ad Idole L´Intense Lancome
...kdybch ji měla k něčemu přiblížit, tak nejspíš
k Miss Dior 2012 EdP + Coco Mademoiselle EdP v poměru 2:1
ad Idole L´Intense Lancome
...kdybch ji měla k něčemu přiblížit, tak nejspíš
k Miss Dior 2012 EdP + Coco Mademoiselle EdP v poměru 2:1
...takže z kůže:
My Way Giorgio Armani
...takže fakt je to podobné vůni L´Interdit Givenchy EdT, kdy My Way je rozpustilejší oproti sofistikovanějšímu L´Interdit.
My Way začíná květinkově mydlinkovým citronkem. Je to takový pěkňoučkaté, v žádném případě však pitomé.
Prostě ten začátek jen odpovídá barvám flakonu - pro pipky.
Jenže pak, Armani přece má svoji historii oděvního i parfémářského umění, takže se to naštěstí muselo projevit.
A naštěstí projevilo...
...z kiki úvodu se vůně přehoupla do krémové bílé květinovky.
Bílé květy v, do maxima našlehané smetaně s hruškovým a citronkovým vláčným prachem.
A nakonec se objeví tuberoza. Krotká, milá a moderně hravá(v tom nejlepším smyslu slova), oblá, mazlivě měkoučká, akorát nasládlá, bez zelených lupenů a dřevitých větviček, bez banánové ylangu, prostě
šik kočka barvy slonové kosti s hedvábnou pokožkou...
Může to být vůně pro holku a nebo pro ženu, která pro muže znamená asi víc než dost...
...a neb - i v nenáročných textech mohou být hluboké myšlenky a přání...:
...jsi hvězda, jsi hvězda, co vidím ve svých snech, padám a měl bych shořet v atmosféře, jenže chci žít, chci najít způsob jak přežít na zemi, kde každý bude obdivovat tvou krásu...
...máš v sobě oheň, máš v sobě vášeň, miluju jak záříš, pohled na tebe je jako kouzlo, jako mávnutím kouzelného proutku se
měním v loutku a
chci být tvým...

Signature Montblanc
...mléčně krémová vůně - hutná benzoinem, v kombinaci s vanilkou nasládlá
a přítomným pižmem hřejivá...
Ylangová exotická, delikátně navalující pichlavost, zaoblená saténovými květy magnolií a
vláčná opojnost bohatosti okvětních lístků pivoněk...
...chvílemi máte pocit, jakoby ve vůni byly bonbonky "lipíčka" - to nejspíš ovocnost klementinek nadlehčuje vonné téma celé kompozice. Chci říci, že Signature není vážná vůně, ale má svoji vlastní hloubku...
Signature je podpisem ženy, která se těžko charakterizuje, a která pro někoho může být soukromou značkou heroinu...
(s vůní Tomo Her Annayake mají společnou jistou vnitřní bělost..., mléčnost. A přestože jsou dost rozdílné, mají toho dost společného...)

Miru Výběr fotek k Signature je takřka geniální...
//A s charakteristikou souhlas...//
MY WAY - Armani
Sí Passione Armani a Black Opium si daly meet and greet - a takhle to dopadlo...
Generický //pro Armani typický// základ Sí Passione, k tomu bílokvěté torzo z Black Opium... Ona je to vlastně taková ta univerzální vůně parfumérie, Douglas, Sephora, Marionnaud, to je fuk, ale takhle to tam prostě voní... //A té divnoholce ve mně se to vlastně líbí, ta by to snad i nosila, ale naštěstí tady zatím ještě rozhoduje ta druhá, v černých kalhotách a bílém svetru, která říká: "Ne, ne, ne, tohle ať si nosí Verešová, do toho já nejdu!"
p.s.
„Voníš jako mandarinkovej vitacit.“ To řekl R., ročník 1968, takže ví, o čem mluví… No, nevadí, slyšela jsem už horší //v případě ELdO například i mnohem horší// připodobnění...

euridike Já jsem tam tu umělou mandarinkovou šťávičku cítila také, ačkoliv prodavač ve Fannu vehementně oponoval, že žádné ovoce tam není, jen krásný jasmín. Ale mě vůbec nebavilo tu vůni zkoumat dál, už ten neupřímně líbivý úvod mě dokonale otrávil.
Fleur Ano, umělá mandarinková šťávička, to je přesné - taky ji tam na začátku cítím... ![]()
A taky by mě zajímalo, kde je ta avizovaná tuberóza... ![]()
...kuji...![]()
pro nečtenáře jsem to sestručnila:
Signature = klementinková žvejka ve vanilkou sladkém benzoinovém hustém mléce.
Kdybych to měla k něčemu připodobnit, tak Narciso EdP(bílá kostka) oslazená Flower Kenzo.
Je mi v ní super. Brala bych větší intenzitu. Ale výdrž má několikahodinovou...
My Way - ten L´Interdit EdT Givenchy tam fakt mám, na mé kůži jo. Ale, bohužel, po chvíli se vůně rozpadne do nijakého neurčitelna.
Začátek i střed dobrý(ideální situace, kdy chci to samé, ale něco jiného
= jakože L´Interdit už jsem měla, chci něco jiného, ale v podstatě chci to samé),
ale konec - odfláknutý. Asi nezbyly financ![]()
Green Tea Pear Blossom (Elizabeth Arden) - vychladlý zelený čaj se slupkami ze zelených nezralých hrušek, který se rozvoněl do zeleného čaje se sladkým cedrem. Výdrž je mizivá, ale ta se od letní polívačky ani příliš neočekává. Odnož je sice generická, ale vůně špatná není - akorát za rok si na ni nikdo už ani nevzpomene.
Jahoda & Bezový květ (Manufaktura) - jakožejahodový marshmallov zapomenutý v zelených listech, pak želé ze zahradní směsi s lehce indolickými tóny a nakonec cosi sladkokysele neurčitého.
jerry A zrovna tu jahodu s bezovým květem jsem chtěla vyzkoušet, tak nic... A přijde mi, že pro Manufakturu je docela typické, že třeba jejich mýdla nebo krémy přinejmenším na mně voní lépe a intenzivněji //a déle// než jejich EdT...
AUDACIOUS - NARS
Plumérie, kadidlo, tiaré, ylang-ylang - když jsem si tohle přečetla, bylo víc než jasné, že ochutnávka se na mém menu objeví doslova ASAP.
//"Ha, tak vod NARS to může bejt pěkná divočina," pravil tehdy T. s nadějí v hlase.//
No... Kdyby se něčeho takového chopili u Fordů, mohla to být velkolepá záležitost - NARS ovšem po poradě s interním antikonfliktním týmem poslal do světa sladce květinové kadidlo, milé a roztomilé, až se někde potká s Velvet Teddy od MAC, jistě se z nich stanou velcí hebcí kamarádi.
//Ale flakon - ten tedy je...//

//Teda ale dát k tomu jako ilustrační foto kabát Max Mara - to je skoro drzost...//
flakon krásný, ze složení bych vyškrtla - nebo dala množství jako šafránu -plumerii, ylang a tiaré(to skoro vždy udělá z vůně opalovací krém nebo skleník exotica, brrr....),
a kdyby teda husté sladké kadidlo s vanilkou ozvláštněné cedrem a husté jak ten kožich - óóó, určitě slast..!![]()
Miru Máš pravdu...
//Ale pořád jsem přesvědčená o tom, že Ford - a možná jedině on - by z toho uměl udělat zázrak...//
jo![]()
Musím teda říct, že vůně Signature je fakt hodně dobrá!, teda mně se v ní moc líbí - sladká pryskyřice a pižmo a trochu ovoce kupodivu na příjemné ozvláštnění. Intenzita na můj vkus menší, ale tak asi příště větší balení...
Jsem strašně zvědavá a vkládám veliké naděje do L´Interdit Intense Givenchy - tu bych brala i naslepo. Ale vzhledem k tomu, že budou Dny Marianne, budu statečná a počkám...
Miru Ty jsi tak sugestivní, že mě normálně donutíš jít ten L´Interdit Intense taky zkusit...
//A Idole L´Intense k tomu...
//
...tak potřebuju znát i jiný názor!.![]()
A když to fakt zkusíš, budu moc ráda, moc mě zajímá, jak to vidíš Ty.![]()
![]()
Jako není to niché(Idole L´Intense), ale na mainstream, myslím, dobré.
...nooo, zakoulela jsem smutně očima a
mám ji. Aneb
recenze odzadu:
"...tohle není vůně pro každou. Tohle je vůně pro ženu, která umí absolutně všechno, hlavně brutálně šukat..."
(řekl ten, který daroval...)
L´INTERDIT INTENSE Givenchy
je černý lesklý lektvar.
Osobnost.
Sofistikované erotické dusno.
Slast.
Z galonů tuberozových květů barvy slonovinové kosti a z hutné, ale do maximální nadýchanosti vyšlehané pasty z černého sezamu svařená povidla.
Kdy lesk a delikátně pikantní jemnou sladkost má na svědomí fresh orange juice zahuštěný čistou/nešizenou madagaskarskou vanilkou...
...metalicky asfaltové slzy tmy, které líně kapou nocí
...noir inkoustový sirup, hutný až marmeládovitý,
do něj, s požitkem, nořit prsty obou dlaní, dlaně celé...,
a přivírat oči a vnímat, jak vám mezi prsty klouže tuberose black jam,
a s rozkoší poslouchat čvachtavé mlaskání vláčného, chromově blýskavého asfalto nero.
Vetiver.?
Ano. Mikrostopy. Mikrostopy luxusního popela naměkčelého horkým dechem...
Kůže.?
Ano. Mikrostopy. Mikrostopy pachu splétaného koženého náramku zdobeného ocelovou přezkou, pár třpytivými korálky...
...nebo třpytivými slzami.?.
Bomba.
Nirvána.
Svatý grál.
Já...
PS: ...jak jsem psala výše, brala bych ji naslepo. Asi intuice, nebo co. A jediná zkouška a věděla jsem...
V mainstreamu nebývalý počin a mé, neskonalé štěstí, blaženost.
Prý moje oči, když jsem držela flakon - nezapomenutelný zážitek...

A přijde mi, že pro Manufakturu je docela typické, že třeba jejich mýdla nebo krémy přinejmenším na mně voní lépe a intenzivněji //a déle// než jejich EdT...
To bez výhrad podepisuju. A dokonce na mě voní i ta kosmetika, kde EdT na mě nevoní. A tak z jahodovo-bezinkové řady mám vše kromě EdT.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.