Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?

09. srpna 2014 14:45
Offline marieu
5149 příspěvků moje polička 18. prosince 2020 13:12

euridike no c, c, c. Dobře ne? 
back to bussiness- jaký je podle tebe rozdíl v těch dvou mimózách od Fragonarda? Hlavu a základ mají, tuším, stejné...?

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 18. prosince 2020 14:26

ALIEN SUNESSENCE EdT LEGERE - T. Mugler
Bezstarostně ovocný jasmín, zeleně exotický, šťavnatý, co jemní, schne a měkce sládne do prachového růžového dřeva a vanilkové orchideje. Lehce syntetický podtón, který dělá Aliena Alienem, included. Co by ne?!

LIVE IRRESISTIBLE BLOSSOM CRUSH - Givenchy
Tak takhle prý voní Tuilerijské zahrady v Paříži.
Tak určitě...
Určitě ne.
Tohle je sladká květinková //já nemůžu ani napsat "květinová"// voda, je v ní všechno a nic stejným dílem, ale dějí se i horší věci, to je fakt...
p.s.
Ano.
Jsou tam růže a nakyslé kakao...
Víc - naštěstí - nic...

FLORENCE - Cavalli
Tak prý sexy rudé ibišky a černý rybíz...
Že já ty promo texty čtu...
Bílé květy? Sí.
Černý rybíz? Sí.
Sexy? No a teď nevím, jak se italsky řekne, že každému, co jeho jest...
No Cavalli mě zase nepotěšil...
//Měli to podstrčit jako exkluzivku/limitku Avonu - a to si říkám u různých vůní poslední dobou podezřele často...//

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 18. prosince 2020 14:36

marieu 

Mimosa z roku 2010 je fakt čistý soliflor, hebký, jemný, sladký, tichý; Belle de Grasse je šťavnatější, zelenější, svěžejší, možná zajímavější, má víc fazet, prostě už to není ta čistá mimóza /ta se dala i hezky kombinovat a vrstvit/...

Offline marieu
5149 příspěvků moje polička 18. prosince 2020 14:57

euridike díky, tak nějak jsem si to představovala.

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 20. prosince 2020 11:37

HONEY I WASHED THE KIDS Lush

T: Jé, tady někdo žere karamely, kdekdekde?!

E: Se uklidni, tady nikdo nemá žádný karamely...

T: Ty mi lžeš!

E: Si nás prohledej... Já mám čaj s medem, to je všechno...

R: No a já tady dojídám ty lívance vod rána...

T: A co na nich máš?!

R: Coby... Ty přezrálý meruňky, co to nikdo nejí, trochu vanilkovýho cukru, trochu medu... A vůbec se na ně nedívej, padej...

T: No jíst to nechci, byl bych tlustej, ale voní to super teda...

R: Kdežto po karamelách tlustej nebudeš, viď... A takovejch peněz nás to tvoje vzdělání stálo...

Jo, já si v každé druhé //někdy i v každé první// vzpomínce najdu vůni. Tady taky. Honey I Washed the Kids. Pro mě čaj, med, vanilkový cukr, přezrálé meruňky //zcukernatělé do medova// a touha po karamelu....

Offline Miru
16558 příspěvků moje polička 20. prosince 2020 14:06

euridike 

...jo. Tak to bych žrala. Brala...

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 20. prosince 2020 15:32

Miru 

Já ji měla v létě a brala jsem si ji na spaní, to mi ta medová sladkost vyhovovala - ono to bude i tím, že vůně Lush /rozprašovač, solid, parfém, to je fuk, všechny prostě/ jsou na mně takové mírné a jemné, fakt vyloženě tělové vůně bez větší projekce - na spaní prostě ideální...

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 21. prosince 2020 12:19

jerry 

Fakt mě potěšily Tvé recenze na zn. Paul Smith - mám moc ráda jeho návrhy /jsem hrdý majitel ponožek, košile, plavek a chlapeckých kraťasů s motivem kornoutků se zmrzlinou - a on sám je fakt extra zajímavá osobnost/, měla jsem právě jeho Rose - a i když na ty růže nejsem, tak tahle se mi fakt líbila...

Offline jerry
11021 příspěvků moje polička 21. prosince 2020 15:23

euridike 

Tak to mě těší, že jsem ti udělala radost takovou drobností. Rose považuju za špičkový prototyp růžového solifloru - já tyhle soliflory nevyhledávám (dávám přednost "složitějším" růžím typu Mon nom est rouge, Madness nebo Cabaret), ale Rose je povedená tak, že jsem si ji před lety i koupila.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 22. prosince 2020 20:37

jerry Prosím, nezkoušela jsi tuhle Volare ? Kdysi jsem měla tu starší, tuhle neznám. Četla jsem, že je podobná Tresoru. 

Offline jerry
11021 příspěvků moje polička 22. prosince 2020 20:51

Dalia 

Pokud se dobře pamatuju, původnímu Tresoru byla podobná původní Volare.

Tuhle "inovovanou" Volare jsem kdysi zkoušela jen proto, jestli ta podoba s Tresorem zůstala - jistá podoba s Tresorem současným (reformulovaným) by tu sice pořád byla, ale už to není ono.  

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 22. prosince 2020 22:24

jerry Děkuji. Ráda bych si z nostalgie k Volare přičichla.

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 24. prosince 2020 14:52

AURA - Thierry Mugler
Vůně.
A slova.
A obrazy.
Ve vzduchu třpytivá větrovost a sladkost, Poison Ivy ladně sedí na čerstvě nalakovaném okenním parapetu a přes mosazné kukátko pozoruje zelené hady z Ráje se smaragdovýma očima, co se plazí mezi tuberózou a kafrovníky.
Vůně...
Divnokrásná, krásnodivná...
Divá.
Mám ji ráda.
Hodí se ke mně.
V mých očích je to rodná sestra Womanity.
/Jako kdyby se Coco Rosie proměnily ve vůni.../

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 24. prosince 2020 14:54

OBSESSION Calvin Klein

Jednou jsem už psala u Lutense něco o zdivočelé a nevycválané skořici - tady je ovšem v tomto rozpoložení koření všechno - jako první se přivalí neurvalá vanilka, tváří se, jakože ji právě pustili z arestu. Před opuštěním prostoru za ostnatým drátem se v umývárně ještě stihla důladně umýt laciným bílým mýdlem, ještě pořád je jím cítit, stará parta už se začíná scházet, už se blíží hřebíček a skořice, vypadá to, že tihle dva spolu něco mají, drží se při sobě, santal, ten zůstal opodál, je to takový jemný primus třídy, tak si není jistý, jestli by ho tahle drsná skvadra nevypráskala... No vyloženě pitoreskní vůně to je, hmatatelná, architektonická, nesmlouvavá, nic pro unylé slečinky s kelímkem Starbucks v ruce. Tohle jsou syrové, neučesané ingredience v jedné lahvi. A ne, nevadí mi, že nakonec na mé kůži zůstane jen žlutobílá Indulona /a Bůh mě ochraňuj, připomíná mi bájnou Samsaru/ - a o tom tyhle vůně vlastně jsou, ne?

Offline teena-s
870 příspěvků moje polička 24. prosince 2020 21:56
@euridike Obsession super recenze :D mám ji ráda
Offline Luna
10862 příspěvků moje polička 25. prosince 2020 13:07

euridike Miluju Coco Rosie A Auru mam taky rada

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 25. prosince 2020 17:30

teena-s Díky, já Obsession nosím ráda v zimě do plenéru, tam mu to svědčí...

Luna Nojo, Coco Rosie, ještě pořád si pamatuju, jak konsternovaná jsem byla, když jsem je slyšela a viděla poprvé...

Offline jerry
11021 příspěvků moje polička 27. prosince 2020 18:38

J'adore (Eau de Parfum Infinissime) (Dior) - J´adore, které vlastně vůbec J´adore není - na začátku průsvitně zelená sladká tuberóza se sladkým pepřem a náznaky jasmínu, kterou překryla vrstva sladce pižmového santalového prachu. J´adore a některé odnože na mě působí dost těžkopádně, ale tato je lehkonohá jak baletka.

Offline jerry
11021 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 15:32

Versace Pour Femme Dylan Turquoise (Versace) - mech ponořený do jezírka s vlažnou vodou s pár kapkami citronové šťávy - zkrátka příjemná akvatická vůně, po rozvonění doplněná sladkou frézií. Nic jsem nečekala a jsem mile překvapená povedenou fréziovkou vypodloženou nasládlým cedrem. A s Dylan Blue nemá pranic společného (naštěstí).

Offline teena-s
870 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 15:39
@jerry nu dost jsem přemýšlela jestli potřebuju tyrkysovou mini Versace a vypadá to že jo,dík :D