Jakou vůni pro mě.?

01. ledna 2015 09:25
Offline jerry
11033 příspěvků moje polička 10. dubna 2017 20:17
Reakce na 0zero7:

Eau de Guerlain

Eau d´Hadrien

Monsieur Balmain (1990)

Cristalle eau Verte

Escale á Portofino

Mugler Cologne

Blu Mediterraneo Arancia di Capri

Blu Mediterraneo Bergamotto di Calabria

Versense

AA Pamplelune

Funny

I Love Love

Ô de Lancôme

Caron Yuzu Man, Eaux de Caron Fraîche

Skoro cokoliv, co má v názvu "verbena"

Online slniecko admin
19456 příspěvků moje polička 10. dubna 2017 20:18

Orange Verte je pomerne trpký, ale pekný, z iných Limon de Cordoza od The Different Company, Palermo od Byreda.

Offline jerry
11033 příspěvků moje polička 10. dubna 2017 20:24
Reakce na 0zero7:

Concentré de Pamplemousse Rose - oproti "obyčejné" Pamplemousse Rose drží opravdu líp.

Ale zrovna u citrusovek mě osobně menší výdrž nevadí - v horku je častější přestříknutí víc než příjemné.

Offline 0zero7
11604 příspěvků moje polička 10. dubna 2017 20:24
Reakce na jerry:

Ou jeee, now we're talkin!

Dekuji, to je super. Vidim, ze Bergamote Calabria je na seznamu, davam na svuj. Balmain vypada tez dobre! Portofino jsem mela, ta AdP asi vyjde lip. Mugler tez cajk, mam rada i panskej Angel, vic nez damskej. Cristalle jsem taky jednou mela, jsem uplne zapomela!

Z O Lancome jsem asi uz vyrostla. Ale dekuju moc za tipy, jste se mi strefila do noty, prozkoumam a neco zakoupim!

Offline 0zero7
11604 příspěvků moje polička 10. dubna 2017 20:25
Reakce na slniecko:

Trpky mi nevadi, naopak! To je odbre vedet, dostanu se do Hermes asi az v lete, sakrys.

Palermo omkrnou, dekuji!

Offline 0zero7
11604 příspěvků moje polička 10. dubna 2017 20:26
Reakce na jerry:

To souhlasim, je zvlastni jak kazda citrusovka vydrzi jinak, ta nova AA nic moc a pritom hodne podobna Pondichery na me drzi celej den.

Offline mitford sister
1690 příspěvků moje polička 11. dubna 2017 08:31
Reakce na 0zero7:

Dior eau sauvage 

Online slniecko admin
19456 příspěvků moje polička 11. dubna 2017 14:18

A nová Un Dimanche à la Campagne - dnes mi došla.

Offline 0zero7
11604 příspěvků moje polička 11. dubna 2017 17:42
Reakce na mitford sister:

No jo! Ten mel kdysi tatinek, je super. Mrknu jestli maj vzorky. Co se pamatuju, tak stylove se spis blizi Habit Rouge a mozna bych snesla neco modernejsiho na stridani, ale urcite davam na seznam! Celkove asi proberu co mam a zbavim se tech holcicih vuni (mam asi tri), ty pansky mi proste sedi vic, max tak jeste Chanel5  ty dve lehci, Guerlain, v zime Chloe. Asi zrusim Pradu iris absolue, pak nejakou Gucci Tuberozu nebo co a jeste par co nenosim.

Pardon, uvazuju nahlas :)

Offline 999
19601 příspěvků moje polička 12. dubna 2017 12:11

Včera jsem si vyzkoušela Armani Rouge Malachite a kromě toho, že se mi ta vůně líbila, mi něco strašně připomíná . Nenapadá někoho, jaký parfém by to mohl být? Určitě jsem ho měla, obávám se, že už v osmdesátkách, byla to nějaká klasika... Je tam tuberóza, to by nějaké znalkyně mohlo napovědět...díky

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 13. dubna 2017 18:32
Reakce na slniecko:

Nejak sa mi žiada s prichádzajúcou jarou nová vôňa...ale tak nejako...sa neviem rozhodnúť...

....jarných rozjasaných aj nežných kvetinoviek mám ako...no veľa proste...

...čo sa týka akéhokoľvek iného druhu vôní, nie je to od toho stavu ďaleko...

...a moc sa mi nedarí redukovať....

No, takže...

tento rok určo pôjdu čajovky, tak dumám, že buď Hermèssence Osmanthe Yunnan alebo Tourbillon de thé . Tie dve sa mi z čajoviek asi páčia najviac. Hermés má výhodu, že je menší (brala by som cestovné balenie), ergo väčšia šanca, že spotrebujem. Esteban zas, že od nich som ešte vôňu (mimo vzoriek) nemala, tak som o to zvedavejšia, ako sa nosí.

Ďalší adept je Aoud Black Candy na ktorú mám už dlho zálusk, veľmi sa mi páči, je teraz za slušnú cenu, ale bola by to výslovne príležitostná vôňa, ergo ďalší viac-menej ležiak.

Potom už dlho pokukujem po Ibitire, je tiež za dobrú cenu teraz, lenže 100vka??? To neunosím...navrch vôbec nejako ma v tomto momente nechytá ani púdrová nálada a aj kosatcoviek sa mi zdá, že mám dosť.

No ďalší nápad je zopakovať si Rose d'Été , len sa neviem rozhodnúť, či klasickú, alebo Extreme, keďže Extrait sa z nej zrejme robiť nebude. Alebo to tentokrát prestriedať Lotus Rose ?

Proste, mám v tom jasno...a chcem len jednu novú.

U Aoud Black Candy bych ti milostivě odpomohla od odstřiku, pokud by ses pro ni rozhodla.

Jinak ale z toho výčtu mi běžněji nositelná přijde ta Rose d´Eté nebo ta Ibitira. Je nádherná. Já si myslím, že tu stovku bys mohla zvládnout.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 13. dubna 2017 18:36
Reakce na 999:

Včera jsem si vyzkoušela Armani Rouge Malachite a kromě toho, že se mi ta vůně líbila, mi něco strašně připomíná . Nenapadá někoho, jaký parfém by to mohl být? Určitě jsem ho měla, obávám se, že už v osmdesátkách, byla to nějaká klasika... Je tam tuberóza, to by nějaké znalkyně mohlo napovědět...díky

No já v ní cítím Aliena.

Offline 999
19601 příspěvků moje polička 13. dubna 2017 20:04
Reakce na wendulka:

Díky, ale to není ono. Tuhle vůni jsem si v osmdesátých letech kupovala v Tuzexu :-).

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 13. dubna 2017 20:39
Reakce na 999:

A nepřípomíná ti trochu Poison od Diora?

Online slniecko admin
19456 příspěvků moje polička 13. dubna 2017 20:50
Reakce na wendulka:

Když já ti Karle nevím....

ale s tou Mancerou je to slovo do bitky

Offline michaela
337 příspěvků moje polička 13. dubna 2017 20:54
Reakce na slniecko:

Čaj hovoríš? Na jar? Na leto?

atelier cologne Philtre Ceylan 

Offline 999
19601 příspěvků moje polička 13. dubna 2017 20:54
Reakce na domenica:

Připomíná :-). To jsou přesně ty osmdasátky :-)

Online slniecko admin
19456 příspěvků moje polička 13. dubna 2017 21:03
Reakce na michaela:

Tak super, to mi teraz fakt zúžilo výber !

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 13. dubna 2017 22:49
Reakce na slniecko:

Nó, ale s Philtre Ceylan bych ti byla ti též ochotná pomocia tuším, že blackviolet zrovna tak.

Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 14. dubna 2017 11:49
Reakce na wendulka:

Pomůžu ráda taky .