Luna Ta Nuit Vanille? To myslím zcela bezpečně. Ale v malých dávkách.![]()
Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?
Tak to byla moje první myšlenka při testování - že je to taková hezká vanilka pro holky. A tvoje dcerka je sice školková, ale na úrovni znalkyně.
Očichej, uvidíš - cena je rozumná, 100 ml za 499,- Kč https://www.yves-rocher.cz/toaletni_voda_nocni_vanilka
A kdyby se ti 100 ml zdálo moc, tak tahle vanilka je taky povedená a je jí jen 20 ml.
U obou max. 1 střik, protože obě vanilky jsou dost vytrvalé.
A kdo si pamatuje tu povedenou vanilkovou kolekci ze Sephory před 10 lety (např. https://www.parfumanie.cz/database/detail/envoutante-vanille-vanille-sephora), tak Nuit Vanille se k nim může směle zařadit
jerry Od té malé bourbonské vanilky z YR jsem měla taky malé tělové mlíčko a bylo opravdu pěkné![]()
...tady je to mor...![]()
![]()
Já už mám v košíku aspoň sprchový olej, tím se nikdy nic nezkazí a vůně se tím bezva vyzkouší![]()
Miru Chce to pevnější vůli, moje zlatá...,což právě ode mne sedí![]()
...na některé věci já mám vůli mizernou![]()
No, sprchový olej mám na cestě...
(při nejhorším/když mi vonět nebude, ho můžu někomu věnovat, že jo
)
Miru Ano, ano, taky to tak dělám
A jakto, že máš dnes na sobě vůni, která tě - dle recenze - neuchvátila?
...no, já tu recenzi taky už dvakrát editovala![]()
Mně se ta vůně nakonec líbí!
A fakt, co si vybavuji v paměti, mi připadá jako delikátnější Valentina Poudre se špetkou Narcisa(černá kostka).
Ještě potřebuju vyzkoušet, jestli se ta vůně na mně líbí i druhým...
Miru To se jdu podívat:) Já zkoušela krátce jen 1x a nelíbila se mi vůbec. Měla jsem v ní moc plastu![]()
.....Tak Edit 2 je fakt parádní...prý podle politické situace ![]()
...ten jsem tam měla taky. Resp. ten plast, nebo dojem plastu jsem měla mnohem větší právě ve Valentina Poudre, prostě pudrová těžkotonáž(někteří lidé tu "plastovost" přirovnávají k takovým těm celogumovám panenkám, co se dříve prodávaly v hračkářství)
Jako někdy mám zvrácenou chuť nosit divno vůně, ale pak zvítězí to přízemnější, že chci vonět i ostatním...
Ona plastovost, podle mě, vzniká ohromným množstvím pudru s přidáním najemno nastrouhaného cedru(u Valentiny Poudre nastrouhanou dřevitost zastupuje santalové dřevo), stlačeným a navlhčeným nasládlou růžovou esencí. Když si to člověk uvědomí, rozklíčuje "plast" na jednotlivé ingredience, už se to dá jinak nosit...![]()
Miru
Parádní rozbor! Někdo též cítil plastovost v mém Cocaïne, ale ta mi je příjemnější![]()
...jukla jsem na Cocaine a plastovost jsem tam neměla![]()
Miru Díky:)
Korsičanka
...jukla jsem na Cocaine
Já četla "jela jsem na Cocaine" a říkala jsem si, že už taky nevíš, co bys![]()
...no, někdy bych ho snad i dala![]()
jerry Ehm...Je to vhodne pro skolkovou slecnu na zimni salu?
Nejak se mi uz nechce ji pujcovat ty moje poklady.
Bude k sežrání
!
Bonbon Couture Viktor Rolf
Sladká vůně.
Teda sladký bonbon.
Zpočátku.
Dobrý, takový více chuťový.
A zvláštní...
...snad jen pár vteřin po nástřiku cítím mandarinku díky oleji z neroli zbavenou citrusovosti a ozvláštněnou delikátní ohlazenou nahořklostí, a pak
se hned kolem vás vznáší nadýchaný, leč hustý odér mléčného karamelu.
Ovšem na kůži ho cítím mnohem méně...
...na kůži se hlavně rozprostírá závěj jasmínových květů právě v onom karamelu macerovaná, a nebo/spíše je to jen taková jemná/tenká, křehká, ale pružná glazura.
Máte pocit, že s jasmínem vnímáte i něco víc...
...delikátní dřeva a akorát vlhký tabák na velmi jemno rozemleté tvoří s jasmínem uklidňující, až k lenošení svádějící kompozici,
pod níž je ukryta tlumená vrstva matně temného pačuli.
Bonbon Couture vůbec není přeslazený, naopak - na to, jak se jmenuje, je sladký málo, jen jakoby všechny ingredience byly obalené, prostoupené mírně nasládlou vanilkou.
Zajímavá vůně...
...a určitě ne lineární
(napřed jsem myslela, že budu hledat obrázek v tónech růžové, bordó, v odstínech modré a fialové a tak. Ale nakonec vůbec ne...)

Miru Zaujímavé! Podľa flakónu a názvu som tipovala riadnu slaďárňu. ![]()
Biely kvet To byl Bonbon bez Couture
, tj. původní. Měla jsem bodymilk a dalo fušku ho spotřebovat![]()
...z origo ovoněného papírku
Quelques Notes d´Amour EdP Yves Rocher
Mix vůní Stella Stella McCartney 2003 a Rose Essentielle Bvlgari EdP.
Hodně příjemné...
Růže v této vůni je sytá, poctivá, tlumeně hustě šťavnatá, s ovocnými podtóny,
a jakoby vám chtěla tělo přišpendlit svými sametově nachovými korunami do ultra pohodlného křesla...
...ještěže je ve vůni i pepř a cedr a guajak, ti případnou tíhu růžové esence popichují k pohybu a ke skokům ve stavu beztíže...
(= nadlehčení a současně dodání stability).
A barvy vůně?
Asi takhle:

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje