Váš další parfémový nákup?...aneb aktuální parfémová přání/plány

20. února 2015 17:54
Offline Miru
16000 příspěvků moje polička 18. ledna 2025 10:02

Petya Charmite Korsičanka 

...jojo, je to věčná hra/"boj"...

Souhlasím, ano, kůže/chemie člověka se mění, nejen rozpoložením momentálním, ale i věkem a pak se, s věkem, mění i vnímání vůní, preference, takže nekončící závislost v objevování

Je zvláštní, že některé extraity drží výborně, vč velmi dobré intenzity a některé jsou intimní, ve všem...

Ten Heraud zní velmi zajímavě!, i ta Guidance.!

Moc se mi líbí Oud Khol Guerlain, ale porcování neklaplo a pořizovací cena flakonu je už trochu víc na mě, noo

Offline Petya Charmite
229 příspěvků moje polička 18. ledna 2025 10:50

Korsičanka jojo, Xerjoff mám celkem prozkoumanou  taky mi tam "něco " začalo časem vadit. To jejich Dna, jak se říká.  Mám na poličce víc flakonů, ale také již nejsou favority jako kdysi kromě La Capitale, ta mi sedí. A via Cavour taky.

Offline Korsičanka blogger
13286 příspěvků moje polička 18. ledna 2025 10:54

Petya Charmite Samozřejmě, že najdeš vždy u každé značky výjimky:)

Offline jerry
10817 příspěvků moje polička 18. ledna 2025 16:41
Reakce na Miru:

Jasné, čistý parfém, ale výdrž hodinu.?.

​Mám No.5 č.p. a výdrž nepřekročí 2 hodiny a do prostoru taky moc nejde. To EdP je úplně jiná liga. Ale když on je čp. zase hezký jiným způsobem.

Měla jsem i č.p. Coco Mademoiselle a totéž. 

A to na mě drží i to, co obvykle na jiných moc ne.

S extraitem Insolence souhlasím - ten nasadil laťku proklatě vysoko.

A pokud se tématu týká - poslední nákup indických CPO dílem uspokojil mou potřebu doplnění poličky o již dříve vyzkoušené (až se horké léto zeptá) a dílem moji zvědavost poznat další z portfolia značky. 

Offline Miru
16000 příspěvků moje polička 18. ledna 2025 16:54

jerry 

...tak je dobré být připravena

Offline Mha
příspěvků moje polička 19. ledna 2025 18:08

Tak děkuji, opravdu si stačí postěžovat a věci se vyřeší

Offline Luna
10861 příspěvků moje polička 27. února 2025 17:54

Dala jsem si zavazek nic nekupovat, dokud nespotřebuju zbytky. Takže jsem za zimu dojela Au the Noir Bvlgari, Interdit Intense, jardins du Misfah, odstřik Coromandel. A pokračuju a znovu nekoupím.

Úplně se mi mění čich, průběžně zkouším vzorky a hrozně se mi líbí Memory motel, který mě nikdy nebavil. Tak mozná až nebudu mít nakupovací stopku...

Offline Fleur blogger
6756 příspěvků moje polička 27. února 2025 18:08

LunaTa čajová řada od Bvlgari byla moje oblíbená a lituji, že třeba Au Thé Rouge není nikde rozumně k sehnání.

A za dodržení závazku nic nepořizovat tě obdivuji, já už si raději žádná předsevzetí a zákazy tohoto druhu nedávám, abych pak nebyla frustrovaná z toho, že je nedodržím. U vůní mi to prostě nejde.

Offline Luna
10861 příspěvků moje polička 27. února 2025 18:48

Fleur Já mám celkový předvelikonoční půst. Snažím se od začátku roku nenakupovat zbytečně, nepít alkohol, nepožírat tajně sladkosti svých dětí, omezit maso a taky zkouším omezit internet, protože ze mě stejně žádná influencerka nebude.A místo toho číst.

Ale ráda si v dubnu půjdu slavnostně koupit dokonale "padnoucí" vůni. Nejlépe s poradkyní.Nenápadně si tímto zamlouvám schůzku.

Offline Fleur blogger
6756 příspěvků moje polička 27. února 2025 19:04

Luna Bude mi ctí tě doprovodit

Offline Sweet Potato
39511 příspěvků moje polička 27. února 2025 19:16

Luna Memory motel je krásná vůně.

Offline Luna
10861 příspěvků moje polička 02. března 2025 11:34
Reakce na Fleur:

Luna Bude mi ctí tě doprovodit

​Já už se teď hrozně těším!!!

A pilně vybírám nový přírůstek, protože za těch x spotřebovaných flakonů samozřejmě musím doplnit zásoby.

Offline Petya Charmite
229 příspěvků moje polička 11. března 2025 19:41

Já asi nutně potřebuji Dries Van Noten Soie Malaquais...

Offline Miru
16000 příspěvků moje polička 11. března 2025 19:50

Petya Charmite 

...zkoušela jsi ji.? Nebo jen na základě toho, že bývá na insta a líbí se ti složení.?

Chtěla bych něco vzdušného, ale uzemněného kadidlem či oudem.

Takže opět challenge pro mě

Offline Petya Charmite
229 příspěvků moje polička 11. března 2025 19:56

Miru ano, zkoušela. Všimla jsem si, že je kolem ní hype až po vyzkoušení ze vzorečku. Líbila se mi na první dobrou. Což Samozřejmě znamená,  že si ji budu muset ještě pořádně prozkoušet. 

Ale já,  co se vůní týče,  vyhledávám hodně ženský typ vůně,  dle profilu mé poličky mám hodně vůní s vanilkou a sladkých. Sama tomu říkám parfémová cukrárna. 

Ale myslím,  že jsem dosti náročná na to, jak je vůně zpracovaná a že na to mám nos celkem citlivý. A taky nemusím umělé molekuly a ty novinky v podobě různých vůní s akigalawood (Guidance je pro mě smrt) .

Offline Miru
16000 příspěvků moje polička 11. března 2025 19:57

Petya Charmite 

...tak jestli je vůně kvalitní a tobě se líbí, tak to je super!.

Jo, taky mám moc ráda, když narazím na poctivě zpracovanou vůni...

(Guidance JE pěkná. Je to drahý mainstream pro povrchní snoby - mají snadno nositelnou a líbivou niche. Je fakt pěkná, ale nudila bych se v ní, a pak by mi i nejspíš začala lézt na nervy)

Offline Miru
16000 příspěvků moje polička 12. března 2025 08:11

...jsem ještě přemýšlela o té 

Guidance

podle mě je to solidně udělaná líbivost, snadná pochopitelnost, uchopitelnost/kvalitní nekomplikovanost, velmi dobrý, téměř výborný mainstream...

...ano, za mě mainstream. A nebo průměrná niche.

High niche jsou pro mě původní vůně Amouage(a nebo třeba i nějaké ty jejich speciality)

z dřívějších let, před reformulacemi, současnou tvorbu vnímám jako průměrnou.

Kdyby tu Guidance neprodávali 100ml za cca 9tis, ale nechali 100ml za cca 6,5tis a 50tku za 4,7tis, byla by to super vůně a prodejní trhák jako třeba původní La Vie Est Belle EdP.

Takhle - kdo si tu vůni koupí.?

(vyjma pár poctivých parfémových nadšenců bude skladba kupujících diskutabilní...)

Offline euridike blogger
3901 příspěvků moje polička 13. března 2025 17:41
Reakce na Petya Charmite:

Já asi nutně potřebuji Dries Van Noten Soie Malaquais...

​To je nádherná vůně plus ten flakon k tomu...

Offline andry
2892 příspěvků moje polička 13. března 2025 20:40

euridike Petya Charmite muzete prosim popsat, jak voni?

Offline euridike blogger
3901 příspěvků moje polička 14. března 2025 11:48

andry 

Zatím se mi nikdy nepodařilo napsat na tuto vůni recenzi tak, abych s ní byla spokojená, tak jen shrnu dojmy. 

Úvod mi něčím připomíná Mitsouko, jen v jemnější, uhlazenější podobě, olej z bergamotu i jeho nastrouhaná kůra, s lehkým, ale znatelným podtónem pražených olejnatých semen. Tento vjem postupně lehce sládne, dostává ovocný nádech, z kterého nakonec zůstane kapka usazená na sametové růži, jejíž vůně není sama o sobě nijak výjimečná, ale s blížícím se drydownem postupně ustupuje tónu sladce zemitých, téměř máslově, krémově hebkých pražených kaštanů. 

Zaznamenala jsem stížnosti na slabou výdrž, můj dojem je ten, že vydrží docela dlouho, ale intenzivněji je cítit tak tři hodiny, pak se stáhne blíž ke kůži a v intimnější podobě se drží třeba dalších šest hodin, tj. já ji cítím, okolí už "na první dobrou" ne.