Cvičení doma

08. listopadu 2014 16:45
Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 06. dubna 2017 13:03
Reakce na Mutziputzi:

Tipla bych, ze nekoho z mlekarskeho prumyslu vydesilo (konkurenctni mlekarny prekvapive v tomhle dost spolupracuji), ze klesa spotreba mleka, tak pustil do sveta zpravu, jak je mleko zdrave. Jednou jsem se ucastnila panelove diskuze na tohle tema, kde nejaka lekarka rikala, ze vapnik se vstrebava prave nejlepe z mleka, ze treba z rostlinych zdroju, ac je tam vapniku podobne,tak se vstreba mensi mnozstvi. Tehdy to zastanci rostlinych mlek a ruznych raw potravin nedokazali vyvratit. Ja si mleko davam jen do kafe, detem ho davam, kdyz na nej maji chut, ale maji radeji syry a jogurty. Myslim, ze pravdu ma Potrefenáhusa, ze zaklad je pestra strava (pokud nema clovek zdravotni omezeni).

Ja jsem dost rada za vajicka, protoze tech sporadam dost. Vzdycky jsem verila, ze jsou zdrava :)) 

Offline Potrefenáhusa
38520 příspěvků moje polička 06. dubna 2017 13:39
Reakce na Lamicka:

no to jsem teď taky četla strašnej objev, že jsou zdravý i žloutky, po letech strašení cholesterolem a nabádaní k pojídání pouze bílků atd...

Offline Potrefenáhusa
38520 příspěvků moje polička 06. dubna 2017 13:41
Reakce na Gatita:

no školy na to nemám, ale přijde mi, že nezdravý jsou akorát všechny ty možný tavící nebo uzenářský soli, konzervační látky atd. a těm se dá celkem slušně vyhnout nákupem základních potravin. Jinak z těch základních potravin si myslim snad ani nic ezdravýho bejt nemůže, pokud se člověk nestravuje jednostranně a s něčím to nepřehání.

Offline Guinea Pig
519 příspěvků moje polička 06. dubna 2017 14:35
Reakce na Potrefenáhusa:

Já na to ty školy mám a děkuju, že jste to docela pěkně vysvětlila. Vůbec nechápu, kde se ta nenávist k mléku vzala. Skoro pokaždé, když se někde zavede řeč na mléko nebo maso, tak musím vyvracet nějaké totální bludy a bláboly na úrovni chemtrails, protože někdo si přečetl nějaký přeložený článek z jiného kontinentu. Dokonce někdy nedávno v Apetitu byl mikročlánek o mase a zas douška o ATB. To jsem měla chuť napsat do redakce, protože něco jiného je Blesk a něco jiného je Apetit, aspoň by v tom měl být rozdíl.

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 06. dubna 2017 14:44
Reakce na whiskas:

Je fakt, že je to asi nesmysl. Zažila jsem, že v Americe chlemtají mléko po galonech, tak kdyby tolika lidem škodilo (teď pomíjím kalorické údaje), asi by to do sebe nelili. 

Nejsem si jista, ze Americany lze povazovat za vzor. Mleko do sebe liji po galonech zrovna tak, jak do sebe hazi fast food, mrazene polotovary, kyble zmrzliny - coz vsechno skodlive je a VI se to, ale bezne populaci to zrejme nevadi. Znam rodiny, kde treba za pul roku deti ani dospeli nesnedi JEDINY kousek zeleniny nebo ovoce!

Jinak s tim mlekem je to zajimave; ja jsem ho asi pred rokem musela uplne vysadit, protoze se mi po nem delalo spatne a strasne jsem se nafukovala. Pak jsem postupne prestala snaset i kefir, podmasli a jogurt, a ted jsem ve stadiu, ze uz nejim ani syry, coz bych byvala nikdy neverila, ze je mozne! No ale telo se holt rozhodlo  Docela me to stve, ale co nadelam. 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 06. dubna 2017 15:25
Reakce na Guinea Pig:

No hele, ale není maso jako maso, to že ve velkochovech antibiotika řekněme nadužívají, není blud ala chemtrails. To samý výkrmní doba brojlerů, děkuji tohle maso taky nechci. U mlíka mi vesměs nejde o jeho okamžité negativní důsledky, spíš tak pocitově, přijde mi to nepřirozené, žádný jiný živočich nekonzumuje mateřský mlíko vlastní, natož cizi v dolpělém věku. Prostě já mléko ne, raději knihu!

Offline Sweet Potato
39929 příspěvků moje polička 06. dubna 2017 15:39
Reakce na MP Marge:

Já si vzpomínám, jak muž kdysi poprvé v Americe jako raritu fotil láhev od limonády, která se vychloubala, že neobsahuje ŽÁDNÉ přirodní látky.

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 06. dubna 2017 15:48
Reakce na Sweet Potato:

Ano, a ze obsahuje hodne cukru 

Offline Sweet Potato
39929 příspěvků moje polička 06. dubna 2017 15:51
Reakce na MP Marge:

Tak po tom už se paradoxně sháním taky, když už něco slazeného, tak prosím cukrem.

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 06. dubna 2017 16:18
Reakce na Sweet Potato:

Coz je asi mensi zlo nez high fructose corn sirup. Ale stejne - kdyz vidim, kolik tam toho cukru je, tak na me jdou mdloby. 

Offline Guinea Pig
519 příspěvků moje polička 06. dubna 2017 17:05
Reakce na Mutziputzi:

No hele, ale není maso jako maso, to že ve velkochovech antibiotika řekněme nadužívají, není blud ala chemtrails. To samý výkrmní doba brojlerů, děkuji tohle maso taky nechci. U mlíka mi vesměs nejde o jeho okamžité negativní důsledky, spíš tak pocitově, přijde mi to nepřirozené, žádný jiný živočich nekonzumuje mateřský mlíko vlastní, natož cizi v dolpělém věku. Prostě já mléko ne, raději knihu!

Já jsem ochotná sníst vlastní botu, jestli někde v síti někdo najde maso, které bude atb pozitivní. To prostě neexistuje, tam jsou takové pálky pokuty, to je na sebrání diplomu. A ty platy fakt nejsou tak vysoký, aby si to kterýkoli kolega lajzl. není ani tlak - prostě kráva je nemocná, ok, přeléčí se, je pod ochrannou lhůtou, po ukončení OL (28 dnů maso, 7 dnů vejce a mléko, 500 stupňodnů ryba) jde na porážku. Není důvod posílat dřív, nikdo nikoho neuplácí, nic. Kdyby kontrola z veterinární správy zjistila pravidelnými testy přítomnost cizí látky, jde po doktorovi. A ten to tudíž nemá zapotřebí.

Pokud bys měla na mysli atb jako růstové stimulátory, běžně užívané legálně v USA, tak ty jsou u nás ze zákona zakázány - vyhl. 451/2000 k Z. 91/1996 (244/2000), plus Nařízení EP a Rady 726/2004, platnost zákazu od ledna 2006.

Brojler a spol jsou prostě vyšlechtění tak, aby to bylo levný a rychlý, protože bylo třeba nasytit hladové lidi po válce, stejně jako pšenice se vyšlechtila s hodně lepkem, protože lidi měli hlad. Ale jako ani brojlera, ani mlíko nikomu necpu, jen nesnáším bláboly o ředění vodou a dobarvování bílou barvou apod. a jinak - žádný jiný živočich si jídlo nevaří, taky málokterý čte a píše a maluje obrazy. Je to divný svět.

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 06. dubna 2017 17:16

Jeste k tomu mleku - kdyz jsem tady v roce 2006 zacinala studovat, tak jsme na anatomii a fyziologii meli pana profesora, ktery predtim, nez zacal ucit na plny uvazek, pracoval ve federalnim vyzkumu. Ten nam rikal, ze byl clenem tymu, ktery se venoval klinickym studiim prave mleka. Vyzkum si vyzadala, tusim, CDC na zaklade otazky proc Asiate, kteri nepiji mleko a v podstate nejedi mlecne vyrobky, maji mnohem nizsi vyskyt osteoporozy nez Americane. Vysledky pry jednoznacne ukazaly, ze konzumace mleka v DOSPELOSTI nema  zadny vliv na to, kolik mame vapniku, protoze s vekem ztracime enzymy, ktere pomahaji vapnik vstrebat (a vubec mleko travit). Vysledky byly dokonce natolik jednoznacne, ze mlekarensky prumysl musel prestat inzerovat v mediich "pijte mleko, abyste byli zdravi a meli silne kosti", protoze to proste z vedeckeho hlediska neni pravda. (Je fakt, ze kdyz jsem do USA prijela v 2004, tak byly casopisy plne GOT MILK inzeratu, a dnes se uz skoro nevidi.)

Podklady zadne nemam, nikdy jsem se po tom podrobne nepidila, takze jen opakuju, co jsem vyslechla na prednasce. Ale sama jsem zivoucim dukazem, ze na tom neco bude, protoze jsem donedavna mleko pila kazdy den a jedla vsechny mozne mlecne vyrobky, a pak to najednou neslo... Samozrejme pokud to nekomu nic spatneho nedela, neni duvod se mleka vzdavat. Pan profesor, jako spravny American, sam pije mleko pravidelne

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 06. dubna 2017 17:17
Reakce na Guinea Pig:

A tak nejde jenom o "chemikálie" ale i kvalitu masa ovlivněnou obvyklým způsobem chovu, sama nejsem zcela nedotčena (ČZU) a mimochodem na tamější akademické půdě nám bylo předneseno, že maso brojlera, pri 30denním výkrmu je - pozor nechutné - spíš nádor než svalovina. A jasně, ta diverzita je fascinující, já třeba neznačkuju rohy a nepletu pavučiny, ale pořád bych byla jediná co žere stravu pro nakynutí mláděte...jenom do kafe si štrejchnu

Offline 0zero7
11604 příspěvků moje polička 06. dubna 2017 17:33

No tak ja se musim honem taky vyjadrit! Clovek toho zaspi tady. Mliko mi nechutna, piju mandlovy, kokosovy nebo nejaky mixly (treba kokos a kesu), ale vylozene kvuli chuti. Reznika mam za rohem, ale kupuju maso i jinde teda, docela to hlidaj se mi zda, plus vsude tlaci organicky bla bla. Ale mohla bych si vyguglit jaky jsou normy, hmmm.

Jsem ale rozezrana z toho jak dobre se tady nakupuje (akorat tvaroh a kefir neni moc beznej, ale sehnat se da), protoze zdejsi obyvatelstvo je desne zdravy, vybiravy a vubec ve vsech smerech narocnej zakaznik. Jsem z toho desne zpovykana a kdyz prijedu jinam, tak nestacim valit bulvy.

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 06. dubna 2017 17:34
Reakce na Mutziputzi:

"...maso brojlera, pri 30denním výkrmu je - pozor nechutné - spíš nádor než svalovina"

Tuto informaci mi kamaradka (laborantka, ktera se v ramci prace venuje prave analyze potravin) sdelila nekdy pred dvema lety nad kurecim sandwichem...  K tomu suse dodala, ze to clovek musi brat s rezervou, protoze to by pak nemohla jist skoro nic... 

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 06. dubna 2017 17:39
Reakce na 0zero7:

... si vzpominam, jak jste zminovala dokonce prisun domacich vajicek od sousedu (doufam, ze se nepletu), to se tak nekdo ma... 

Offline Guinea Pig
519 příspěvků moje polička 06. dubna 2017 17:49
Reakce na Mutziputzi:

ČZU má krásný areál, tam jsem párkrát byla a moc se mi tam líbilo. Jestli si to teda nepletu, tak kousek odtud se dá vystoupit z MHD a přejet lodičkou na druhý břeh.

No jasný, my opovrhujeme brojlerama, máme dostatek, nemáme hlad. Jenže co je geniálnějšího pro ty chudáky tam někde, než tvor, který má za měsíc maso a může se jíst. To je jako s tím slavným lepkem, s kukuřící a spol. Ale zas na druhou stranu já taky hned nemusím vyskakovat a chrlit čísla, taky by mi mohla prasknout žilka a budu tahat nohu. Někdy je to prostě silnější než já

Offline 0zero7
11604 příspěvků moje polička 06. dubna 2017 17:50
Reakce na euridike:

Nooo, nepletete se, holky (slepice) jsou vzadu na zahrade a jsou domacich co bydli pode mnou :) Zde je necvicici fotka. Jsou vzadu vlevo za bananovnikem. Akorat jich jim uz par zlikvidoval myval.

Offline Guinea Pig
519 příspěvků moje polička 06. dubna 2017 17:57
Reakce na euridike:

si teda ještě neodpustím - z vet.pohledu některé ty domácí chovy bývají dost ekl, jako majonézu bych z toho nedělala :) Z pohledu zdravotní nezávadnosti plus nějaká ta etika bych kupovala vejce O a 1 - nula je ekologický chov nebo volný chov - jednička. Ale záleží, jak znáte toho chovatele, pokud je to čistotný člověk, který dohlíží na zdraví nosnic, nechá si dělat vyšetření atd. tak ok.

No já jdu raděj vařit, zas poučuju.

Offline viktorka_od splavu
49101 příspěvků moje polička 06. dubna 2017 18:09
Reakce na Guinea Pig:

njn vyvraceni tech bludu je marnej boj. bohuzel