Včerejší návštěva Vavavoom ve mně zase probudila parfémové chtíče. K přáním (zatím nikoliv plánovaným nákupům) patří extrait Radical Rose a citrusová Hesperia. Krásný je i extrait Un jardin Misfah, ten bych taky hned brala.
Váš další parfémový nákup?...aneb aktuální parfémová přání/plány
Dite si objednalo od jeziska serikovou vuni (edt nebo edp). Halo jerry tys, mela nejaky tip, myslim? Pripadne i nejakou jinou kvetinovou, dekuji zdvorile :)
Záleží kolik chceš do dítěte investovat (i když zrovna u šeříku neplatí, že ty nejdražší jsou ty nejlepší)
Bvlgari Omnia Amethyste
Oriflame Innocent White Lilac
Salvador Dalí Purplelight
Issey Miyake A Drop d'Issey (Eau de Parfum)
F. Mallé En Passant
Fragonard je sice autentický šeřík, ale přijde mi hodně intenzívní.
Radši jsem vybrala nějaké jemnější.
Lilaganza od 1907 je taky dobrá
Asi nejlepe Issey.
Ale dej pozor, at nesahnes vedle - jsou jeste 2 odnoze, ale nestoji za moc.
moora Ten Oriflame je dokonalý. (Voněly by nám děti stejně)
Ještě taky Champs Elysees od Guerlainů.
...výhledově bych si ráda pořídila
Oud Silk Mood
Oud Cadenza(až bude)
Co Vy?..![]()
Já mám parfemovou krizi a pocit, že všechno mám a nic nepotřebuji ![]()
Roja Dove 51 parfum... essence je krásná, ale vydrž má tak 58 minut. Nechápu, jak se může prodávat takový parfém za tolik peněz...
Petya Charmite A to si představ, že já kdysi necítila ani původní EDP![]()
...mě tyhle nevýdrže taky štvou, mrzí...
(https://www.parfumanie.cz/database/detail/51-pour-femme-eau-de-parfum-roja-parfums)
Mně se moc líbíla Amber Blonde, a za její cenu bych také čekala obstojnější trvanlivost.
Jasné, čistý parfém, ale výdrž hodinu.?.
(jojo, holt laťku nasadila Insolence, čistý parfém, nejspíš nepřekonatelnou...)
Petya Charmite A to si představ, že já kdysi necítila ani původní EDP
Fakt? No, je pravda, že ty Roja Dove Parfum se drží víc u těla, ale drží. 51 je krásná, ale mám Elixír a Enigmu, to by mi mohlo stačit ![]()
Petya Charmite Teda všechny ostatní Roja Dove, které jsem měla-asi 5 flakonů a dost odstřiků a vzorků-drželo skvěle a šly i do prostoru
Ať edP , ať extraity. Ale to byly ty původní z doby před 2019.
Miru Extrait Insolence je úžasný a nádherný zabiják
Ale stejně skvěle na mně drží poslední Tauerova gurmánka, Heraud, klidně bych ji porcovala![]()
Po úderném začátku se zklidní a hezky sem tam zavane.
A nesmím zapomenout na Rudis od Nobile 1942, to je silák opravdu ubíjející. A o Monegalově Flamencu ani nemluvě![]()
Co mám nebo jsem zkoušela v poslední době, nejvíc a nejlépe drží Guerlainův extrait. I po mnoha hodinách je vůně cítit na kůži v intenzivní formě (není to takový ten dojezd, jak jsem znala). A pak ještě Guidance, to je pro mě zbraň hromadného ničení, cítila jsem i přes sklo odstřiku. Ale nesnesu ty chemické molekuly, akigalawood rozpoznám na sto honů a nemůžu ho fakt cítit.
Vůbec nerozumím tomu, že se to někomu může líbit.
stejně tak cítím "chemii" v Musc Therapy od Initio. A bohužel začala jsem rozpoznávání i v Delině, což byla má srdcovka.
Je zajímavé jak se to čichové vnímání mění...
Petya Charmite To máš recht, stále se nad tou proměnou našich nosů při parfu setkáních virtuálních i živých pozastavujeme:)
Mně se takhle zprotivila zn. Xerjoff, u Initio taky nechápu tu zahraniční oblibu![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje
Předvánoční Paříž „En plein coeur“