ja jsem byla domu schopna dotahnout objektivne opravdu seredy, to spis uz resim figuru nez ksicht. moje matka z toho byla opravdu nestastna - ona na krasu a hezke lidi obecne docela dala. ale to jeste furt lepsi sereda, nez kdyz treskutou inteligenci projevi nejaky hranicni autista. jedine moje stesti je, ze potrebuji, aby byla ta inteligence prakticky zamerena - takze Sheldon ma smulu, co ty uplne extermni pripady dost eliminuje ![]()
Cvičení doma
myslím že těch lidí na kterých se příroda fakt vyřádila je opravdu málo, samozřejmě nikdo by nechtěl vypadat jako quasimodo/sbalit ho, ale v rámci normálního, běžného vzhledu může při troše snahy být každá holka hezká a kluk fajn... ztratit život řešením každé kraviny musí být strašný. ale možná se pletu a jsou tihle šťastní lidi

Možná to překvapí, ale souhlasím.
Zákrok řešící dlouhodobý mindrák může člověku hodně pomoci. Samozřejmě, může se stát, že spokojenost se nedostaví. Ale myslím, že častěji ano. A jedna operace není automaticky jízdenkou k závislosti na nich. A ano, jsem potrefená (kachna;-))
Jiná věc je, že se posouvají měřítka a normy. Pro mou generaci je jít na plastiku spíš něco výjimečného, pro dnešní děti to bude třeba tak běžné, jako pro nás chodit ke kadeřnici.
uz pochop, ze to vsetci nemaju tak ako ty. ja uz som to tu pisala, keby som si mala vybrat mezi rozumom a krasou beriem rozum za akychkolvek okolnosti. i chlapi ma pritahuju viac ti, ktorym to mysli a ked im doslova pali. no aach! to uz je skoro jedno ako vypada.
Nemaj, protoze premejsej jako ty, bud jedno nebo druhy, ja preferuju oboje najednou![]()
bingo![]()
jinak teda moc nepobírám úvahy, že plastiku ne, pak to nejsem já, tak snad je to mé "já" tvořeno více složkami ne? a s platiskou nosu to nejsem já a třeba s vlasy odbarvenými na blond ještě jo? nebo už taky ne? :-)
dotazy nemíří na nikoho konkrétního a jsou v podstatě řečnické :-)
uz pochop, ze to vsetci nemaju tak ako ty. ja uz som to tu pisala, keby som si mala vybrat mezi rozumom a krasou beriem rozum za akychkolvek okolnosti. i chlapi ma pritahuju viac ti, ktorym to mysli a ked im doslova pali. no aach! to uz je skoro jedno ako vypada.
Jenže u chlapů je to trochu jinak. Chlap nemusí vypadat "super" a stejně může být přitažlivý pro ženy ... Dokonce může být až ošklivý, ale když má to něco, hned je zajímavý. Ale fakt ošklivá ženská to má myslím mnohem těžší (bereme-li tedy úhel pohledu přitažlivosti pro druhé pohlaví).
Tak tyhle dvě figury už jsou poněkud extrémní.
to je pak otazka, co od toho zivota clovek chce. ja vim, ze tady jsou nejake damy, co ocenuji, kdyz se za nima chlapi ohlizeji nebo s nima ruzne flirtuji. ja to treba vubec ke stesti nepotrebuji, spis me to vyrusuje. navic mne nijak nenaplnuje ani nebavi takova ta pece o sebe. jako umyju se, ucesu a nalicim, protoze je to potreba, ale extremne me otravuje treba i lakovani nehtu, nemam na to vubec trpelivost. s timto zalozenim nemam zadne dalsi ambice nez mit toho jednoho, se kterym jsem spokojena (a ktereho ty nalakovane nehty moc neberou)
co je pro mne opravdu dulezite je, kdyz me budou respektovat jako zenu co um mit praci, ktera me bude uspokojovat. a pak to, ze moje telo zvladne, co potrebujem. to neberte jako klise, mela jsem loni ne uplne vazny uraz na lyzich a stejne jsem pul roku kulhala, takze presne vim jak moc je to pomijive a jak moc mi tato i mala omezeni vadi.
no vidis a mne ke spokojenosti staci mene, takze ten mozek mam a jsem tak stastna. kdybych mela rovnejsi nos nebo delsi nohy zas tolik by mi to ke stesti nepomohlo. (jako ta diastaza po druhem porodu mne trochu stve, ale ne zas tak moc, abych kvuli tomu ozelela nekolik mesicu aktivniho zivota)
Mne osobne to umorne cviceni jen proto, abych splnovala nejaky ideal momentalni krasy lrijde naprosto bezucelne, kdyz svou kondici prakticky nijam nevyuzivam. A komentare mutziputzi na konto telesnosti jsou podle me casto za hranou zdraveho vnimani (vlastni a cizi) telesnosti.
Ale já Vám rozumím a i souhlasím, jen jsem vypíchla, že dobře vypadající žena (ani slovo o přehnané péči, typech, které nic jiného než vzhled nezajímá atp.) pravděpodobně snadněji najde vyhovujícího partnera, zatímco i objektivně ošklivý chlap sežene pěknou ženu, má-li jiné klady. Také si nemyslím, že vzhled je jediným atributem, bylo by to smutné. Spíše jsem měla na mysli ženy, které se vybodnou na vše, v klidu mají sto kilo, mastné vlasy ..., protože, proč to řešit, že?
Tak ale někdo opravdu potřebuje k tomu, aby se dobře cítil, i subjektivně "ideální" postavu a v podstatě to dělá kvůli sobě, svému pocitu, nikoli pro okolí, alespoň já to tak cítím.
Ošklivý člověk má plné právo nic se svou ošklivostí nedělat; pokud se však snaží zkrášlit, nedělá to z něj automaticky lepšího člověka. Platí to stejně pro ženy i pro muže.
a kde jsem psala, že je člověku toto právo upíráno? Naopak jsem psala, že člověk by se měl snažit vypadat tak, aby se on sám cítil dobře. Pokud tedy někdo má potřebu na sobě makat, protože jej to těší, je to stejně v pořádku, jako varianta, když někdo na vše kašle, protože je spokojený s daným stavem věcí. A nikde jsem nepsala, že krášlení z kohokoli udělá lepšího člověka.
Všechny tvoje příspvěky to implikují, že to nenapíšeš takto přímo neznamená, že to z nich nelze vyčíst.
Podle mě to vnímání vlastního vzhledu a míra spokojenosti sama se sebou hodně závisí na tom, s kým se člověk stýká a nakolik je ovlivnitelný. Přiznám se, že mě v tomhle hrozně ovlivnila kamarádka v prváku na gymplu, která byla posedlá modelkami, strašně se modelkou chtěla stát a měla hrozně přísné oko na všechny ostatní holky. Do té doby jsem svůj vzhled moc neřešila, ale od chvíle, co jsem se od ní dozvěděla, že mám divnou postavu, asymetrický horní ret, nohy do O a kdovíco ještě, jsem začala mít hrozné komplexy. Fakt mi trvalo dost dlouho, než jsem se sebou začala být zase jakž takž spokojená a vlastně dodnes se zmítám mezi extrémy - dopoledne super, odpoledne hrůza ( a ono je to furt to samý ). Přiznám se, že bych vzhled chtěla řešit mnohem míň, ale zatím je to marný boj. Jasně, tehdy v 15-ti jsem prostě byla ovlivnitelné tele, ale už se to mým životem táhne jak červená nit....
To miluju, když někdo přesně ví, co jsem chtěla říci a co si opravdu myslím, hledá skrytá poselství a vytvoří z toho závěr. Ubezpečuji Vás, že to mám poněkud jinak, ale Vy víte asi více než já. Na druhou stranu je pravda, že starat se o sebe mi přijde důležité a ano, líbí se mi lidé, kteří o sebe po všech stránkách "pečují", na druhou stranu nesoudím ty, kteří to vidí jinak.
Pravda je, že se ráda podívám na hezké lidi, ale kdybych kvalitu člověka soudila jen podle vzhledu a množství tuku na těle, musela bych se jít zastřelit, protože parametry svého "ideálu" bych nesplňovala ani náhodou. Takže jsem ráda, že vzhled není tím nejpodstatnějším v "kvalitě" člověka.
Bych se už musela odpravit...
Od dětství jsem denně slýchala, že jsem obluda z jiné galaxie. A vždycky jsem z nějakého nepochopitelného důvodu měla za kamarádky ty největší kočky. Teď koukám, jaká jsem musela být osobnost, že jsem to ustála relativně ve zdraví.
Jojo, co tě nezabije, to tě posílí. Co se těch "bratrů" týče, já jsem v dospívání zjistila, že tím mým je patrně Miro Žbirka![]()
Mne osobne to umorne cviceni jen proto, abych splnovala nejaky ideal momentalni krasy lrijde naprosto bezucelne, kdyz svou kondici prakticky nijam nevyuzivam. A komentare mutziputzi na konto telesnosti jsou podle me casto za hranou zdraveho vnimani (vlastni a cizi) telesnosti.
ja te ujistuju, ze na dusevni stranku jsem stejne narocna, ale je zajimavy, ze tam se zdrave vnimani neposuzuje![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje