Teda ja bych ho nepoznala a popravde by me nenapadlo ho s obrazkem spojovat.nevedela jsem o jeho spojeni s pravoslavnou cirkvi, pomlouvani vseho, co nemel v obchode jsem zazila nekolikrat.
Rébusový koutek
Borise Rudiče pamatuji ještě z doby, kdy obchod Madeleine byl zjevením v českém parfémovém světě a sídlo jeho butiku v Černé růži.
Spolu s "růžovým pánem" Vladem mě kdysi zasvěcovali do tajů prvních nikových značek - v sortimentu butiku byly značky Annick Goutal, L´Artisan Parfumeur, později TDC a Amouage. A také dekorativní kosmetika T.LeClerc. Majitel byl znalý, ochotný, na mě občas až moc a ano, k ostatním značkám hodně kritický. Ale ta doba se nedá zapomenout a návštěva bývala parfémovým svátkem. Dodnes pamatuji ten čichový vjem při zkoušení Attarů od Amouage, myslela jsem tehdy, že mně snad utrhnou plíce
. Jak ráda bych je dnes zkusila....
Obchod se načas přestěhoval do Týnské ulice, aby pak přesídlil definitivně do Dlouhé. S novým prostorem zřejmě přišla i nová strategie (a také praktiky) prodeje, pan Rudič hodně změnil vizáž (viz. fotografie) a zdálo se mi, že mu chybí to nadšení let minulých. Nějak jsem tomu všemu už nedokázala přijít na chuť. Dnes je obchod jen stínem zašlé slávy, pan Rudič zmizel a prodej převzala paní Rudičová. A to už je jiný příběh....
Boris z Madeleine zmizel? Ale k tomu muselo dojít tedy až teď někdy nedávno, protože když jsem se tam stavovala naposled teď na podzim, tak mě uvítal zrovna on.
I když je pravda, že ve srovnání s dřívějškem jsem tam při mých sporadických návštěvách narazila za poslední rok spíš na paní Rudičovou.
Nicméně co se týče jeho nadšení, souhlasím, že dřív býval výřečnější. Právě ta poslední návštěva se odehrála ve stylu:
Já: "Co mi můžete říct o téhle vůni?"
Boris: "Ta je krásná."
Já: "A o téhle?"
Boris: "Ta je taky krásná."
...a dokola![]()
![]()
Tak moje návštěvy jsou také velmi sporadické, ale pokaždé tam byla už jen paní Rudičová. Vlastně za poslední cca 2 roky jsem tam na něj nenarazila ani jednou. Ale to mohla být náhoda.
Pravda je, že Madeleine nevyhledávám z několika důvodu a moje (a nejen moje) zkušenost z posledních návštěv byla dost negativní.
On se tam občas zastaví, ale už je někde jinde a není už spolumajitelem.
Tak moje návštěvy jsou také velmi sporadické, ale pokaždé tam byla už jen paní Rudičová. Vlastně za poslední cca 2 roky jsem tam na něj nenarazila ani jednou. Ale to mohla být náhoda.
Pravda je, že Madeleine nevyhledávám z několika důvodu a moje (a nejen moje) zkušenost z posledních návštěv byla dost negativní.
I moje (v rámci velmi sporadických návštěv posledních 2 let).
Tak to tedy zírám, pana Rudiče bych nepoznala. To je tedy veletoč - od obchodu s luxusními vůněmi...
On se tam občas zastaví, ale už je někde jinde a není už spolumajitelem.
No až díky tomuhle rébusu a informacím od tebe mi ten poslední zážitek s ním začal dávat smysl. Ano, bylo vidět, že už je někde jinde.
cinkja: Ano, vím, že je nás víc takových s podobnými zkušenostmi, kteří z vícero důvodů navštěvují Madeleine jen výjimečně.
Jurodivý Boris dost pobavil ![]()
Jedna lehká...

L'Eau de Circé?
No jasně
.

Eden?
Bird of Paradise?
Taky to může být jen Paradise. Ale kterej? ![]()
Obraz je krásnej - nebo je to tapiserie?
A ještě jedna

Life Threads Ruby?
Že by teď na duben chystaná kosatcová Fil Rouge
?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje