Oblíbený krém na obličej...

11. srpna 2014 18:50
Offline prďola
4419 příspěvků moje polička 14. února 2025 13:33

baltik Máš pravdu, SLS bych v případě nutnosti brala jen v oplachové kosmetice, ne v produktu, který na pokožce zůstává

A uvedené složení nepovažuji z pohledu aktivních složek za nějak moc účinné

Offline prďola
4419 příspěvků moje polička 14. února 2025 13:56

Marbuša Začnu tím jednodušším, což je v tomto případě překvapivě ten dotaz na SPF v krému

Pod označením "stařecké skvrny" nebo taky "jaterní skvrny" se šmahem ocitají všechny lokální pigmentové odlišnosti pokožky. A protože mají různé důvody vzniku (genetické dispozice, hormonální změny, akné, oxidační stres, nerovnoměrné rozložení melaninu v pokožce, ...), tak neplatí, že stačí  používání produktu se SPF k tomu, abys jim předcházela. Ale použitím kvalitních produktů se SPF tomu můžeš té prevenci hodně pomoct.

Kvalitní krém proti pigmentovým skvrnám by měl obsahovat složky pro hloubkovou regeneraci, bělící složky, složky pro inhibici produkce melaninu, pro ochranu před oxidačním stresem a samozřejmě SPF ochranu.

Po vlastních zkušenostech můžu říct, že správná kombinace složek a hlavně dlouhodobé používání vedou k jasně viditelným výsledkům. Zkoušela jsem aplikaci krému na hřbet jen jedné ruky a po roce je jasně znát rozdíl mezi jednou a druhou rukou...

Offline Marbuša
1381 příspěvků moje polička 17. února 2025 07:40

prďola Díky! 

Offline Sweet Potato
39674 příspěvků moje polička 17. února 2025 21:52

MarbušaJá používám anti-pigment přípravky od Eucerin a mám pocit, že mi pomáhají.

Offline Marbuša
1381 příspěvků moje polička 18. února 2025 07:21

Sweet Potato Budu to mít v paměti. Teď mám nově noční Biodermu proti skvrnám, uvidím.

Offline Marbuša
1381 příspěvků moje polička 18. února 2025 07:23

Taky vás v těch mrazech svědí víčka? Teď jsem se o tom bavila s kolegyní, že jak poslední dny začalo víc mrznout, můžeme se udrbat. 

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 02. března 2025 06:30

prďola 

Co, prosím, říkáš na následující?.:

Guerlain Water Oil Sérum

AQUA (WATER) • GLYCERIN • PENTYLENE GLYCOL • POLYGLYCERIN-3 • ALCOHOL • MEL (HONEY) • ROYAL JELLY • POLYGLYCERYL-10 STEARATE • MANNITOL • POLYGLYCERYL-10 OLEATE • MICROCRYSTALLINE CELLULOSE • CHLORPHENESIN • PARFUM (FRAGRANCE) • PROPANEDIOL • POLYACRYLATE CROSSPOLYMER-6 • TRISODIUM ETHYLENEDIAMINE DISUCCINATE • HYDROXYACETOPHENONE • CITRIC ACID • SODIUM CITRATE • BIOSACCHARIDE GUM-2 • TOCOPHERYL ACETATE • MALTODEXTRIN • ADENOSINE • CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE • SYNTHETIC FLUORPHLOGOPITE • ACRYLATES/AMMONIUM METHACRYLATE COPOLYMER • TRIETHYL CITRATE • CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE) • SODIUM BENZOATE • BIOSACCHARIDE GUM-1 • POTASSIUM SORBATE • CI 77492 (IRON OXIDES) • HYDROXYPROPYL METHYLCELLULOSE • CI 77491 (IRON OXIDES) • HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL • PROPOLIS EXTRACT • SIMETHICONE • TIN

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 02. března 2025 06:39

prďola 

A co tohle, prosím.?.:

Anna Brandejs Lifting Sérum 

Aqua, Squalane, Persea Gratissima Oil, Camellia Oleifera Seed Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Dextrin, Cyclodextrin, Oryza Sativa Bran Oil Extract, Glycerin, Sodium Levulinate, Sodium Salicylate, Sodium Anisate, Behenyl Alcohol, Glyceryl Behenate, Lecithin, Erythritol, Hibiscus Sabdariffa Fruit Extract, Rhus Verniciflua Peel Cera, Lavandula Stoechas Extract, Tocopherol, Acacia Senegal Gum, Xanthan Gum, Phenoxyethanol, Glyceryl Laurate, Lactic Acid.

Offline stes
8882 příspěvků moje polička 02. března 2025 08:09

Marbuša mně ano a řezou oči.

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 02. března 2025 09:24

prďola 

...no, a následující stojí 3550,- Kč, má to víc ocenění, ale stojí to za ty prachy?

Yage Hello Beautifil sérum

lavandula angustifolia (Levandule) flower water*, rosa damascene (Růže) flower water*, aqua, pelargonium graveolens (Geránium/Kakost) flower water*, glycerine, opuntia ficus-indica (Opuncie) seed oil, pentylene glycol, glyceryl stearyl citrate, polyglyceryl-3 stearate, sodium levulinate, citric acid, hydrogenated lecithin (Lecitin), lysolecithinsclerotium gumsodium anisate, mannan (Bulbine), citrus reticulata (Mandarinka) peel oil, citrus sinensis (Pomeranč) peel oil*, citrus aurantium (Neroli) flower oil*, cucumis sativus (Okurka) fruit extract, hydrolyzed (Lupina) protein*, lavandula angustifolia (Levandule) oil*, sodium phytatexanthan gum, sodium benzoate, pullulan, tocopherol (Vitamín E), potassium sorbate, camellia sinensis (Zelený čaj) leaf extract*, urtica dioica (Kopřiva) leaf extract*, equisetum arvense (Přeslička) leaf extract*, helianthus annuus (Slunečnice) seed oil*, hedychium coronarium (Hedychium) root extract, vaccinium vitis-idaea (Brusinka), helichrysum italicum (Slaměnka) flower oil*, benzyl alcohol, chondrus crispus (Řasy) extract, silica, gigartina stellata (Řasy) extract, dehydroacetic acid, D-limonene**, citral**, geraniol**, limonene**, linalool**, benzyl cinnamate**

Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 02. března 2025 13:58

Marbuša stes nemôže už - mrazy/nemrazy - niečo kvitnúť? Jeľša trebárs? Ja prísnym okom kontrolujem brezy v našom okolí, vtedy to bude čakať mňa, ale tam by som ešte mala mať chvíľku čas.

Offline stes
8882 příspěvků moje polička 02. března 2025 18:36

slniecko může...už jsem nasadila zyrtec,ale pravda je,že od mám tak od února. 

Offline Marbuša
1381 příspěvků moje polička 03. března 2025 08:44

slniecko Mně už to mezitím naštěstí přešlo.  Že bych byla na něco alergická, mi nikdy nezjistili. I když několikrát jsem v únoru měla dráždivý kašel. Možná smog? Že by něco už květlo v únoru, mě vlastně nikdy nenapadlo. 

Offline Marbuša
1381 příspěvků moje polička 03. března 2025 08:46

Já vím, že jsme ve vlákně o krémech, ale děláte některá taková ta cvičení proti ochablé tváři? Na YT jsou toho desítky. Kosmetička mi ukazovala - mačkala místa, jak bych to doma měla dělat, ale já nejsem schopná to zařadit mezi věci, které dělám denně automaticky jako třeba čištění zubů apod. 

Offline prďola
4419 příspěvků moje polička 03. března 2025 13:03

Miru Nějaký večer v týdnu si k tomu sednu

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 03. března 2025 13:36

prďola 

tak jo, moc děkuju!.

Třeba ten Guerlain mě až tak netankuje.

Ale u toho Yage by mě fakt zajímalo, zda to za ty prachy stojí.

A to od Anny Brandejs je mi zase sympatický.

Tak jsem moc zvědavá na Tvůj verdikt

Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 04. března 2025 00:27

Marbuša to by ma tiež zaujímalo. Ale prave preto, že je toho na YT toľko, tak sa neviem zorientovat, ktoré je zmysluplne.

Ale raz som sa zucastnila uvodnej hodiny face jogy s nejakou certifikovanou cvicitelkou a zabalila som to po jej prehlaseni, ze predsa nie je mozne, aby sme si nevedeli kazdy vecer vyhradit pol az tristvrte hodinu v klude pre seba ....

Offline Marbuša
1381 příspěvků moje polička 04. března 2025 07:36

slniecko Tři čtvrtě hodiny každý večer?

Offline Karja
43815 příspěvků moje polička 04. března 2025 10:52

Marbuša slniecko No a jen na oblicej:D:D

Offline Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 04. března 2025 10:57
Reakce na Karja:

Marbuša slniecko No a jen na oblicej:D:D

​No právě! 

Mě ještě v této souvislosti vždycky pobaví, jak stomatolog doporučí dočišťovat zuby jednosvazkovým kartáčkem, fyzioterapeutka poradí manuální technikou protahovat drobné šlachy na prstech chodidla; tenhle seznam doporučení typu "15 minut denně přece stojí obětovat za zdravé tělo" by mohl být nekonečný a navíc všichni k tomu dodávají, že to přece mohu provozovat večer u televize (na kterou se ostatně nedívám ).