Cvičení doma

08. listopadu 2014 16:45
Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 06. dubna 2017 09:20

Ovšem ty vědci už mě začínaj ***! Čert vem cholesterol, ale jestli mlíko je zdravý, to se mění názor 3x do roka. Já osobně jsem se zafixovala na názoru, že to není zdravý, nepřirozený a růstový hormony a vápník tělo stejně nepřijme blablabla (sýr neni mlíko) a teď mi zas tohle??

http://ona.idnes.cz/pravda-o-mleku-0f5-/zdravi.aspx?c=A170405_101704_zdravi_pet

Offline whiskas
20772 příspěvků moje polička 06. dubna 2017 09:28
Reakce na Mutziputzi:

Já jsem slyšela názor, že mléko je o.k., pokud dotyčnému nezpůsobuje trávicí potíže, neb prý údajně velký počet osob mléko prostě nesnese. Já sobně mléko nepiju, neb mi nechutná, kromě pár kapek do kávy, nebo s ním zalévám vločky. 

A k těm "výzkumům", každou chvíli jiná teze .

20970 příspěvků moje polička 06. dubna 2017 09:37
Reakce na whiskas:

No velký počet, právě píšou méně než 5%. To bude něco jako lepek, celiakii má málo lidí, ale pečivo hodně lidem nedělá dobře, včetně mě a s intolerancí lepku to nemá nic společnýho.

Offline viktorka_od splavu
49101 příspěvků moje polička 06. dubna 2017 09:39
Reakce na Mutziputzi:

hehe

ja se leta pridrzuju prosteho faktu ze mliko neni k piti, nybrz jde o potravinu a surovinu mnoha potravin a celkem s tim nemam potiz.

Offline whiskas
20772 příspěvků moje polička 06. dubna 2017 09:44
Reakce na Mutziputzi:

Díky za info, já slyšela vysoký počet, ale dále jsem to nezkoumala, neb já (a vlastně ani nikdo v mém okolí) problém s trávením mléka nemám. A proto, když čtu nějaké průzkumy XY, beru to s rezervou a řídím se vlastním pocitem. 

20970 příspěvků moje polička 06. dubna 2017 09:46

Takže řešením v duchu nového milénia je jíst ho lžící?

Offline whiskas
20772 příspěvků moje polička 06. dubna 2017 09:46
Reakce na Mutziputzi:

Je fakt, že je to asi nesmysl. Zažila jsem, že v Americe chlemtají mléko po galonech, tak kdyby tolika lidem škodilo (teď pomíjím kalorické údaje), asi by to do sebe nelili. 

Offline whiskas
20772 příspěvků moje polička 06. dubna 2017 09:47
Reakce na Mutziputzi:

Offline Potrefenáhusa
38520 příspěvků moje polička 06. dubna 2017 09:47

no jsou dvě různý věci, alergie na bílkovinu kravského mléka a intolerance laktozy. 

Offline Potrefenáhusa
38520 příspěvků moje polička 06. dubna 2017 09:49

viz wiki

Dle odhadů trpí v určité míře intolerancí laktózy cca 15–20 % populace České republiky.

Intolerance laktózy je neschopnost organismu strávit mléčný cukr (laktózu). Je to přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, protože původně se mlékem živili pouze kojenci. Nicméně, u některých rasových skupin, zejména u Evropanů, se dlouhodobou konzumací mléka posunula tolerance k laktóze až do pozdního věku. V případě, že se intolerance laktózy vyskytne u kojenců (viz vrozená intolerance), jedná se o nemoc.

20970 příspěvků moje polička 06. dubna 2017 09:52
Reakce na Potrefenáhusa:

Tak zrovna v tom článku co jsem dávala link to vědci zřejmě přehodnotili a statistici přepočítali 

Mně jinak šlo primárně spíš o tu dobrovolnost u lidí bez alergie, ten názor zdravý-nezdravý.

49101 příspěvků moje polička 06. dubna 2017 09:53
Reakce na whiskas:

tak v tom clanku je vysvetleno, ze to velke mnozstvi je otrocky opisovany ze zahranicnich materialu kde napriklad cernosi a asiate laktozu opravdu netoleruji. bili vesmes v pohode. ignorovat tyhle rozdily proste neni rozumne. btw cetla jsem i clanky o rozdilnem pusobeni leku na muze a zeny. pricemz klinicke testovani se provadi spis na muzich. zajimavy

Offline Potrefenáhusa
38520 příspěvků moje polička 06. dubna 2017 10:00
Reakce na Mutziputzi:

no zdravý - nezdravý, bez ohledu na modní trendy, který jsou většinou padlý na hlavu, si myslím, že zdravá je pestrá strava včetně obilovin, lepku, masa a mléčných výrobků (pokud člověk teda nemá alergie a intolerance, který mu působěj obtíže), jen prostě v racionální míře, když vypiju denně 4 litry mlíka, tak to bude cca stejný jako když sním šišku chleba

20970 příspěvků moje polička 06. dubna 2017 10:05
Reakce na Potrefenáhusa:

No to mi připomnělo, jsem včera četla o chlebu, ty uměle kvašený průmyslově produkovaným droždím, nebrat prej! Jo v Respektu psali, už vim!

Offline Sweet Potato
39929 příspěvků moje polička 06. dubna 2017 10:13

Tohle už se ví roky (rozdíly oproti asiatům atd) a přesto to někteří melou pořád dokola. 

49101 příspěvků moje polička 06. dubna 2017 10:14
Reakce na Mutziputzi:

Takže řešením v duchu nového milénia je jíst ho lžící?

nelemtat ho po litrech, resp tech galonech:-)) uzivat s mirou jako vse. ovsem to je moje reseni a neni nicim inovativni.

49101 příspěvků moje polička 06. dubna 2017 10:16
Reakce na Sweet Potato:

no praaave.

a za rok nam zas s velkou slavou predlozi objev americkych vedcu, ze plesati lide nemaji vlasy (nebo ze cholesterol si telo samo vyrabi;-)

Offline Potrefenáhusa
38520 příspěvků moje polička 06. dubna 2017 10:29
Reakce na Mutziputzi:

No to mi připomnělo, jsem včera četla o chlebu, ty uměle kvašený průmyslově produkovaným droždím, nebrat prej! Jo v Respektu psali, už vim!

Tak me to,co vydavaj za chleba,donutilo uz pred lety začít pect vlastní...jen se bojim,jestli to pomalu nesměřuje i k vlastnímu policku s obilím atd...(kráva,slepice...)

Offline whiskas
20772 příspěvků moje polička 06. dubna 2017 11:22

Já ten konkrétní článek nečetla, psala jsem v obecné rovině. Já osobně to zase tolik neprožívám.

Offline Gatita
8551 příspěvků moje polička 06. dubna 2017 12:43
Reakce na Potrefenáhusa:

no zdravý - nezdravý, bez ohledu na modní trendy, který jsou většinou padlý na hlavu, si myslím, že zdravá je pestrá strava včetně obilovin, lepku, masa a mléčných výrobků (pokud člověk teda nemá alergie a intolerance, který mu působěj obtíže), jen prostě v racionální míře, když vypiju denně 4 litry mlíka, tak to bude cca stejný jako když sním šišku chleba

Tesat do kamene! Dokud mi nezjistí cukrovku/celiakii/nadváhu nebo cokoli jiného, hodlám si dopřávat vše. Já na pestrou stravu také věřím. A ještě teda docela slyším na současný trend jíst lokální a sezónní potraviny. Jen bych potřebovala, aby občas někdo obstaral  nákupy za mě - ať se snažím sebevíc, automaticky tak nějak vrším do košíku pořád to samé, co posledně, potřebovala bych v obchodě vypnout autopilota:)