Oblíbený krém na obličej...

11. srpna 2014 18:50
Offline Candance
5607 příspěvků moje polička 20. zaří 2024 12:34

Miruted jsem ho chvili pouzivala ale snad tyden. Je pravda ze se to zhorsilo.

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 20. zaří 2024 12:51

Candance 

...měla jsem před lety to samé...

Každému holt sedí něco jiného. A je taky fakt, že cca tři roky beru pořád nějaké doplňky(vlasy, tělo, různé...), plus  jim dost zdrave

Offline Candance
5607 příspěvků moje polička 20. zaří 2024 16:20

Miru a mas prosim na nejakou znacku proteinovych samponu? Po cem mam vlastne patrat?

Offline prďola
4423 příspěvků moje polička 20. zaří 2024 17:01

Candance A nechceš si jednoduše přidat proteiny z ekokozy do nějakého svého osvědčeného šamponu? Večer se snad dostanu k tomu, abych rozepsala na jaký typ vlasů se jaké proteiny doporučují 

Offline Candance
5607 příspěvků moje polička 20. zaří 2024 17:34

prďola no asi chci, kdyz mi poradis. Budu moc vdecna. Vazne to takto funguje?

Offline rozarka
4198 příspěvků moje polička 20. zaří 2024 18:18

Candance taky uvítám radu 

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 20. zaří 2024 19:28

Candance 

...no, vyloženě proteinové šampony zrovna nemám, ale taky jsem měla. Momentálně používám, rsp. střídám na své přírodní bílé vlasy "fialový" šampon od Olaplex(výborný) s "fialovým" Moroccanoil jednou za pár dní, a jinak mám teď Noble Isle hruškový, předtím třeba taky od Moroccanoil na objem, pak třeba od Rahua clasic, pak nějaký od Alterna Caviar, Venn...

Offline 0zero7
11579 příspěvků moje polička 23. zaří 2024 20:01

Nepouzivate nekdo Elizabeth Arden Ceramidove kapsle? Po x letech jsem si je koupila a jsou porad super, akorat v nich strasi silikon, grrrrr. Ale z vysledku mam pocit, ze to za to stoji, kdyz to prostridam, asi dobry. Mam na oblicej i na oci. 

Offline zdensy
1129 příspěvků moje polička 25. zaří 2024 12:08

prďola , dostala jsem dárek, prosím Tě o rychlý náhled, jestli si to mám na obličej z hlediska složení namazat, moc děkuji 

https://koreanwonder.com/en/creams/447-bcl-momo-puri-gel-cream-80-g.html

Voda, Dimethikon, Methylgluces-10, Pentylenglykol, Glycerin, Diglycerin, BG, Skvalan, Arginin, Enterococcus faecalis, Kukuřičný olej, Askorbyl tetrahexyldekanoát, Tokoferol, Retinol palmitát, Na hyaluronát, Fytosteryl glukosid / glukoamid listový extrakt, pekachylový extrakt extrakt, (hydroxyethylakrylát / akryloyldimethyltaurin Na) kopolymer, (Akrylát / alkyl akrylát (C10-30)) crosspolymer, sorbitan isostearát, Na oleát, oxid křemičitý, polysorbát 60, Polyglyceryl-5 laurát, EDTA-2Na, fenoxykobalamin, vůně, oxid železa

Offline Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 25. zaří 2024 19:47

zdensy Já nevím, silikon hned na druhém místě za vodou ve složení, to bych si nemazala nikam , ale to je jen můj laický pohled.

Offline zdensy
1129 příspěvků moje polička 25. zaří 2024 20:38

Fleur , díky za reakci ,  i přes velkou nechuť začínám se samostudiem. To je tedy dárek

Offline prďola
4423 příspěvků moje polička 25. zaří 2024 22:52

zdensy

Jak už upozornila Fleur na silikon, tak to bohužel není jediná kontroverzní složka. Sice další ten produkt obsahuje i docela příjemné složení přínosných aktivních ingrediencí, tak bych do toho nešla

Offline prďola
4423 příspěvků moje polička 25. zaří 2024 23:10

Candance 

Tak konečně dnes k těm hydrolyzovaným proteinům pro vlasovou kosmetiku:

- rýžový protein - zvyšuje objem vlasů + podporuje kudrnatost vlasového vlákna

- pšeničný a ovesný protein - pro suché a vlasy se sklonem ke krepatění

- baobab protein - zvyšuje elasticitu vlasového vlákna

- lupinový protein - pro obnovu a posílení kořínků, proti vypadávání vlasů

Běžně se doporučuje dávkování 1 - 5%, což je dávka, kterou si bez jakýchkoliv problémů můžete přidat do svých oblíbených šampónů.

Offline zdensy
1129 příspěvků moje polička 26. zaří 2024 05:04

prďola , děkuji

Offline Candance
5607 příspěvků moje polička 26. zaří 2024 11:14

prďola dekuji moc. Takze si je normalne koupim na netu a pridam do samponu?

Offline prďola
4423 příspěvků moje polička 26. zaří 2024 11:34

Candance Přesně tak Myslím, že zrovna na ekokoze seženeš většinu těch hydrolyzovaných proteinů, a když si přibereš i hydrolyzovaný keratin, který posiluje vlasové vlákno, tak chybu neuděláš.

Ještě upozorním, že je potom dobré při mytí vlasů postupovat tak, že po napěnění šamponu ho necháš chvíli působit, jinak bys všechny přínosné aktivní složky bez efektu hned umyla.

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 26. zaří 2024 13:41

prďola 

...moc děkuji, že nás takhle vzděláváš!.

Díky Tobě vím, že jakmile je ve složení nějakej silikon(dime, sili...) = nebrat, pak si pamatuji dobré ingredience,

a prostě vůbec jsi úžasná!

No, jinak jsem zjistila, že mi jaksi určité typy korejské kosmetiky nevyhovují. Sice jsou nadupané hodně dobrými ingrediencemi v jednom výrobku třeba, ale právě to, kolikrát velmi obsažné, složení mi až tak nevyhovuje, pleti se to nelíbí...

A - zkouška vzorků z Havlíkovy Apoteky = velmi příjemné překvapení!

Noční oční maska - super,

Denní krém Krásná slečna - po dlouhé době krémík, po kterém se za chvíli nelesknu jak namašlovaná vánočka. Sice nezmatňuje, ale vytváří takový celodenní zdravý look, tlumený lesk, který se ale nezhoršuje, nezintenzivňuje.

Až dopotřebuji, co mám momentálně na pleť, objednám tam...

Online viktorka_od splavu
48923 příspěvků moje polička 26. zaří 2024 14:03

prďola a nebylo by teda lepsi ten protein dat do kondicioneru?

Offline Sweet Potato
39677 příspěvků moje polička 26. zaří 2024 18:11

Vidím to na hromadný nákup proteinů!

Offline prďola
4423 příspěvků moje polička 26. zaří 2024 19:46

Miru Díky! Ony to často jsou hrozně jednoduché informace, které si ne každý spojí do jednoduše použitelné akce. A jak se o problematiku pleti a kosmetiky zajímám už dost dlouho, tak ty nejjednoduší možnosti ráda nasdílím.

S korejskou kosmetikou je to hrozně zajímavé. Kdysi mě zaujaly jejich oblíbené rutiny péče o pleť, které se skládaly minimálně z 5 - 7 kroků ráno i večer. První, co mě napadlo bylo, jak si někdo může likvidovat ochrannou barieru pokožky dvojitým clearingem + denním peelingem/exfoliací, vžyť to pro tu pleť musí být likvidační

Povedlo se mi dohledat nějakou studii, která byla zaměřená na porovnání rozdílů v tloušťce škáry a dalších vrstev pokožky z pohledu jednotlivých etnik. A z ní vycházelo, že asiati mají tloušťku škáry z porovnávaných etnických skupin nejsilnější, indoevropané byli na opačném konci. Což mnohé vysvětluje...