Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?

09. srpna 2014 14:45
Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 20. ledna 2023 22:27

Baroque (Yardley) - dělá čest svému názvu - šťavnatě hustá a rozjásaná meruňkově santalová vůně, odlehčená pár kapkami mandarinkové šťávy a lehkými sladce květinovými závany. Prohřátá a tulivá - je jak slunce schované do flakonu. Jednoznačná kvalita s dobrou intenzitou a výtečnou výdrží.

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 21. ledna 2023 02:49
Reakce na jerry:

Baroque (Yardley) - dělá čest svému názvu - šťavnatě hustá a rozjásaná meruňkově santalová vůně, odlehčená pár kapkami mandarinkové šťávy a lehkými sladce květinovými závany. Prohřátá a tulivá - je jak slunce schované do flakonu. Jednoznačná kvalita s dobrou intenzitou a výtečnou výdrží.

​...tak já tu vůni zkoušela před časem taky. Ale na mně to byl tak strašně chemicky obyčejnej, kompozičně navalující puch, že to letělo hned do koše

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 22. ledna 2023 15:45

jerry 

...prosím, kdyby jsi měla možnost, vyzkoušela by jsi vůni Black Opium Le Parfum.?

Složení má parádní!

...na mně všechny Black Opia jsou slabounkaté intimní vůňky, tak jestli třeba tahle verze.?.

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 22. ledna 2023 16:27

Miru 

zkusím to

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 22. ledna 2023 16:41

jerry 

...kuju

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 23. ledna 2023 22:49

Yes I Am Delicious (Cacharel) - pokud chce někdo vonět poctivou autentickou Nutellou s dvojnásobnou porcí lískových oříšků, tak je tady správně. Není nijak třeskutě intenzívní, takže je v pohodě nositelná i jinými věkovými kategoriemi, než jsou předškolačky. Neohrozí ani nositelku ani její okolí - do půl hodinky z ní nezbylo skoro nic. 

Offline Mha
příspěvků moje polička 24. ledna 2023 16:44

jerry

Kde kde kde se to dá sehnat?

Ale okolí by mě asi zabilo. Tak jen vzoreček možná... 

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 24. ledna 2023 18:16

třeba tady

nebo tady

Nemyslím, že by tě okolí zabilo...spíš sežralo

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 26. ledna 2023 22:59

Desert Eden (Estée Lauder) - skleněná růže - studená,  odtažitá, spíš jen takové tušení růže, než květina jako taková.  Ale rozvoněla se úplně jiným směrem, a to do růže s dřevitým stonkem, namočené do tekutého kořeněně kouřového balzámu a lehce poprášení jemným kamenným prachem.

Offline Mha
příspěvků moje polička 29. ledna 2023 12:54

jerry

Díky moc za odkazy, našla jsem tam spoustu věcí na zkoušení, třeba už konečně zkusím čichnout ke Slonovi, který je tu Ach Slona zároveň Ach Slon

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 02. února 2023 11:49

4711 Acqua Colonia Intense Refreshing Lagoons of Laos (Mäurer & Wirtz) - laguna s vodními květinami a slupkami ze zeleného jablka (jako kdyby se v laguně koupalo zelené jablko od Donny Karan, akorát chybí jeho "nahnilý" štiplavý tón). Nasládlá akvatická vůně s kousky plovoucího dřeva.

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 06. února 2023 15:25

Dior Homme Sport (2017) (Dior) - citrusy na cedrovém tobogánu - ledové, chladivé, osvěžující. Bohužel ztratily brzy dech i svěžest a zbyl jen nasládlý cedr se sladkým pepřem. Pozitivní je docela slušná výdrž - u "sportovních" verzí obecně nebývá nijak dlouhá.

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 09. února 2023 14:08

Tiffany & Co. Eau de Parfum

...mandarinková šťáva vmíchaná do hromady navanilkovělého heboučkého kosatcového pudru, který tím zvláční, zhutní a je v tom i sytá růže a necitrusové, měkoučkaté citrusy,

a všechno je to takové muchlací, tlumeně šťavnaté  a sálavě příjemně sladké...

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 09. února 2023 14:26

Flora Georgeous Jasmine Gucci 

...takovej, zpočátku, divně vintage zeleně živočišnej jasmín. A beztak tam je, v pro mě navalující podobě,

neroli...

Pak bílozeleno - rozdrcené ohromné, bledě růžové magnoliové květy i s lupínky a jemnými větévkami.

A pačuli, mohérově vláčné a v něm naopak jak mikrojehličky se topí čerstvé santalové pilinky a vše se pomalounku utápí v teplavé, lehounké, balzámové  pryskyřici.

Tahle vůně mi přijde správně úchylná - kontrast ztvárnění flakonu, Miley Cyrus a vyznění vůně =

správně drzej rebelskej mix.

Určitě doporučuji k vyzkoušení všem, které rády zeleno žluté květinové vůně. Protože tohle není kikina,

tohle je distingovaná dáma schovaná za velkými slunečními brýlemi a s hedvábným šátkem kolem hrdla nebo ve vlasech, v perfektně padnoucím oděvu a můžet z fleku do Saint Tropez...

...elegance...

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 09. února 2023 14:47

Black Opium Le Parfum Yves Saint Laurent

...moooc pěkné!.

Čokoláda zjemněná hebkou hruškovou pracharandou se špetkou skořice,

po chvilince se kontury čokolády rozostřují a spíše vnímám kávu, téměř černé silné, ale chutí lahodné espresso vmíchávané do hustého horkého, povzbuzujícího nápoje, zakápnuté kvalitním nesladkým vanilkovým  sirupem.

Nakonec mi na kůži zůstane mix silné kávy s tmavohnědou čokoládou.

Sladkost minimální.

Krásná kompozice.

(ideální náhrada za vůni Code Ultimate Giorgio Armani/podobnost vyzněním i složením značná)

((intenzita spíše intimní, ale výdrž velmi dobrá))

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 09. února 2023 20:33

Miru 

Vidím, že ses k Black Opiu dostala rychleji (podle přirovnání k Code kterýkoliv to stejně nebude nic pro mě). 

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 10. února 2023 03:28

jerry 

...byla jsem překvapená, došel mi vzorek s objednávkou z notina.

Je to kvalitní, pro mě teda nádherná vůně, tlumená/temná vanilka na tmavé rozostřené kávovočokoládě. Prostě fakt kdo rád Code Ultimate(klasický Code ne), nebo i Addict - bude spokojený

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 10. února 2023 16:48

jerry 

...ale i tak by mě moc zajímal Tvůj názor, jak vůni vnímáš Ty.?.

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 13. února 2023 17:30

Nomade Jasmin Naturel Intense Chloé

...líbí se mi to.

Je to pomerně dost, ale hladce, sladce naovocnělý(chvílemi téměř s hubba bubba záchvěvy) jasmín,

s podprahovým delikátně indolickým popraškem, zasypaný vlahými mohérově karamelovými molekulami.

Dobře drží.

Ale jeví se jako poněkud lineární.

...můžu vám nějak pomoct´.? Já, že koukám  po novinkách... ...noo, tak tohle je moc pěkný.!, pravila taková madam cca 40+, 165/75, jež čte Žena a život, Chvilku pro tebe a podobný pecky

Good Girl Blush Carolina Herrera

...trapný.

Květinky a ovocíčko.

Karolíno, CO to děláš.?!

Born in Roma Donna Intense Valentino 

...neměli nikde  a stejně ty asistentky věděly kulový, to jsem já rychleji přelétla regál očima, že fakt tam ten flakon není...

Alien Goddes Intense Thierry Mugler

Asi takhle - Boha taky nikdo neviděl a lidé v něj věří...

...já si šplíchla na ruku a ne, že nevidím, ale necítím téměř nic. Ale věřím, že to - na někom a nějak -

voní.

My Way Parfum Giorgio Armani

..jo.

Celkem dost dobrý. Sice takový jakože kikinovský, ale poněkud dirty.

Prostě My Way Intense se trochu odvázala...

To bych zvládla. Jen musím znovu zkusit výdrž. Jestli to není jen takovej chvilkovej voblbobák

Offline stes
8882 příspěvků moje polička 15. února 2023 12:22

Já dnes přičichla asi prvně k Paradisu od Cavalliho a voní mi...tak nevím, jestli to nebyl nějakej šum nebo jsem přišla na chuť sladké vůni...