Oblíbený krém na obličej...

11. srpna 2014 18:50
Offline Janulik03
19826 příspěvků moje polička 26. srpna 2024 20:52

prďolaďakujem ti veľmi pekne. Nechcela som spochybniť darcovi darček. Myslim, ze to prejdem v tichosti a dam to preč. Aj som to tak trochu tušila, zostanem pri svojich olejoch.

Cením si tvoj čas

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 27. srpna 2024 03:32

prďola 

...já by jsem Tě potřeboval mít doma!..., kuju moc

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 27. srpna 2024 03:41

prďola 

...a pak ještě, prosím, zmiňovala jsi nedávno, že jsou ingredience, které by jsi si také raději na obličej nedávala..?, které, prosím?

Dekuji

Offline stes
8882 příspěvků moje polička 27. srpna 2024 07:05
Reakce na prďola:

Janulik03 Tak jsem tak trochu na rozpacích, co vlastně ke kosmetice Dr.C.Tuna napsat, aby to nevyznělo příliš negativně

No... pokud jsi tuto kosmetiku dostala a jsi vlastně zvyklá na poměrně RAW péči o pleť, tak bych ti snad doporučila se této kosmetice vyhnout

Nejdřív jsem se dívala jen na to jedno sérum, ale zkoukla jsem i ostatní produkty. U toho séra mě zarazila jedna ingredience, u které se v proběhlých studiích objevilo, že může vyvolávat kontaktní dermatitidu, což zejména ve spojení s retinolem, který bývá poměrně dráždící složka, fakt není dobré spojení.

Tak jsem se pro jistotu podívala i na ostatní produkty - např. denní krém se SPF 30. A já osobně bych se použití produktů s tímto obsahem UV filtrů určitě vyhnula. Zejména, když přínos aktivních složek není nijak inovativní nebo odůvodněný.

​můžeš prosím napsat,co je to za ingre...abychom si to mohly hlidat...

Offline lemon29
181 příspěvků moje polička 28. srpna 2024 13:11

prďola 

Ahoj, mohla by si prosim, ked budes mat cas, pozriet zlozenie Medik8 Total Moisture Daily Facial Cream?

Uz je to pre mna hranicna suma, co som ochotna dat za krem, tak ci za to vobec stoji

Aqua (Water), Glycerin, Dimethicone, Squalane, Caprylic/Capric Triglyceride, Bis-Peg-18 Methyl Ether Dimethyl Silane, Pentaerythrityl Tetraethylhexanoate, Propanediol, Arachidyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Inulin, Behenyl Alcohol, Phenoxyethanol, Arachidyl Glucoside, Tocopheryl Acetate, Caprylyl Glycol, Linoleic Acid, Saccharomyces Ferment Filtrate, Glyceryl Glucoside, Sodium Hyaluronate, Acetyl Heptapeptide-4, Linolenic Acid, Cetearyl Glucoside, Sodium Polyacryloyldimethyl Taurate, Diglycerin, Ceramide NP, Sodium PCA, Urea, Carbomer, Disodium EDTA, Hydrogenated Polydecene, Ethylhexylglycerin, Xanthan Gum, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Sodium Hydroxide, Lactic Acid, Lysine, PCA, Sorbitol, Butylene Glycol, 1,2-Hexanediol, Trideceth-10, Tocopherol, Hydrolyzed Wheat Protein, Allantoin, Oryza Sativa Lees Extract.

Offline Muslik
532 příspěvků moje polička 04. zaří 2024 22:34

Já vím že tady řešíte spíše krémy, ale nemáte nějaký tip na dobry pudr? Teď v těch vedrech se mi velmi mastí čelo, makeup přes léto nepoužívám a většinou si vystacim s vcelku levnými drogerkovymi pudry, ale ted to nějak nestačí. Kdybyste některá měla nějaký tip, budu ráda, nepohrdnu ani nějakým obyč kouskem, pokud by to byl skrytý zázrak;)

Offline mitford sister
1667 příspěvků moje polička 05. zaří 2024 11:48

Muslik maybelline fit me je výbornej

Offline baltik
4952 příspěvků moje polička 05. zaří 2024 18:57

lemon29 tak kdyz nikdo neodpovida, tak ja jen spitnu, ze drahy krem se silikonem na tretim miste bych nekupovala

Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 06. zaří 2024 17:51

Muslik ja používam roky Caron, akurát vždy o otvorení ho musím nechať nejaký čas "stáť", tak je parfemovaný, ale inak dokonalý. A z takej strednej triedy je podľa mňa celkom ok Ga-De. No a Double Wear od EL je mojimi kamoškami stale veľmi obľúbený.

Offline Candance
5607 příspěvků moje polička 06. zaří 2024 22:25

baltik lemon29 chtela jsem napsat to, co Baltik. Hned na 3 silikon

Offline lemon29
181 příspěvků moje polička 14. zaří 2024 11:32

@baltik @Candance vďaka, mne silikóny v krémoch nejak nezvyknú vadiť, ale na treťom mieste je to asi fakt skoro

Offline prďola
4423 příspěvků moje polička 16. zaří 2024 00:14

lemon29 

Omlouvám se za opožděnou reakci, na podstatné nedostatky toho krému už poukázaly baltik a Candance 

Já jen dodám, že to není jen silikon na 3 místě seznamu, ale další silikon Bis-Peg-18 Methyl Ether Dimethyl Silane k němu. Navíc bych se obloukem vyhnula ingredienci Trideceth-10, která může vykazovat karcinogenní účinky, zvlášť v kombinaci se složkami, které se starají o větší penetraci do pokožky.

Bohužel jsem opakovaně zaznamenala, že produkty značky Medik8 mívají sice velice zajímavé a přínosné složení aktivních ingrediencí, tak současně bývají plné ingrediencí, o které bych zrovna nestála  

Offline michaela
337 příspěvků moje polička 16. zaří 2024 10:08
Reakce na prďola:

Tyto ingredience z ekokozy nebo nature-store se dají přidat poměrně snadno, protože jsou v tekuté podobě: Syn-Coll, extrakt Algo Boost, Peptide-coll, Bakuchiol, Relax rides, Stoechiol CO2, Syn-Ake, Fucocert

Pokud se nebudou přidávat do emulgovaného krému, tak je nutné zkontrolovat, jesli jsou rozpustné ve vodě nebo v oleji. A vždycky dodržet povolené dávkování, tzn. že je nutné si nejdřív zvážit produkt, do kterého se bude přidávat a trojčlenkou se dopracovat k množství, které je vhodné přidat.

Tyto složky jsou trochu náročnější, protože je nutné předem rozpustit v malém množství vody nebo oleje: Ectoin, Calcium 2, Beta NMN, Beta Glucan, Hyacross 3D, Oligo HA, Resveratrol, Vitamín C AA2G (Ascorbyl Glucoside). A pak postupovat stejně jako v předchozím případě.

​@prďola

Nesmierne moc ďakujem za tento príspevok a mnohé iné.

Vtedy v polovici mája, keď si to písala, som si obstarala v nature-store 8 položiek (allantoin, argireline, beta nmn elixir, dl panthenol, ectoin, fucocert, ha oligo a inulin).

Keď mi prišli, rozhodla som sa, že ako rozpusné vo vode pôjdu do jednej fľašky. Na obaly som si napísala "približnú" dávku na 100 ml. "Približné" v mojom ponímaní znamená, že väčšina kelímkov/fľaštičiek je na 3 použitia (alebo na 10, alebo na špičku noža... väčšiu vedu som do toho nevniesla).

Nasypala som to do vtedy voľnej fľaše od Niod superoxid dismutase sachcaride mist. Tá má objem 240 ml. Môj pokus je taký, že približné dávky na 100 ml som nasypala do 240. Naliala som asi 1 cm novej superoxid dimut. sach. mist - lebo som zistila, že pomáha rozpusteniu tých práškov z krabičiek. A doliala som do plna koloidným striebrom.

A už v takejto podobe som to 3 mesiace používala a rovno od nejakého druhého dňa je to hotový zázrak.

Pred mesiacom som doplnila experimentálnu druhú fľašku ešte o Syn-Ake a Syn-coll.Nadšenie stále pretrváva a je dokoca vyššie.

A podobným punkovým spôsobom som doplnila Ecoceramide lcs a Stoechiol co2 - lebo rozpustné v tukoch - do krému, ktorý som mala doma - torriden solid in ceramide all day essence.

Jediný ďalší produkt mi zostane Natural Moisturizing Factor HA a myslím, že všetko ostatné len dopoužívam (možno ešte nechám 100%pure nočný multivitamín).

Teda ešte raz ďakujem za inšpiráciu.

Offline prďola
4423 příspěvků moje polička 16. zaří 2024 10:52

michaela To je opravdu hodně punkový přístup, ale podle postupu i uvedených dávek bych řekla, že to je ok

A jsem moc ráda, že se ti takto jednoduše připravený koktejl aktivních ingrediencí osvědčil. Klidně doplň o Panthenol - taky nemusíš nějak křečovitě hlídat %, v produktech najdeš i 15% koncentraci, já běžně dávám 2 - 5%. Dál můžeš přidat i glycerín pro lepší hydrataci, ale u něj je dobré nejít přes 5%, potom by mohl působit lepkavě a naopak spíš vysušovat... do 5% je skvělý. Obě složky jsou rozpustné ve vodě

Offline michaela
337 příspěvků moje polička 16. zaří 2024 11:23

prďola ďakujem za očíhnutie

Panthenol tam mám a glycerin vtedy v obchode nemali - tak až mi dojdú zásoby, tak priobjednám

Keby si vedela, ako sa mi všetko urovnalo, na pleti. Zrazu ani vysušenie z klimatizácie sa nekoná, ani problém prašnosti (prach, peľ, prach zo živice blízko tváre). Ani žiadne starosti s pnutím, mastením, ani dlhotrvajúce spotenie ma na pleti netrápi Nič.

Hotové bábätko

Offline 0zero7
11579 příspěvků moje polička 17. zaří 2024 21:26

lemon29 me Medik8 nijak nenadchnul, zkusil ajsem asi tri veci. 

Offline 0zero7
11579 příspěvků moje polička 17. zaří 2024 21:30

prďola Prosim Te, podobny dotaz jak michaela, pridala jsem Strong Skin k Hyaluron kys s B5 v pomeru 1:10, zda se mi to fajn, ale netusim, zda je to ok. Ridila jsem se tim, co se psalo tady, kdyz se ty ingredience probiraly. Dik moc!

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 18. zaří 2024 05:10

Máte, prosím, někdo zkušenosti s kosmetikou Havlík Apoteka?

Z doslechu znám krém Krásné Kurtizány,

osobně jsem nyní vyzkoušela Šampon 13 bylin a teda musím říct, že i bez kondicionéru jsou vlasy lesklé, pevné a i druhý den nadýchané...

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 18. zaří 2024 07:56

prďola 

...někde jsem četla, je, prosím, pravda, že obilné proteiny ve vlasových výrobcích lámou vlasy, resp. že to není dobré?..