ohledu hodně pokulhává za ostatnbími parfumeriemi a v Palladiu a na Andělu mi to přijde naprosto příšerné. Jediný, kdo se vymyká a je opravdu schopný a něco umí, je mladý muž u Toma Forda, ten tam nezapadá. Ale ten zbytek Minulý víkend jsme byly s kamarádkou v Douglasu v OC Smíchov a shodly jsme se, že personálu snad z klimatizace pouští nějaký "doping", vypadali všichni, jak když jsou sjetí, nic nevěděli, nic nemohli najít a jen se přihlouple usmívali .

Offline jerry
11033 příspěvků moje polička 10. prosince 2016 12:49
Reakce na Tezulie:

Gratuluju k nákupu

Zkoušela jsem už před časem všechyn RBR a Embers je i pro mě jasná 1 (hned za ní v těsném závěsu typově podobné Tenera a Silhouette).

Teď jsem ještě zvědavá na Domeničiny dojmy.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 13. prosince 2016 18:41
Reakce na Tezulie:

Jen v tom Palladiu mi připadá, že jsou totálně neschopné prodavačky. Nevím, jestli jsem jen měla smůlu, ale obecně tedy Douglas v tomhle ohledu hodně pokulhává za ostatnbími parfumeriemi a v Palladiu a na Andělu mi to přijde naprosto příšerné. Jediný, kdo se vymyká a je opravdu schopný a něco umí, je mladý muž u Toma Forda, ten tam nezapadá. Ale ten zbytek Minulý víkend jsme byly s kamarádkou v Douglasu v OC Smíchov a shodly jsme se, že personálu snad z klimatizace pouští nějaký "doping", vypadali všichni, jak když jsou sjetí, nic nevěděli, nic nemohli najít a jen se přihlouple usmívali .

Neměla jsi smůlu. Dnes jsem si ty asistentky poprvé vyzkoušela na ostro (už dřív nás tam s Evou zarazila jedna, když se nám snažila o jedné vůni, kterou nám dávala zkusit, že je tam kadidlo a samozřejmě tam nebylo) a takhle drzé fracky jsem teda už dlouho nezažila. Hledala jsem tam ty vůně Rouge Bunny Rouge. Tak jsem se zeptala jedné. Otevřela jsem pusu a začala : "Já hledám..." a slečna mi skočila do řeči a dokončila za mě : "Něco na pleť." 

Uznávám, byla jsem nenalicena a vím velmi dobře, že díky nucené hormonální léčbě vypadá strašně bez nalíčení. Ale dovolit si tohle říct zakaznici ? Načež tedy pokračovala, že ona je tam jen přes Dior, že se musím zeptat asistentky Douglas, přičemž mi ještě vycinila, když jsem se tedy chtěla zeptat tě další, co byla nejblíž, že musím jít k té, která se momentálně nevěnuje žádnému zákazníkovi 

O. K. To jsem teda ještě zkousla a šla k té další volné, která už měla cedulku Douglas a kolem boků pás s kosmetickymi stetci. Když mi ovšem ta oznámila, že ona je tam jen přes kosmetiku Bobbi Brown a tuhle značku nezná, už jsem to psychicky nevydržela a utrhla se na ni, že kvůli jednomu dotazu nehodlám obíhat všechny. Pak se tedy teprve uracila odejít se zeptat dozadu do zákulisí, aby mi oznámila, že tyhle vůně mají jen na Příkopech. Interiér Douglasu v Palladiu tedy sice krásnější než na Pířkopech nebo na Václaváku a na Arkádách, krásný prostor, ale obsluha hotová tragédie.

Na Prikopech jsem tedy vůně Rouge Bunny Rouge díky tvému návodu už našla 

Jinak k vunim, ta Embers je opravdu pěkná . Připomíná mi mix Armani Prive, Bois d`Iris bez kosatce a Cardinalu a nové Eau Sacrée od Heeley. Shilouette taky není špatná stejně jako Silvan. A líbila se mi i ta bílá. 

Offline Miru
16579 příspěvků moje polička 17. prosince 2016 10:43

Prosím,

poraďte mi vůni - kvalitní ovocnou,

s event. možností zakoupení ve Fann...

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 17. prosince 2016 23:01
Reakce na Miru:

A co si znovu zopakovat Dolce & Gabbana Pour Femme Intense?

Offline Miru
16579 příspěvků moje polička 18. prosince 2016 05:58
Reakce na wendulka:

...děkuju zkusím...

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 18. prosince 2016 09:58

Díky všem za tip na RBR, budu mít příště v Douglasu co hledat a zkoušet. Těším se na Domeničin článek, budu vědět, co stojí za to.

Já chodím na Příkopy, jinam to obvykle nestíhám. Když se obsluha smíří s tím, že nejsem Ruska, dá se to tam zvládnout.

Offline Evanilla
1212 příspěvků moje polička 30. prosince 2016 10:37
Reakce na wendulka:

Až dneska jsem si přečetla tvůj příspěvek o obsluze v Douglasu v Palladiu. To je nehoráznost. A můžu potvrdit, že jsou dost nepříjemní. Jak jsem ti psala, že jsem tam byla na skok s kolegyní, šla jsem zkusit Vert d'Encens, tak se na ní ptám přímo tam u pultu s Fordy. A protože víme, jak ve většině parfumerií nerozumí, když řekneme nějaký název, tak jsem to řekla napůl tak, jak se to píše. Mladík mě opravil, jako bych byla úplně blbá: "Myslíte vérdansááááns?!" Takže moje sympatie pomalu ztrácí... 

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 30. prosince 2016 11:12
Reakce na Evanilla:

Hm, tady byl někdo na školení a náhodou u toho názvu poslouchal, tak se musel pochlubit.

A ještě přidávám zážítek z Douglasu na Příkopech z minulého týdne, když jsem tam šla podruhé zkusit vůně Rouge Bunny Rouge. Tentokrát tam měli vystavený i tester Tenera, který před 14 dny měli asi schovaný. A v tomhle případě si mě všimla slečna, dlouhovlasá bruneta. Byla sice milá, ale když spustila, tak afektovaný výklad aby pohledal. Prý to jsou parfémy niche a niche se vyznačuje tím, že jde o parfémy bez chemie. Že ty mainstreamové chemii obsahují, a proto tak nedrží. Takhle to dopadá, když se na školení neposlouchá a smíchá se dohromady několik různých informací v jednu.

Pak teda ještě došlo na vtipnou situaci, když jsem se jí zeptala, zda bych mohla poprosit od té Tenera o vzoreček. To řekla, že bohužel nemá, ale že mi vyrobí malý odstřik. A protože vím, že zrovna v Douglasu mají ty viálky malé a mnohdy je neplní plné, takže na vyzkoušení to není, leda by si člověk šel víckrát, vzpomněla jsem si na to, jak tu jerry psala, že proto si nosí viálky vlastní a nechává si je vyrábět do těch. Tak jsem slečně zkusila říct, zda by mi tedy vzorek vyrobila do mojí viálky. A tady jsem narazila. Slečna odvětila, že viálky mají. Řekla jsem si fajn, tak si holt příště půjdu znova.

Pak ovšem došlo na výrobu vzorku a to si nepřej vidět. Stříkla do viálky celých 5 střiků!!! A podala mi jí, že vzorek je tímto hotový a můžu začít doma zkoušet. Takovou slzu jsem dostala naposled v Ogivi ještě, když sídlili na Starém Městě. Pak už jsem si tam přestala o vzorky říkat a v tom Douglasu to po tomhle asi dopadne stejně.