alibi Recenze na Rose Prick je úžasná, úplně to vidím před očima jako scénu z nějakého Jarmuschova filmu - jsi skvělá...
Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?
GIORDANI GOLD MAN Oriflame
Přepepřená a lehce slaboduchá vykrádačka Encre Noire. Ale podle oficiálního doprovodného textu má prý tahle vůně "nezaměnitelný zářivý charakter", jestli ho někdo objeví, tak moc gratuluju!
GIORDANI GOLD ESSENZA SENSUALE Oriflame
A já pořád, co mi to připomíná. A už vím - Prodigieux Le Parfum Nuxe s nadměrnou náloží štiplavého pomerančového květu - a kdyby tenhle akcent nebyl tak agresivní, nebylo by to špatné!
MAGNETISTA Oriflame
Bývávaly kdysi takové černorybízové bon pari - a Magnetista voní jako ony. Ovšem pozor - tahle Magnetista není jen tak nějaká obyčejná parfémovaná voda. Neurovědecké testy prokázaly, že tato vůně spouští emoce, zanechává dojem a přitahuje pozornost mužů. A klinické testy potvrzují, že přitahuje pozornost 2 z 3 testovaných mužů - zjištěno podle technologie sledování očí. No fakt. To ty bonbony neuměly. Drobný problém vidím v tom, že někdo po vás může loupnout pohledem i z toho důvodu, že mu ale vůbec nevoníte. Není lepší se toho muže rovnou optat? Asi to u Oriflame berou podle hesla "oko - do duše okno". Mám chuť na sebe ten vzorek vylít a jít to někam zkusit...
Vůně pro milovníky sladkocukernatých, rybízovosirupových vůni.
LOVE POTION Oriflame
Zázvor a kakaové květy //zřejmě mají na mysli květy kakaovníku// - nic z toho tu nemám. Zato mi vykvetla před očima krásně syntetická růže, plastový stonek, silonové okvětní lístky, mám chuť si obléknout oversized svetr z rudého chemlonu, přidat rudou rtěnku Dermacol a být zatraceně cheap & chic - s touhle vůní každopádně...
alibi ahaa, tak takhle to pan ford myslel!![]()
euridike viktorka_od splavu
děkuji
euridike tys jim tedy dnes dala na frak :)
alibi To ale není schválně, já bych si u nich ráda našla něco pěkného...
Takhle - měla jsem kdysi jejich Freyu -a to byla čistá krása, ta mi chybí
/i když se ke mně tenkrát vůbec nehodila, byla jsem skoro dítě, ale milovala jsem tuhle nálož koření a dřeva/ + přiznávám, že se mi tak nějak zvrhle líbí Amber Elixir Night, to se ale skoro stydím, no a Innocent White Lilac se povedl... No a teď jsem dostala kupu vzorků, jsem nemocná, tak testuju...![]()
euridike tak pilně testuj, třeba něco pěkného objevíš. přeju brzké uzdravení
No na frak...když ono hledání povedené vůně u Avon nebo Oriflame je hledáním jehly v kupce sena - ale když se "jehla" najde, tak to stojí za to: namátkou zmíněná Innocent White Lilac, Volare Spring Flower, M by Marcel. A jak na potvoru všechny 3 byly limitky. To nemůže být náhoda![]()
Ale třeba Avon má dost povedených pánských vůní (a s dobrým poměrem cena/výkon).
jerry já vím, hodně tady v práci Avonovky cítím a nic moc teda. Ale Evča teď k narozkám zas od kamarádky dostala Avonovku a jsem příjemně překvapená, napíšu recenzi až bude v práci víc klidu
Najdou se, jako všude - moje dcera dostala jako dárek Sparkly Citrus a musím říct, že to byla citrusovka opravdu povedená. Ale některé dámské Avonovky jsou tedy pro změnu tragické.
Včera jsem vlezla do parfumerky. Mimo Forda jsem zkoušela tři vůně, asi mě nenadchlo nic. Zkoušet chci už jen Scandal, který byl na papírku.
My Way Giorgio Armani - Lesní jahody, koukám na složení a nikde je nevidím, tak jsem ráda, že je tam mají i ostatní.
V první chvíli mě překvapí nálož citrusů a citrusových květů, která se postupně mění přes nějaké kyselé červené ovoce až do sladkých jahod. Bohužel po delší době je z ní jen nerozeznatelná směs vanilky, pudru, pižma, bílých květů. Sladké, nudné a otravné.
L'Interdit (2019) (Eau de Toilette) - Nic co by zaujalo a zůstalo v paměti. Celkem otravné a omamné. Pomerančový květ, který tady není nijak hezký je sladký a přitom pudrový, což je vždycky průšvih.
Scandal by Night Jean Paul Gaultier - Docela pěkná a zajímavá odnož. Mléčný karamel s kapkou medu, přitom to není přeslazené a otravné. Bílé květiny jsou jen v pozadí. Musím ještě vyzkoušet na ruku.
Konečně se mi podařilo vyzkoušet Givenchy L' Interdit intense (v Olympii) a je to fakt jiné, než běžné vůně. Souhlasím veskrze s recenzí jerry pačuli a hustá tmavá melasa (pro mne z pomerančového květu a něčeho neidentifikovatelného) a nechápu, mám tam vetiverově olejovitý cedr??? A naštěstí nic pro mne
alibi Tu jsem právě chtěla zkoušet, ale než jsem něco řekla, tak mi prodavačka šplíchla tu EDP, že intens nemají. No v úterý se chystám znovu někde po parfumerkách.
Renusatko budu zvědavá na tvé dojmy
Splendida Tubereuse Mystique (Bvlgari) - svěží sladká pryskyřice, ze které "vykvetla" kytice ovocně žvýkačkové tuberózy. A protože chtěla dostát přídomku "Mystique", rozvoněla se do sladce kouřové prachové pryskyřice s usušenou mořskou trávou.![]()
Bella Rosa (Oscar de la Renta) - syntetické jakožekytky a jakožeovoce - to není úplně nadějný úvod. Rozvoněla se do podoby slaboučké Coco Mademoiselle s občasnými závany nápadně podobným Sí. Intenzita ani výdrž na přední příčky hitparády rozhodně neútočí...
jerry Splendida Tubereuse Mystique se fakt povedla, líbí se mi od A do Z. Popsala jsi ji naprosto přesně...![]()
Já se s bílými květinami všeho druhu v parfémech moc nekamarádím (taky proto nic podobného na poličce nemám), ale s toto by byla jedna z mála výjimek - a ten modrý flakón![]()
Splendida Tubereuse Mystique (Bvlgari) - svěží sladká pryskyřice, ze které "vykvetla" kytice ovocně žvýkačkové tuberózy. A protože chtěla dostát přídomku "Mystique", rozvoněla se do sladce kouřové prachové pryskyřice s usušenou mořskou trávou.
Ooo. to by se mi mohlo libit
alibi Dost by mě zajímalo, co bys na ni řekla. Mně se ta vůně líbí a překvapila mě svou silou.
Splendida Tubereuse Mystique (Bvlgari) - svěží sladká pryskyřice, ze které "vykvetla" kytice ovocně žvýkačkové tuberózy. A protože chtěla dostát přídomku "Mystique", rozvoněla se do sladce kouřové prachové pryskyřice s usušenou mořskou trávou.
I mě by se to mohlo líbit...! ![]()
Vč. flakonu.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje