33lejaby večer odpovím, teď mám fofry ![]()
Oblíbený krém na obličej...
prďola nie je to dôležite, 5ak len ak na to budes mat čas...
Nevieš nahodou, ako sa robí to, ze su alkohilove dezinfekcie na ruky v gelovej forme?
slniecko vím
... přidáš do alkoholového roztoku složku Polyquaternium 10 (obch. Celquat) nebo nějakou její obdobu. Myslím, že bych ji u sebe někde vyštrachala a můžu poslat k pokusům. Já ji nepoužívám, protože je v přírodní kosmetice zakázaná.
prďola jeee, to by bolo super!!! a preco je zakazaná? teda v tej prirodnej kozmetike?
A moze ísť do pripravku spolu s glycerinom, alebo ten potom vynechať?
K tomu oleji Dr. C. Tuna - složení je ok, obsahuje oleje s širokou škálou přínosných mastných kyselin. Jen pokud je plánuješ používat na pleť a ne na vlasy, tak by bylo dobré si pohlídat jestli ve větší míře neucpávají póry. Bohužel spousta skvělých a přínosných plejů má i vyšší míru komedogenity, ale působení je hrozně individuální...
Doporučené množství Beta NMN vždy záleží na konkrétním výrobci, ale obecně se uvádí 0,5 - 5%. Nedávno jsem četla nějakou studii, kde popisovali účinky krému s obsahem 15% a měli tam kouzelnou formulaci výsledku studie "... rychlost regenerace tkání kožních buněk převažuje nad rychlostí degenerace, čímž se zabrání stavům stárnutí kůže." ![]()
Jinak ten plánovaný roztok můžeš používat denně, klidně ráno i večer. A to bez omezení nějakých dalších produktů, které bys chtěla vrstvit. Naopak Beta NMN působí synergicky s peptidy, retinoidy i vitamíny pro rozjasnění pleti.
Jenom zvaž, jak dlouho ti bude trvat, než těch 100ml vypotřebuješ, protože z pohledu stability NMN by bylo vhodné roztok spotřebovat do 3 měsíců. Pokud bys to nestihla spotřebovat, tak se nic negativního neděje, jen NMN může v čistě vodném produktu (tj. bez emulgace) zdegradovat a to by byla dost škoda. Možná bys pro začátek měla radši zvolila poloviční množství a umíchat si vždy čerstvou dávku ![]()
Pro vytvoření dezinfekčních gelů se přidává cca 2% Polyquaternium 10, ostatní ingredience (voda, ethanol, glycerín, EO) je už více méně na tobě.
Glycerín bych rozhodně nevynechávala, protože množství ethanolu pro zajištění schopnosti dezinfikovat, je pro pokožku hrozně zatěžující. Já jsem do těch svých covidových dezinfekcí (ale bez Polyquaternium 10) dávala 7 - 10% glycerínu.
Jinak Polyquaternium 10 je v kosmetických produktech často používaná složka jako náhrada mnohem škodlivějších ingrediencí
Ale vzhledem k tomu, že má určitý dráždivý potenciál + je v přírodě neodbouratelná, tak do přírodní kosmetiky nesmí.
prďola dakujem pekne za tvoju ochotu. ![]()
prďola ďakujem!!!
prďola moc prosím - bééé koupila jsem si taky ten ectoin, plus mám doma ještě kys.hyaluronovou (nikdy si nejsem jistá, jak se to píše) v prášku, taktéž niaciamide, NMN...a tekutý glycerin. a ještě jsem koupila s tím ectoinem i panthenol vlastně. já tyhle věci doposud míchala s tonery a tak, mám docela vysokou spotřebu...tak jsem si říkala, jestli se tam něco taky netluče (navíc každý toner, který používám, je trochu jiný - značka i typ, kupuju celkem náhodně z korejské kosmetiky). navíc ten ectoin - jak jsem si tu přečetla, 5g na 100ml - kdybych to takto sypala, tak budu mít vysokou spotřebu i toho ectoinu, protože 100ml mi nevydrží ani měsíc, protože používám na dočištění, tonizaci mezi jednotlivými kroky. tak mám dva dotazy - lze ten ectoin namíchat třeba do nějakého basic séra - do C-glow od geekandgeorgeous asi ne, že, ale třeba do amino acids do ordinary nebo resveratol+ferulic od ordinary? a ten zbytek - lze si vyrobit nějaký tekutý přípravek (aby fungoval na to dočištění a tak), kam to všechno vrazit (hyaulron, glycerin, NMN, niaciamide) plus případně nějaký konzervant - jaký? třeba z minerálky, protože ty hydroláty jako základ při mojí spotřebě by vycházely docela draho. PS mám i guar gum do vaření, to bych taky mohla použít aspoň pro konzistenci. předem moc díky!
mitford sister večer napíšu
... ale teď aspoň ![]()
OK, moc děkuji za informace, tak já půjdu do svého prvního experimentu a zkusím si to umíchat
To NMN zní totiž fantasticky ![]()
A kde je, prosím, NMN nejlepší koupit?
mitford sister omlouvám se - nejdřív jsem nestihla napsat, pak pozapomněla
ale o víkendu se k tomu dostanu
prďola děkuju převelice! nevadí, ráda si počkám
Medi-Peel Bor-Tox Peptide Cream liftingový krém - zná někdo tento krém? Projela jsem ho v cosdna a tam má velmi dobré výsledky, tak jestli má někdo i osobní zkušenost?
...tak já bych zas, prosím, něco měla![]()
(jestli některý koupit.?):
((v tom prvním hned je sice dimethicon, vidím, no, vyváží to jeho deklarované klady.?))
https://canneff.com/canneff-cbd-nocni-krem/
CANNEFF CBD Night Cream
Aqua, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Butyrospermum Parkii Butter, Oleyl Erucate, Glycerin, Glyceryl Stearate, Cetyl Alcohol, Sucrose Stearate, Sucrose Tristearate, Squalane, Dimethicone, Cetearyl Alcohol, Gossypium Herbaceum Seed Oil, Hydrogenated Vegetable Oil, Tocopherol, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Argania Spinosa Kernel Oil, Tocopheryl Acetate, Caprylic/Capric Triglyceride, Laminaria Ochroleuca Extract, Phenoxyethanol, Glyceryl Laurate, Acacia Senegal Gum, Xanthan Gum, Symphytum Officinale Callus Culture Extract, Isomalt, Lecithin, Sodium Benzoate, Cannabidiol, Polymethylsilsesquioxane, Hyaluronic Acid, Lactic Acid.
CAUDALIE Resveratol Lift Firming Cashmere Cream
Aqua/water/eau, Coco-caprylate/caprate, Caprylic/capric Triglyceride, Butylene Glycol, Octyldodecyl Myristate, Glycerin, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter Extract, Cetearyl Alcohol, C12-16 Alcohols, Microcrystalline Cellulose, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Palmitoyl Grapevine Shoot Extract, Cetearyl Glucoside, Ci 77891 (Titanium Dioxide), Hydrogenated Lecithin, Palmitic Acid, Potassium Cetyl Phosphate, Mica, Caprylyl Glycol, Polyacrylate Crosspolymer-6, Benzyl Alcohol, Tocopherol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Xanthan Gum, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Lecithin, Adenosine, Sodium Phytate, Acetyl Dipeptide-1 Cetyl Ester, Dehydroacetic Acid, Silica, Khaya Senegalensis Bark Extract, Maltodextrin, Tin Oxide, Sodium Hydroxide, Paeonia Lactiflora Root Extract, Citric Acid, Parfum, Linalool, Limonene, Coumarin
prďola A všichni znalci,
Já se přidám tak obecně, značku kosmetiky Apivita někdo znáte?
Zkouším ze vzorků a moc se mi zatím líbí.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje