Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?
... ano a ano a ještě jednou ano... ![]()
![]()
![]()
jerry Orange Soleia som letmo skúšala a je výborná. Blbé je, že som zároveň s ňou skúšala Orange de Bahia od Boucheronu. A tá je ešte lepšia....lenže ten rozdiel nie je taký veľký ako rozdiel v cene.
Takže keby som skúšala len jednu, už by som ju mala doma a teraz som ako ten povestný oslík medzi dvoma kôpkami sena, lebo sa neviem rozhodnúť.
Kdyby se obě dělaly apoň v menších flakónech, ale kupovat 2 velká balení typově podobné vůně...z toho už jsme vyrostly, že![]()
Leda koupit od každé odstřik a nechat tomu čas.
...tak jsem přivoněla k vůním Furla a všechny - tragédie. Za tu cenu. Je to kvalitou podprůměrná drogerie.
(taky je u nás v drogerce mají)
... Miru je na výběr fotek naprosto geniální, v podstatě mám pocit, že pro to byla tak nějak stvořena...
Přesně tak - nevím, jak to Miru dělá, ale dělá to dokonale. Ještě se mi nestalo, abych měla pocit, že ta fotka nesedí k její recenzi.
Guerlain byl takový můj zdejší dluh (ještě bych ráda doplnila i jiné značky, ale nic z toho už není tak rozsáhlé - však taky jsem to dělala nadvakrát). Zároveň s tím jsem si ale uvědomila, kolik skvělých vůní zmizelo v propadlišti dějin (limitky, ukončení výroby apod.).
A na tvoje dojmy jsem víc než zvědavá![]()
Gucci Guilty Pour Femme 2019
Delikátně naovocnělá vláčně pudrově květinová vůně.
...taková tichá, měkká, tělová...
Celá kompozice se nese v duchu konzistence vyšleháním nadýchané, kašmírové pěny.
...pár zrnky nadlehčená jemná vůně mandarinek se po chvilince rozpouští mezi molekulami měkce zeleno ambrového lila šeříku s hloubkou tmavých kvítků fialek a hebkostí růžového pudru...
Do pyžamka a plyšových bačkůrek a hebká kůže po koupeli a zvonek u dveří...
...intimní, a když chcete vonět/nevonět
(mix vůní My Name Trussardi x Lilas Mauve Yves Rocher v éterickém provedení)

Miss Dior Rose N´Roses Christian Dior
...otevřete okno, tehdy, když jste u babičky na prázdninách...,
a přes hliněné květináče s bohatým květenstvím magenta pelargonií nasávejte vůni růžových záhonů hned pod venkovním dřevěným parapetem.
Delikátní vůně růží s podprahovým hedvábným drhnutím pelargonií a hebkého bergamotu v étericky naovocněle pižmovém objetí.
Něžná...
(typově, resp. mohla by se líbit těm, kteří mají rády Chanel No.5 Premiére)

(prostě vždycky se snažím jakoby vidět, vnímat tu vůni srdcem, musím ji cítit, vnímat její barvy, to, co chce říct´, její duši...)
... no takhle já na to jdu taky! Ale u mě to bohužel nemá ten kýžený efekt... ![]()
J´Adore Infinissime Christian Dior
...zajímavé...
...opravdu krvavým pomerančem, tmavě oranžovými, často až fialovohnědými slzami potopená, tlumená,
jakoby až temná tuberoza,
taková těžká, líná, unavená životem
(ale v tom nejlepším smyslu slova,
no, jak to jen říci..?
Jako luxusní děvka s vysokým IQ, ale dvacet ani třicet už jí dávno není...).
...a pak jasmín a ylang.
Téměř vražedně smyslná kombinace!, ale díky pokrytycké éteričnosti(= skrývané, a tím pádem zrádné až nebezpečné toxicitě) konvalinek
působí vůně navzdory celé skladbě lehce, bezstarostně,
ovšem zůstává přitom stále
plná a nešizená.
Chvílemi máte pocit, že tuberoza přechází i do roviny vlhce mýdlově švestkové a s měkce prachovou pižmovou aurou kolem sebe...
Sofistikované živočišno od Diora.
Myslím, že tohle cítit muž na ženě, jen přivře oči a zasní se...
...yes, very good
(dost jiné než klasický J´Adore)
((a v kontrastu k outfitu vynikne nejlépe))

...hmm, no, já to prostě "vidím"...![]()
CHANEL No. 5 L´EAU
Za tuhle vůni by si Olivier Polge zasloužil nějaké to vyznamenání, klidně i státní //ale ne u nás, proboha, u nás ne, to bych mu nepřála, to ne...// - protože on mi zlidštil No. 5. Prostě ji rozložil na prvočísla, z nichž s bravurou stoletého architekta vystavěl chrám, vzdušný a vznosný, Eiffelova věž je proti té stavbě nudná tetina //o výraz "tetina" obohatila můj slovník - nepletu-li se - barbucha, děkuji pěkně//, tahle krása se vzdušných nebes dotýká, růže si mezi mračny poletují jako malí nachoví ptáčci, člověk má prostě jen chuť dívat se na tu krásu, zhluboka dýchat a říkat si: "To je fakt boží..."
A ještě jedna věc - mám ráda tahle slova: "Jsem ochoten uvěřit jen v Boha, který umí tančit." Řekl to, tuším, Henri Matisse. Možná bych si k tomu drze přidala ještě to, že zřejmě mohu uvěřit jen v Boha, který zbožňuje vůně //a proto sedmého dne krátce odpočíval - a k večeru, dobře naladěn, stvořil parfuméra...//.

... abych nezapomněla - včera mi na kolegyni nádherně voněla Dioramour, krásná květinová pudrovka, tak kdybys na ni někde/nějak narazila, vyzkoušej, mohla by se Ti líbit...
euridike Perfektné! ![]()
To jsi mě potěšila, děkuju...
//A zrovna když si tady opisuji Tvůj recept na marokánky...
//
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje