Stěžovací parfémový koutek

25. srpna 2014 17:43
Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 12. června 2017 22:01
Reakce na Ayuri:

No já zatím jediný spor na ebay měla též ohledně miniaturky. Tenkrát to byl Shalimar od německého prodejce. Tam teda ta krabička utrpěla ještě víc než tady. A tam teda prodejce celou dobu dělal mrtvého brouka, takže nakonec jsem to po uplynutí doby eskalovala a ebay mu tak ty peníze strhla a celou částku mi refundovala a ani mě nenutili poslat zboží zpátky.

Ale ono je to celkem jedno, která z těch dvou byla pomačkaná víc a která méně. Problém tkví pořád v tom, že kdyby to nebylo tak ledabyle zabalené, nestalo by se to.

Každopádně pokud se mi prodejce ozve a refunduje peníze sám z vlastní vůle, udělím mu neutrál. Pokud bude dělat mrtvého brouka jako tamten, že dojde na refundaci až ze strany ebay, napařím mu pak nemilosrdně negativ.

Na pozitivní hodnocení to podle mě v žádném případě tentokrát není.

Nicméně tohle jsem mu zatím nepsala, že bych vyhrožovala negativem.

Ale stejně je mi to divné, jaktože má dosud sama pozitiva a drtivá většina z toho jsou miniaturky. Že bych byla vážně první, komu to tak diletantsky zabalil?

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 12. června 2017 22:09
Reakce na cinkja:

Myslíš článek, kde to vysvětluju blíž? Ten už mám hotový od večerejšího večerahttp://www.parfumanie.cz/clanky/male-nahlednuti-do-taju-a-mytu-sveta-parfemu-v-kavarne-co-hleda-jmeno:a126.htm .

Offline cinkja
1518 příspěvků moje polička 12. června 2017 22:16
Reakce na wendulka:

Díky za odkaz, tak to mi nějak uniklo .

Offline slniecko admin
19472 příspěvků moje polička 12. června 2017 23:18
Reakce na wendulka:

To naštve .

Offline slniecko admin
19472 příspěvků moje polička 12. června 2017 23:26
Reakce na wendulka:

Apropó, s tou amygdalou ma to neprekvapuje, pretože v nej sídli jednak centrum, ktoré riadi pohlavné hormóny, jednak je tam centrum slasti (o.i. napr. súvisí aj s niektorými typmi depresie). Len z toho by mi skôr vychádzalo, že sa fakt voniame pre seba?

Či to myslel tak, že sa parfémujeme kvôli cudzím amygdalám ?

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 13. června 2017 00:45
Reakce na slniecko:

Z tohohle pohledu samozřejmě ano. Voníme se hlavně pro sebe tím, co se nám líbí. Ale on to myslel čistě z hlediska té intenzity a výdrže vůně, že bychom se neměly řídit jen naším subjektivním vnímáním těchto dvou faktorů.

Offline slniecko admin
19472 příspěvků moje polička 13. června 2017 11:50
Reakce na wendulka:

"z hlediska té intenzity a výdrže vůně, že bychom se neměly řídit jen naším subjektivním vnímáním"

ehm, no, tak to hej

Offline Sweet Potato
39962 příspěvků moje polička 13. června 2017 11:56
Reakce na wendulka:

Wendulko, velký dík za ten článek, pro nás začátečnice velmi poučný. Dá se tu někde něco najít o těch zmiňovaných prádlovývh vůních?

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 13. června 2017 12:11
Reakce na Sweet Potato:

Není vůbec zač.

On tam třeba i říkal, že si nemáme kupovat vůni jen na základě zkoušky na papírku, ale vždy důkladně několikrát vyzkoušet na kůži, nechat rozvinout. Ovšem to už mi přišlo tak zjevné (když nepočítám adrenalinové nákupy naslepo bez vykoušení), že jsem to z článku vypustila.

Přímo vlákno o prádlových vůních tu zatím nemáme, ale třeba Guerlain je má v kolekci, nazvané Les Eaux de rituel

https://www.guerlain.com/int/en-int/exclusive-collections-0 .

Offline daniela
1786 příspěvků moje polička 13. června 2017 20:02

Pořád vyhlížím, kdy se na českých e-shopech objeví Velvet Orchid Lumiere... a objevila se, ovšem tu cenu přehnali 

2.849,- za 50ml a 3.859,- za 100ml?! (před slevou) 

https://www.notino.cz/tom-ford/velvet-orchid-lumiere-parfemovana-voda-pro-zeny/

Offline barbucha blogger
35502 příspěvků moje polička 13. června 2017 20:55
Reakce na wendulka:

Z tohohle pohledu samozřejmě ano. Voníme se hlavně pro sebe tím, co se nám líbí. Ale on to myslel čistě z hlediska té intenzity a výdrže vůně, že bychom se neměly řídit jen naším subjektivním vnímáním těchto dvou faktorů.

Tak to je přece jasný, když si zvykneš na vůni (případně na puch), tak ji už tolik nevnímáš, zatímco nově přišedšího to může i porazit...

Ovšem s použitím cizích slovíček to zní tak učeně, skoro jako vědecká záležitost! 

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 16. června 2017 18:48
Reakce na Ayuri:

Tak nakonec to šlo tentokrát docela promptně s tou pomačkanou miniaturkou modré LPRN. Včera mi prodejkyně refundovala celou částku. Sice mi nenapsala, že by tu miniaturku chtěla poslat zpátky, ale vzhledem k tomu, že mi to ebay v obecném doporučení napsala, tak jsem jí ji radši dnes poslala. I když si dost dobře nedovedu představit, k čemu jí bude. V tomhle stavu si ji od ní už těžko někdo koupí. Ale ať jsem krytá.

A pochopitelně jen obyčejně, abych nebyla moc v mínusu z nepodařeného obchodu.

No a jak jsem psala před tím, odteď už kupuju miniaturk jen od spolehlivých prodejců, i když se za vyšší cenu. Za ty nervy mi to už nestojí.

Offline Ayuri
669 příspěvků moje polička 16. června 2017 19:10
Reakce na wendulka:

Tak chvalabohu, to bolo naozaj rýchle.

Ale ten neutrál by si aj tak zaslúžila, aspoň by si dala nabudúce viac záležať. Takto diletantsky to môže zabaliť snáď len ten, kto parfém ešte nikdy neposielal

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 16. června 2017 19:56
Reakce na Ayuri:

To se neboj, neutrál jí nemine.

Právě jdu na to.

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 19. června 2017 18:50

Dnešný komentár na Maidu mi "jemne" zdvihol tlak...

Offline barbucha blogger
35502 příspěvků moje polička 20. června 2017 09:15
Reakce na milacka:

Offline Piňata
65 příspěvků moje polička 30. června 2017 12:33

Kúpila som si na základe tunajších úchvatných recenzií na slepo Santal Royal a Ambre Éternel, jeden strek na jednu ruku, druhý na druhú a po desiatich minútach som to umývala . Ako som stará, tak som blbá. Keď tie recenzie boli také podmanivé a s Guerlain nemávam problém. Celkom drahá skúsenosť. Teraz neviem, ci odložiť a vyskúšať tak za rok, alebo rovno poslať ďalej . Som si radšej mohla kúpiť nejaké handry a asi prestanem čítať tunajšie parfemové vlákna. Ach jaj. 

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 30. června 2017 13:36
Reakce na Piňata:

Já se docela obdivuji odvaze kupova vůni na slepo jen na základě recenze. Mě teda zdejší úžasné recenze vždy navnadí vyzkoušet vůni, ale asi bych se neodvážila objednat víc než vzorek. Tím teda nekritizuji, sama jsem měla dost vůní, které jsem třeba i vyzkoušela v obchodě, ale po druhém, třetím nošení se mi znelíbily nebo mi začaly něčím hodně výrazně vadit. Teď už teda jen po důkladném několikanásobném ozkoušení.

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 30. června 2017 13:47
Reakce na Krehutka:

o nadseni ze zdejsich recenzi mi povidej! viz muj nynejsi slepej nakup shalimaru :D jako, ja asi chapu, co na nem vsichni tady maj... mne se ze 90 % libi... ale bohuzel jeho 10 % tvori nejaka slozka, kterou nedokazu identifikovat, a ze ktery me zacne bolet hlava, zacnu mit zizen a toci se mi zaludek. je to stejna slozka, jako jsem mela u tom ford noir, kterou jsem dokonce 14 dni v pohode nosila... ale najednou mi zacala strasne vadit a musela jsem ji darovat (memu otci, kterej je s ni jen tak mimochodem hrozne spokojenej, protoze mu ji uz x zenskejch pochvalilo, takze ten by ji na sebe strikal, i kdyby se z ni mel poblit:D). stejny zklamani jsem mela z tonnere, ktery jsem si hrozne moc chtela koupit a nosit ho... nastesti jsem si vyprosila vzorek, u nejz jsem si pri tretim noseni uvedomila, ze se k sobe fakt nehodime, protoze fakt urcitou cast dne nechci smrdet jak vykoupana v tresnaku :/

Offline Piňata
65 příspěvků moje polička 30. června 2017 14:11
Reakce na Krehutka:

Njn.