Já cvičím jogu doma. Mámdost načteno, o dýchání a tak. Na youtube Yoga with Adrian. Dobrý. Krok za krokem pro začátečníky.
Cvičení doma
Tak já jsem uvažovala aspoň nad nejakyma cvikama na nohy, prostě nezapojim horní část těla...Nejhorší mam za sebou, byla to bolest, jakou léta nepamatuju...Tak ať jste taky brzy fit!![]()
Tak jak? Uz je to lepsi a cvicite vic nez nohy? J ateda dolni polovinu tela cvicim daleko radsi. Objednala jsem se k chiropraktikovy/fyzio, prej je vybornej, tak uvidime, zada me boli min, cvicim porad, tak jak mi bylo doporuceno a valim to na balonku, to je masakr teda.
S tim plavanim a hladem, ja ma po sportu ve vode daleko vetsi hlad nez po fitku, mam podezreni, ze na to ma vliv ta voda.
@continuity vy jste mela teda i tak uz desne hodin bez jidla pred tim plavanim. Ja jim naposled asi 3 hodiny pred cvicenim, mensi pauza mi nedela dobre. Ale je to myslim dost individualni. Uz se tesim dneska do bazenu.
Tak musím zaklepat, nakonec to pustilo a cvičím dál. Já teda mnohem radši cvičím horní polovinu těla. Nevím proč, asi že tam vidím víc ty výsledky...Ty moje nohy, to by jeden brečel, tady jsem si vytáhla genetickýho černýho Petra. Moje matka má silnější lýtka než stehna a to fakt nekecám.
A vy jako ležíte na balonku a zvedáte váhy?nebo...nějak si neumím představit vůbec s bolestí zádech cokoli dělat. Jste drsná!![]()
Tak super, ze nic neboli. Ja na te horni polovine zaboha ty vysledky nevidim, pridala jsem teda nejaky ruce a tak, ale trva to... na nohach s tema vetsima svalama to jde podle me rychlejc, ale treba se pletu.
No ja bych teda silnejsi lytka chtela videt (nez stehna). Ja mam lytka cajk i stihly kotniky, ale stehna ma po babicce, ehm.
Nene, necvicim s bolesti nic, cvicim normalne jako vzdycky, ale vic opatrne, kdyzby me to bolelo desne, nic nedela. Balonek lakrosovej nebo tenisak pouzivam na rozjezdeni po cviceni, dam ho na zem nebo na zed pod tu cast zad co boli a jak si na nej lehnete nebo oprete tak je to v podstate masaz, dava to smysl? Je to prijemny, obcas to zaboli, ale nic strasnyho, stejne jak u odbornika treba.
Pokud bych mohla poprosit, taky bych ráda odkaz na dobré lekce jógy. Začala jsem cvičit od začátku roku, našla jsem si i prima studio, ale bohužel nemám tolik času tam chodit, jak bych chtěla, tak se snažím cvičit doma. Nejsem si ale ještě úplně jistá, některé asany jsou pro mě nové a nezvyklé, nevím, co všechno hlídat, tak hledám, podle čeho cvičit. Co vám pomohlo při cvičení jógy nejvíc, co je nejdůležitější, na co se soustředit?
To s tím balonkem jsem fakt nikdy neslyšela. Ale je fajn, že můžete cvičit. No, ty nohy...to byste fakt musela vidět. Chudera má snad tu nejšílenější postavu na širým světě. Jediná hubená část na těle jsou právě stehna. Ještě že existujou zvonáče, protože v těch vypadá fakt dobře.
@carries Jo asi je čas na změnu :) bicák mi ani nevadí, ale jde to i do šířky, připadám si pak jak ranař :)) ale na rychlé zhubnutí a zpevnění po porodu to bylo skvělé. Zase se vrátím k běhu, už mi chybí, přidám pilates a zkusím ruce trénovat v tanečních pózách, to se mi taky hodí. Jsem teď zatuhlá a nejde mi to.
no vzdyt ja vim, ze jsem se mela najist. Ale nebyl čas, no. Dnes jsem neco uzdibovala cele odpoledne, byla jar doma a upekla cuketovou babovku a parada: I mi to plavalo a ani neodpadavam.
Ja se hlavne najedena min zadychavam. U kraula je to pak hodne znat.
Tezulie Tak ten člověk se jmenuje Rodney Yee. Není to indián, spíš Asiat
.
Já trochu nerozumím otázce :-). Co je nejdůležitější pro stav těla? Asi pravidelnost cvičení.
Ono staćí si každý den dát pár pozdravů slunci, je to komplexní. Začít třeba na pěti na každou stranu. Dobrá je svíčka, postupně alespoň 5 minut. I když to moc lidí nedělá, já miluju stoj na hlavě. Je to poloha, při které toho spoustu vymyslím, prý je dobrá i pro omlazení, místo liftingu. Pro mě jsou těžké rovnovážné polohy, ale je důležité je, je cvičit.
Taky je dobré se naučit se dýchat do břicha, pomáhá to proti stresu. V krizových situacích postupně přepnu na tenhle typ dýchání a dost mi to pomáhá.
Jinak když cvičím doma, dám pozdravy slunci ( nebo měsíci), bojovníky, trojúhelníky, variace kobry, holubice, kočku, loďku, svíčku, rybu, most, rovnovážné pozice, stoj na hlavě... Brzy poznáš, co ti dělá dobře, tak to cvič. Je důležité občas zajít někam na hodinu, znovu si to oživíš a pošle tě to dál.
Ďakujem za odpoveď a za tip.Našla som ešte youtube kanál SaraBethYoga. Celkom sa mi to pozdáva, sú tam videá aj pre začiatočníkov.
Ja teda skúsim ísť ešte niekam inam, lebo mám pocit že predsa len bude lepšie ak niekto skoriguje to čo robím zle. Aby som si náhodou ešte neublížila, alebo aby som to nerobila nadarmo. Krišnovi ale šancu nedám, fakt sa mi tam nepáčilo. Možno sa časom naučím sústrediť a vypnúť aj tam kde mi to nieje príjemné.
Tak jsem vcera vecer byla na sve prvni hodine jogy! Dodatecne dekuji vsem, kteri mi to poradili
Nebyla to tedy zadna legrace - rozhodne to neni joga pro zacatecniky! Kdybych prece jen nemela nejake predchozi (zacatecnicke)zkusenosti s jogou, pilates a baletem, tak bych byla uplne ztracena. Pani instruktorka stridala serie v rychlem tempu a nektere pozice byly fakt tezke. Nevim nevim, jestli ta hodina pomohla mym zadum, protoze jsem vyvracela krk, jak jsem porad sledovala instruktorku i ostatni, co se prave dela. Ale to by se snad melo casem zlepsit? Kazdopadne jsem po hodine citila kazdy sval, slachu i kloub, takze telo se rozhodne protahlo... A co me nejvic potesilo - krivy loket mi nakonec vubec neprekazel ![]()
Dneska jsem šla cvičit pilates, uplynulo celých 12 minut a dítě začalo vrestet, tak jsem dnes necvicila a byla jsem celej den protivna jak p.... a navíc jsem snedla naprosto famózní veganskej dort od švagrové. ![]()
Včera jsem cvičila pilates podle Cassay Ho. Zapomněla jsem, jaká je to dřina. Dneska mě bolí zadek, z Jillian mě už dlouho nebolel. Asi byl opravdu už čas na změnu.
Ja chcem dnes konečne začať cvičiť znovu, nejak som na to nemala v poslednej dobe čas. Cassey Ho som si vytipovala tiež, na základe tejto diskusie.
Ktorým cvičením by som mala začať? Nejak sa neviem zorientovať...
Bohužel neporadím :( Vybírala jsem ve spěchu, když dítě usnulo, tak jsem tam klikla něco pro začátečníky. Musím si videa v klidu projít, abych příště věděla.
Nevadí :) Ja si to dnes v kľude prejdem a rozhodnem sa čo s tým. Chcem proste nejakú zmenu od Jillian
To je super! Ono zalezi jaka joga, to zni, jako ze ta vase byla mozna Flow. Ta je prave trochu rychlejsi. Casem budete vedet co je co a nemusite se na ni divat. Jestli maji nejakou hodinu ve vyssi teplote, tak zkuste (byvaji lehce zvysene nebo pak bikram, to uz je kolem 40) me to byhovuje nejvic, je to zabiracka, ale clovek je jak znovuzrozenej.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje