Jakou vůni pro mě.?

01. ledna 2015 09:25
Online slniecko admin
19456 příspěvků moje polička 14. dubna 2017 13:25

Ok, tak tuším ponúknem porcovanie....Candy musím dať do hromadných nákupov, keď je pod 200ml, že? A Philtre Ceylan dám s tým, že podľa množstva záujemcov sa objedná veľkosť, ale dám ho medzi medvede.

Len to budem musieť zrátať, tak niekedy počas dňa.

Online slniecko admin
19456 příspěvků moje polička 15. dubna 2017 20:09

Ok, tak som otvorila Philtre Ceylan, aj Aoud Black Candy.

Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 15. dubna 2017 21:02
Reakce na slniecko:

Ten Aoud Black Candy neznám . Bojím se té lékořice, je jí tam asi hodně, že?

Online slniecko admin
19456 příspěvků moje polička 16. dubna 2017 12:08
Reakce na blackviolet:

No....príde na to, čo je to "hodně". Nie je to žiadna "lepšia" Lempicka.

Už to, že je to unisex. No ale je tam cítiť.

Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 16. dubna 2017 22:49
Reakce na slniecko:

Díky. Raději nejdřív vyzkouším.

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 19. dubna 2017 13:15
Reakce na 999:

Včera jsem si vyzkoušela Armani Rouge Malachite a kromě toho, že se mi ta vůně líbila, mi něco strašně připomíná . Nenapadá někoho, jaký parfém by to mohl být? Určitě jsem ho měla, obávám se, že už v osmdesátkách, byla to nějaká klasika... Je tam tuberóza, to by nějaké znalkyně mohlo napovědět...díky

Tak já původně tipovala Poison, ale dneska jsem Armaniho Rouge Malachit po delší době zkoušela pořádně a je v něm pro mě jiná starší vůně - Amarige od Givenchy (1991). Ta podoba je tak výrazná a tak věrná, že to je až s podivem. A líbí se mi to.

Offline 999
19601 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 09:58
Reakce na domenica:

Vidíš a já si říkala, že to byl ten Poison... :-) To Amarige se dá ještě dnes někde vyzkoušet?

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 10:22
Reakce na 999:

Myslím, že na pultech je pořád. Toaletka. Otázkou je, jak moc se odlišuje od původní verze 90. let. Mrknu na to.

Offline Ellen
1633 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 15:10
Reakce na domenica:

A nebyl by i pro mě ten seznam "do dnešních dnů zachovaných klenotů", prosím? 

Offline 999
19601 příspěvků moje polička 25. dubna 2017 13:17
Reakce na domenica:

Tak jsem tu toaletku v obchodě vyzkoušela a voní úplně jinak... Asi se od té původní odlišuje.

Offline Luna
10862 příspěvků moje polička 25. dubna 2017 21:18
Reakce na domenica:

Tak já původně tipovala Poison, ale dneska jsem Armaniho Rouge Malachit po delší době zkoušela pořádně a je v něm pro mě jiná starší vůně - Amarige od Givenchy (1991). Ta podoba je tak výrazná a tak věrná, že to je až s podivem. A líbí se mi to.

Já jsem ho teď taky zkoušela a přesně...nemohla si vzpomenout CO mi to připomíná. Amarige!!! Taková ostuda, máma ho používala několik let!!! Takže děkuji.

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 26. dubna 2017 14:19
Reakce na Ellen:

To je vlastně docela "velké téma" a materiál na článek, tak se do toho někdy ráda pustím, až bude víc času, protože si ty do dneška vyráběné vůně budu muset zase obejít... mění se furt a pořád.

Ale co mě takhle rovnou napadá, v posledních letech mě mile překvapily (když nepočítám mnohé Guerlainy v hodně dobré nebo uspokojivé kondici) parfémy jako třeba Cristalle od Chanelu, Boucheron pour femme od Bulgari, Anais Anais od Cacharelu..

Naopak nepříjemné překvapení z posledí doby - Coco od Chanelu. Zkoušela jsem edt a edp a... strašné zklamání! Ten začátek ztratil všechny charakteristické tóny, je to příšerně osekané, zaměnitelné. To pravé Coco se objevuje až po delším rozvonění a i pak je to takové nějaké ploché... 

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 26. dubna 2017 14:21
Reakce na Luna:

Tak to je milé. Teď ještě, jak voní Amarige teď, po letech. Zatím jsem nezkoušela.

Offline Luna
10862 příspěvků moje polička 26. dubna 2017 20:43
Reakce na domenica:

Teď nevím, jestli jsi myslela Boucheron pour femme nebo Bvlgari pour femme? Každopádně Boucheron v nové verzi se mi už tak nelíbí.

A souhlas s Coco, až me to šokovalo...A taky Eden mi přijde nějakej vykleštěnej...

Na článek se každopádně moc těším.

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 26. dubna 2017 21:47
Reakce na Luna:

Myslela jsem na Boucheron od Boucheron, tu z roku 1988, a nějak jsem to propojila s Bvlgari Eau Parfumée au thé vert...  Ale taky je to už nějaký pátek, co jsem je kontrolovala.

Offline Ellen
1633 příspěvků moje polička 26. dubna 2017 23:08
Reakce na domenica:

Díky!

To mám radost s tím možným článkem, zadoufala jsem, že by třeba mohl být ve hře... ;-)

Ta Coco...! Měla jsem ji tu hrozně dlouho v kolonce "chci", ale pak jsem ji po dlouhatánské době zase zkusila a nějak jsem ochladla, říkala jsem si, že asi nějaká moje indispozice... že by to bylo tou vůní

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 28. dubna 2017 22:51
Reakce na domenica:

Myslela jsem na Boucheron od Boucheron, tu z roku 1988, a nějak jsem to propojila s Bvlgari Eau Parfumée au thé vert...  Ale taky je to už nějaký pátek, co jsem je kontrolovala.

Boucheron od Boucheronu mi v současné podobě nepřijde vůbec dobrá stejně jako Luně.

Měla jsem z parfums ještě starší balení v tom oválnějším flakonu a ta byla krásná, i když Věra tenkrát psala, že to už byla ta prostřední verze. Tak možná jsi ještě někde chytla tester té prostřední.

Pamatuju si, že třeba v Drážďanech měli docela dlouho ještě tenhle prostřední tester, zatímco v regálech už měli narvanou tu současnou zprzněnou verzi.

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 28. dubna 2017 23:17
Reakce na wendulka:

Hm, tak to by mě mrzelo, jestli jí zasadili poslední ránu... Mám doma skvostnou edp,  miniaturku edp a deodorantovou vodu, vše v původní verzi ze začátků výroby, takže bezprostřední srovnání se současnou podobou odhalí napáchané škody... ale, sakra, dost dlouho ji drželi ve slušné formě. A měla jsem ji hodně ráda.

Offline Luna
10862 příspěvků moje polička 08. května 2017 19:42
Reakce na domenica:

Ta verze v kulatejsim flakonu byla nádherná. Pak se flakon zašpičatěl a vůně je jiná. Ostřejší a divně mydlova na úkor toho božského květinoveho pudru. Byla to moje obrovská láska a těch komplimentu...  

A bojím se, co se stalo s Tocade, tu jsem taky zbožňovala a zatím si netroufám sehnat nový vzorek...

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 04. června 2017 18:31

Mám otázku. Poradíte mi aj s výberom pánskej vône alebo mám ísť hľadať rady inam?