Oblíbený krém na obličej...

11. srpna 2014 18:50
Offline Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 04. března 2025 11:02

A ke kosmetice:

Pořídila jsem si testovací minibalíček kosmetiky Klara Rott.

Tonikum a dvousložkový odličovač jsem vyhodnotila jako funkční, dvousložkovou péči sestávající z gelu a oleje jako velmi nepohodlné na použití (odměřovat si ze dvou lahviček a ještě si to míchat někde v dlani mě prostě otravuje večer i ráno) a hydratační fluid mi přímo páchne, takže i kdyby dělal zázraky, nemá u mě šanci.

Makup je naopak skvělý, ačkoliv jsem si hloupě zvolila tu nejsvětlejší variantu a musela ji pak dotónovat bronzerem k tomu určeným, takže aktuálně mám stále o dost světlejší odstín, než bych skutečně potřebovala. Ale výhledově pořídím znovu, jen už sáhnu přímo po tom středně tmavém.

Offline Karja
43814 příspěvků moje polička 04. března 2025 11:02

Fleur No, muj šéf k tomu ještě doporučuje samostudium vecer:D. Místo sledování serialu na netflixu, prej. Tak asi mi řeknu, hele to už mám cvičení, docistovani a facejogu! 

Offline Marbuša
1381 příspěvků moje polička 04. března 2025 13:04
Reakce na Fleur:

​No právě! 

Mě ještě v této souvislosti vždycky pobaví, jak stomatolog doporučí dočišťovat zuby jednosvazkovým kartáčkem, fyzioterapeutka poradí manuální technikou protahovat drobné šlachy na prstech chodidla; tenhle seznam doporučení typu "15 minut denně přece stojí obětovat za zdravé tělo" by mohl být nekonečný a navíc všichni k tomu dodávají, že to přece mohu provozovat večer u televize (na kterou se ostatně nedívám ).

To máš: zubní hygiena, cvičení od fyzioterapeuta, tady ta obličejová jóga. Pak to máme minimálně ranní nebo večerní protažení. A pravidelně, byť ne každý den: maska na obličej, maska na vlasy, manikúra, odrhnout paty, peeling celého těla, odrhnout paty, depilace. Nepíšu líčení a lak na nehty. Určitě jsem na něco zapomněla. Potom nějaký koníček, udržovat kontakt s rodinou a přáteli... je to boj

Offline viktorka_od splavu
48923 příspěvků moje polička 04. března 2025 13:19

Marbušacha, znama (30) mi nedavno rekla, ze vrasky maji jen lenivy zensky!

Online Pinot Noir
29391 příspěvků moje polička 04. března 2025 13:20

Na mě furt vyskakují videa s nějakou facejógovou paní, která mě dost děsí, a má to úplně opačný efekt, vždycky si řeknu, že budu mít radši vrásky, podbradek a buldoka. 

Offline Marbuša
1381 příspěvků moje polička 04. března 2025 15:29

Karja blbý je, že když si na noc natáhnu adjustační ponožky (další doporučení ),blbě se soustředím na facejógu.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 04. března 2025 16:13

Marbuša tak to si budeš muset vyhradit ještě čas na mindfullness

Offline Karja
43814 příspěvků moje polička 04. března 2025 19:19

Pinot Noir Na mě neustále vyskakují obličejové tejpy, asi mně to odhadlo, že já cvičit fakt nebudu. 

viktorka_od splavuJakože jsou líný natírat se krémem nebo co?:D

Offline viktorka_od splavu
48923 příspěvků moje polička 04. března 2025 19:22

Karja liny cvicit tu faceyogu:-)) protoze kdyz nebudes lina cvicit, budes vypadat v 70 jako ta pani z fb, logicky

Offline baltik
4952 příspěvků moje polička 07. března 2025 09:45

zacinam byt zoufala ze stavu krku, je nejaka sance, ze ty specialni kremy na ne budou fungovat, kdyz stoji takove tisice? prďola ?

Niod:

Aqua (Water), Caprylyl Methicone, Glycerin, PEG-12 Dimethicone/PPG-20 Crosspolymer, Pentaerythrityl Tetraisostearate, Butylene Glycol, Hyaluronic Acid, Ethoxydiglycol, Dimethyl Isosorbide, Polyacrylate Crosspolymer-6, Plantago Lanceolata Leaf Extract, Leontopodium Alpinum Callus Culture Extract, L-Carnitine, Caffeine, Acetyl Dipeptide-1 Cetyl Ester, Trifluoroacetyl Tripeptide-2, Palmitoyl Hexapeptide-12, Acetyl Tetrapeptide-2, Acetylarginyltryptophyl Diphenylglycine, Acetyl Cyclohexapeptide-34, Urea, Adansonia Digitata Fruit Extract, Coccoloba Uvifera Fruit Extract, Lactic Acid/Glycolic Acid Copolymer, Glyceryl Caprylate, Polyvinyl Alcohol, Hippophae Rhamnoides Oil, Maltodextrin, Dextran, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Caprylic/Capric Triglyceride, Hydroxyethylcellulose, Xanthan gum, Sorbitan Laurate, Stearalkonium Hectorite, Propylene Carbonate, Tocopherol, Phenylpropanol, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, 1,2-Hexanediol, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol.

Strivectin

Aqua (Water, Eau), Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Butylene Glycol, Glycerin, Isononyl Isononanoate, Caprylic/Capric Triglyceride, Myristyl Nicotinate, C12-15 Alkyl Benzoate, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Hydrogenated Ethylhexyl Olivate, Dimethicone, Stearyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Pentylene Glycol, Steareth-2, Behenyl Alcohol, Ethylene/Acrylic Acid Copolymer, Brassica Campestris (Rapeseed) Seed Oil, Sorghum Bicolor Stalk Juice, Sorbitan Laurate, Tetrapeptide-21, Ceramide NG, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Plukenetia Volubilis Seed Oil/Oleic Acid Aminopropanediol Amides/Esters, Acetyl Dipeptide-1 Cetyl Ester, C13-14 Isoparaffin, Fragrance (Parfum), Polyglyceryl-3 Diisostearate, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Cyathea Cumingii Leaf Extract, Arctostaphylos Uva Ursi Leaf Extract, Zingiber Officinale (Ginger) Root Extract, Plantago Lanceolata Leaf Extract, Nannochloropsis Oculata Extract, Althaea Officinalis Root Extract, Oryza Sativa (Rice) Bran Extract, Bisabolol, Pullulan, Panthenol, Hydrogenated Olive Oil Unsaponifiables, Laureth-7, Polyacrylamide, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Sodium Polystyrene Sulfonate, Xanthan Gum, Hydroxyethylcellulose, Sodium Hydroxide, Lactic Acid, Tetrasodium EDTA, BHT, Caprylyl Glycol, Phenoxyethanol, Chlorphenesin, Poloxamer, Silica, Arachidyl Alcohol, Lignoceryl Alcohol, Glyceryl Caprylate, Cinnamic Acid, Levulinic Acid, Sodium Levulinate, Citric Acid, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Sorbic Acid, Benzoic Acid, Benzyl Alcohol, Limonene

Perricone

Water/Aqua/Eau, Hydrogenated Polyisobutene, Isononyl Isononanoate, Glycerin, Propanediol, Acetyl Carnitine HCL, Dimethyl MEA, Cetearyl Alcohol, Niacinamide, Jojoba Esters, Hydrogenated Vegetable Glycerides, Dimethicone, Glycolic Acid, PEG-100 Stearate, Glyceryl Stearate, Phosphatidylcholine, Tetrahexyldecyl Ascorbate, Palmitoyl Tripeptide-5, Xanthan Gum, Echium Plantagineum Seed Oil, Acetyl Tyrosine, Squalane, Phytic Acid, Ethylhexylglycerin, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Tocopherol, Lecithin, Zinc Gluconate, Magnesium Aspartate, Glycine Soja (Soybean) Oil, Caffeine, Tetradecyl Aminobutyroylvalylaminobutyric Urea Trifluoroacetate, Sodium Hyaluronate, Palmitoyl Carnitine, Copper Gluconate, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Carrageenan, Disodium EDTA, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Cetearyl Glucoside, Sclerotium Gum, Caprylyl Glycol, Polysorbate 60, Phenoxyethanol, Potassium Sorbate, Fragrance/Parfum, Silica, Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491), Sodium Benzoate, Sodium Metabisulfite, Benzyl Benzoate, Limonene.

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 07. března 2025 09:55

baltik 

...tak krk je potřeba mazat současně s obličejem.

Klidně tím samým kremem. Leda by pleť na obličeji byla mastná, tak na ten krk pouzit přípravek samozřejmě vyzivnejsi.

Hodně žen to nedělá, a všimne si, až když je relativně pozdě, krk vysušený, s vraskami("nejlépe" je to vidět po letní dovolené většinou).

Dobře jsou i pravidelné masáže obličeje, krku a dekoltu, protože udržují tonus pokožky v lepší kondici než bez masáží.

Vlastně i to každodenní ranní a večerní natírání lze pojmout jako mini masáž.

No, prdola je machr na složení, ale i já tam vidím silikony(leda by na tom krku měly funkci chvilkoveho relat. vyhlazujicoho efektu/dokud se nesmyje. Na tom krku by to snad nedělalo takovou neplechu jak na obličeji)

Offline baltik
4952 příspěvků moje polička 07. března 2025 10:07

Miru spolecne s oblicejem to beru, ale mam pocit, ze tu prdola psala, ze na krk tam je potreba i neco jineho???

silikony taky vidim a u kremu za tisice me to teda stve, zvlast takto vysoko :(

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 07. března 2025 10:10

baltik 

...jo, prdola určitě poradí, co za výživu krk potřebuje!.

No, já prolezla mraky výrobku, jejich složení, a pokaždé se přesvědčují, že jedna značka může mít parádní kousky a mezi nimi i výrobky s mizernymi  ingrediencemi.

Složení čtu vzdycky

Offline prďola
4419 příspěvků moje polička 07. března 2025 10:29

baltik Napíšu během dne (ostatně i Miru ) jsem to slíbila

S krkem a dekoltem je to trochu jinak... 

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 07. března 2025 10:44
Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 07. března 2025 11:40

Prosím, byl tu krém na obličej s dobrým SPF, asi 50? Myslím, že byl polský, už nevím. Zapomněla jsem, jak se jmenuje, taková bílá tuba s černým písmem. Poradíte, prosím?

Offline prďola
4419 příspěvků moje polička 07. března 2025 17:56

Miru 

Guerlain Water Oil Sérum - alkohol i silikon ve složení určitě vidíš sama Jinak je produkt založený hlavně na působení různých včelích produktů, které mají vynikající hydratační a výživné vlastnosti. Na základě svých zkušeností si myslím, že jsou vhodnější spíš na mastnější pleť, protože med má skvělé schopnosti redukovat/optimalizovat tvorbu mazu. Osobně bych tento produkt považovala spíš za průměr vhodný pro 30+

DIY tip => zmiňovaný extrakt z medu černých včel je k mání pro jednoduché přimíchání do vašich již hotových produktu (krémů nebo pleťové vody) tady: Black BeeOme

Liftingové sérum Anny Brandejové - složením velmi minimalistický produkt se skvělým složením různých pečujících olejů a Stoechiolu (to je ten extrakt z levandule). Všechny ostatní složky se buď podílí na emulgaci nebo na "okamžitém liftingu" na bázi sacharidů, který večer odmyjte při odličování. Přesto, že Stoechiol je opravdu výborný, tak ten produkt toho podle mě nabízí příliš málo

DIY tip => Stoechiol dostupný k přimíchání do vašich již hotových produktů (krémů nebo olejů) tady: Stoechiol

Sérum Yage Hello Beautifil - produkt má moc pěkné složení jak různých olejů, tak bylinných extraktů, a nepochybuji, že i vymazlenou, příjemnou konzistenci... ale podle mě za tu cenu nestojí. Nebo - abych nebyla tak negativistická - bude spíš hodně záležet na tvých očekáváních, stavu pleti a pečující rutiny. Protože pokud by sis tento produkt zařadila k nějakému opravdu nadupanému séru s peptidovými anti-age složkami, tak to bude perfektní doplnění...

A protože mi to nedalo a chtěla jsem se podívat na ostatní produkty této značky, tak jsem k tomuto séru našla i tuto informaci: "Energeticky ošetřeno a zesíleno vysokými vibracemi ametystu" ... a já dodávám: muhehe!

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 07. března 2025 19:23

prďola

...jsi bezkonkurenční! MOC děkuji

Já jsem k těm rychlokvaškám skeptická. No, ale říkala jsem si, že když už chtějí ty prachy za to, tak to třeba mají vymazlený, ve smyslu, že to nebudu muset doplňovat dalším "vhodným" přípravkem.

To pořídím stejnou kvalitu jinde a levněji určitě.

Já na to míchání nejsem/nerozumím tomu, přijde mi to zase takové "nakoleně". Mám ráda hotové přípravky - otevřít, namazat a pokud možno co nejvíce fungovat a příjemně vonět

Ale ten med mě zaujal. Já mám smíšenou pleť a právě problém s tím, že po plno výrobcích se lesknu, nebo se začnu lesknout rychle znovu...

Tak třeba někde narazím na solidní cenu a ten Guerlain zkusím

Ještě jednou moc děkuji

Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 07. března 2025 19:41

Uz jsem si vzpomnela, byla to znacka Skintra. A nikde neni :(

Offline prďola
4419 příspěvků moje polička 07. března 2025 20:12

baltik 

Niod - několik různých druhů silikonů, všechny vysoko na seznamu je bohužel na pováženou Radši se zkusím zaměřit hlavně na aktivní peptidové složky v produktu. Ty bych rozdělila do třech skupin - relaxanty (Calmosensine, Thymulen) působí hlavně proti vytváření mimických vrásek a ty se na krku netvoří; signální peptidy (Progeline, Biopeptid El, Relistase) stimulují produkci kolagenu a elastinu a tím přispívají ke zpevnění a obnově elasticity. V třetí skupině je peptid (Liposuctionin), který má za úkol blokovat tvorbu tukových buněk, případně posilovat jejich spalování... je otázka, jestli je toto zrovna žádoucí Z pohledu peptidové péče má to složení docela smysl, i když ty relaxanty jsou tam tak trochu zbytečně.

Strivectin - nezbytný silikon ve složení, chjo! Takže spíš aktivní složky - produkt obsahuje vynikající a ověřený signální peptid (TEGO Pep 4) pro obnovu a stimulaci kolagenu, a relaxant (Calmosensine); pestré složení ověřených bylinných extraktů (čirok - pomáhá vypínat pokožku, lékořice, kapradí, řasy...) a další obvyklé ingredience (bisabolo, panthenol, kys. haluronová, ceramidy, ...). Složení není vůbec špatné, největší průšvih je - mimo silikonů - i BHT zvlášť v kombinaci s účinnými rozpouštědly, které zvyšují penetraci složek do pokožky.

Perricone - silikon a Dimethyl MEA ve složení opět nic moc Jinak produkt obsahuje spíš ty oběcně používané akt. složky (kofein, vit. C, vit. E, Niacenamid, ... ), ale i signální peptidy pro posílení a tvorbu kolagenu ( SynColl a skvělý Syn-Hycan).

Pokud bych měla na výběr jen z těchto tří produktů, tak bych vybírala mezi Niodem a Perriconem