Renusatko Přesně tak...
Váš další parfémový nákup?...aneb aktuální parfémová přání/plány
Už několikrát jsem měla v košíku Dior Poison Girl a pořád nevím. Mně se líbí, zase si říkám, jestli ji užiju a jestli to není moc peněz za nic extra vůni a vyndám ji.
Už to trvá asi půl roku.
Jinak se alespoň vedle doplnila Tonka Impériale, tak nějaká radost bude.
Probudilo se ve mně zvíře, sice jsem spořádaně doplnila zásoby stálic, ale navíc jsem si objednala hromady vzorků
!
Fleur A tomu říkáš zvíře?
Kdybys viděla můj účet-možná příští týden vystavím současné nákupy-tak to je teprve divočina![]()
Fleur takze zpet v normalu ![]()
andry No, utržená ze řetězu
.
Probudilo se ve mně zvíře, sice jsem spořádaně doplnila zásoby stálic, ale navíc jsem si objednala hromady vzorků
!
...ne, to je znamení, že žiješ a těší Tě svět![]()
Fleur vzorky sú edukatívny materiál ![]()
...to také není prohřešek. To je štěstí, radost, fakt, že existuje vůně, že jsi objevila vůni, která Tě potěší.
Proč se skrytě omlouvat.?(sobě, druhým.?.)
Proč vůbec píšete o tom, že by jste neměly tolik nakupovat a tolik zkoušet a že tolik a tolik flakonů je už moc a...?.
To nechápu asi..?.
Když na to mám, když nebude rodina hlady, ale hlavně - když mi to udělá radost, zpříjemní mizerný dny a nebo rozsvítí ještě víc ty hezký, tak proč ne.?
Proč prostě nenapsat - těším se, že budu zkoušet dvacet ku*****y drahejch vzorků.
Nebo - těším se, že si koupím nechutně drahej flakon, ale ta voda v něm mi voní božsky.!
A ještě nebo - jednodušše vůbec nekomentovat množství flakonů
(pokud z toho nemám radost, že mám zase hezky zaokrouhleno...)
a ani cenu. Jako na co.?
Prostě nacpat hned do první věty
radost.
Ne.?![]()
![]()
Omlouvám se za žvanění...
(ale kdybych si mohla koupit, co bych ráda, měla bych radost.!)
Miru Jasně, já ti rozumím, napsala jsi to hezky.
...ale stejně se omlouvám...![]()
(prostě mi přijde škoda, kazit radost sám sobě...)
To bylo tak všeobecně, na všechny...
Fleur Tak to tě varuju. Já jsem si pořídila vzorky letošních Amouage a co čert nechtěl, potřebuju Crimson Rocks
. Přitom jsem je chtěla jen ze studijních důvodů a s tím, že růže a skořice se mi líbit určitě nemůže. Vzorky jsou strašné zlo.
Renusatko A navíc má flakón v úchvatné barvě
, ten do tvé sbírky vysloveně patří!
RenusatkoPre teba je povinnosť vlastniť Crimson Rocks, keď máš už takú peknú zbierku.![]()
RenusatkoPre teba je povinnosť vlastniť Crimson Rocks, keď máš už takú peknú zbierku.
... pravda!
Miru Máš pravdu, neměly bychom si kazit radost. Je to vášeň ![]()
Na druhou stranu, zamyšlení: Dneska jsem zrovna viděla video o tom, že ne, opravdu nepotřebujeme stovky parfémů. Pak je ani nestihneme unosit. V tom měl dotyčný taky pravdu
Nepotěšíme se ani z toho nového co máme a už už zase jdeme hledat "next best thing". Závislost na nákupech, adrenalin, nutkání zase něco zkoušet, objevit a slast potom flakon odkliknout, rozbalovat - a přitom mám tolik krásných vůní už doma, tak na co? Mám 35 flakonů a víc si nedovolím, když něco nového přijde, další musím spotřebovat nebo prodat. I tak je to hodně a ceny se šplhají výš a výš. Pořád je to... jenom vůně. Jsem na vážkách - ano miluju to, ale potřebuju úplně jiné věci. A potřebuju se uklidnit a nechtít všechno vyzkoušet a všechno hned vlastnit. A to mám z toho, že pár let byl pokoj ![]()
Video je tady.
Jen ještě dodávám, že to jsou moje pocity a můj vnitřní boj, nikomu nechci rozhodně kázat, jak by to mělo být ![]()
Evanilla Video vidět nechci
. Já mám sice parfémů víc než ty, ale zase ty nákupy párkrát za rok si asi nechám
.
...jo, každá závislost je většinou kompenzací něčeho, co v životě člověku chybí, event. útěk od nějakého problému. Tenhle extrém jsem na mysli ale neměla...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025