Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?

09. srpna 2014 14:45
Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 01. března 2023 20:29

marieu 

Ta zdejší rada byla dobrá

Mě se tyhle novější verze líbí všechny, tak jen doufám, že výroba bude ještě dlouho pokračovat. tyhle vůně jsou pro mě naprosto univerzální - kdykoliv, kamkoliv, k čemukoliv.

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 03. března 2023 19:25

jerry 

...prosím Tě, nemáš možnost vlézt někde do parfumerky a zkusit novinku

La Vie Est Belle Iris Absolu.?.

Jako už je venku x dní, ale pořád NIKDE ani recenzička!?!(teda jo, našla jsem jednu mizernou na youtube)

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 03. března 2023 19:58

Mám na cestě nějaké vzorky a měla by být mezi nimi.

Na Fragrantice už nějaké recenze jsou

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 04. března 2023 03:28

jerry 

...aha, díky. Na fr. fragra jsem nekoukala... Ale i tak jsem moc zvědavá na Tvůj názor

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 05. března 2023 09:45

...jako ještě jsem nezkoušela následující novinku(flakon krásný!), ale když jsem si přečetla složení, vrtalo mi hlavou, že už jsem to někde viděla.?. No, úvod - momentálně oblíbená kombinace skoro všude(hruška, mandarinka, zázvor) a pak - už vím, co to je!..

...srdce a základ je vykuchanej z vůně Roman Night Absolute, taktéž Morillas...

(jestli vykrádá sám sebe, no, dobrý, ale ať tomu dá aspoň víc volume, protože

Roman Night Absolute je překrásná, leč více než intimní a "vturánu" mizící...

Gucci Bloom Intense

Offline zdensy
1129 příspěvků moje polička 05. března 2023 18:48

Miru , La Vie Est Belle Iris Absolu jsem v rychlosti zkusila v parfumerii. Vůně je hodně sladká, kosatec zprvu zajímavě nahořklý, ale velice brzy se odporoučel. Ta nálož pačuli mě málem omráčila, pro mě nenositelné. Vydrž enormní, i po osmi hodinách byla ze zápěstí cítit a blížila se originálu. 

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 05. března 2023 18:51

zdensy 

...to zní dobře - hodně pačuli a Ty "omráčená" - to by mohlo být pro mě akorát, děkuju!.

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 05. března 2023 19:22

Miru 

Tak jestli byla zdensy omráčená, tak to abych já před otevřením vzorků sepsala rovnou závěť (a pro tebe to nakonec ještě bude řídká vodička).

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 05. března 2023 19:26

jerry 

...néé, já myslím, že Ty něco vydržíš, ne.?

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 06. března 2023 18:01

...takže - průlet 

SEPHORou:

Eternity for Woman Eau de Parfum Intense Calvin Klein 2022

+

Quatre Iconic Boucheron

= obě vůně začaly fakt pěkně, osobitě, poměrně hustě.

Jenže po chvíli se rozplizly do odéru - výraz, myslím, od jerry -

ve vlažné stojaté vodě pomalu natlívajících zelených lodyh.

La Nuit Trésor Fleur de Nuit Lancome 

+

Angel Elixir Thierry Mugler

= "něco" chemicky jakože jedlého, nasládlého, za chvíli zmizejícího = ultra mizérie a nuda

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 06. března 2023 18:03

...JEŠTĚŽE jsem si nekoupila tuhle vůni naslepo, bych se šla asi, víte, co...

La Vie Est Belle Iris Absolu Lancome

mohérově dřevitá kosatcovka.

0% cukru

0% gurmánštiny

0% intenzity

Po necelé hodině se to pižmově rozmlžilo do neurčitelna, již tak mírná intenzita se ještě zmenšila a po necelých dvou hodinách už na kůži nebylo nic.

DEGRADACE názvu původní La Vie Est Belle EdP, Intense a Legére.

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 06. března 2023 18:14

Gucci Bloom Intense

...tohle je hodně povedené...

Úvod je hedvábně slaďoučký - bez citrusové pichlavosti pomerančová šťáva zkapávající do tuberózových květenství, jež jsou zahuštěna přítomným pačuli a mech dodává na sofistikovanosti.

Zvláštně sladké a kouzelné,

jakoby hravé, ale hry na dobu, až se setmí...

Srovnání -

původní Gucci Bloom EdP = jaksi vyzněním hřmotnější, více pouze bílokvětinovější a současně více zelenější, "hranatější"

než 

Gucci Bloom Intense = sladší, krémově klouzavější, provzdušněně mazlavější, jakoby v ní byla gardeniová houbičkovitost, ale bez gardenií,

přestože nezmiňují ve složení pižmo, tak ji vnímám jako elegantně živočišnější.

No, mínusem shledávám to, že i přesto, že se mi líbí více než původní, tak paradoxně původní je osobitější, signifikantnější.

Tato, Intense, je líbivější, pro masy...

...ale jako joo, unosila bych ji s chutí!

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 06. března 2023 18:30

My Way Parfum Giorgio Armani

Vůně začíná lahodným kosatcem - jakoby takový ten bledý, "špinavě" bílý s delikátním namodralým žilkováním, ponořený do tmy...

...vlastně - celé je to takové lahodné.

Vnímám DNA My Way Intense, ale vše/onen známý základ je decentní, tichý(nikoliv slabý) a obalený v obláčkově heboučké kosatcové pěně s vmíchanou minimálně sladkou vanilkou a s velmi něžným pižmem.

Krásné...

Jean Paul Gaultier 1996

Avec La Troupe Aiguilette Belt Bag In Navy 

Offline zdensy
1129 příspěvků moje polička 06. března 2023 18:40

jerry , jak se Ti nosí Rose Prick? Toužím po ní už asi rok...

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 06. března 2023 18:46

zdensy 

Musím říct, že moc dobře  - vytáhla jsem ji koncem minulého týdne a tak příznivé reakce okolí jsem ani sama nečekala. 

Offline zdensy
1129 příspěvků moje polička 06. března 2023 18:50

jerry , tak to mockrát děkuji

Offline alibi blogger
4198 příspěvků moje polička 06. března 2023 18:53

zdensy jerry Miru tak jsem tu novou kosatcovou LVEB zkusila na papírku. Ten kosatec se mi tam moc líbí, a náhodou odkaz k původní variantě tam cítím i trochu té gurmánskosti (v původní mi sladkost vadila, takže tohle míň sladké by pro mne být mohlo). Bohužel oboje jenom v úvodu. Pak se to nějak pokazilo a začalo to otravovat. Naštěstí jsem to nedala na kůži 

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 06. března 2023 18:59

...spíš to patří do blbých dotazů, ale co už - 

prosím Vás, když se kupuje ta náplň vůně do původních flakonů, tak to jde fakt jen do toho kterého flakonu té jisté vůně, nebo by se to dalo přestříkat i do refanu třeba.?

(jasné, ty náplně jsou levnější...)

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 06. března 2023 19:00

EDIT: ...njn, Alberto Morillas, co jsem čekala... Jasné, zase výdrž mizivá, intenzita velmi skromná.

Takže i když je Gucci Bloom Intense pěkná, sílu po všech stránkách má mizernou, čili ušetřím.

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 06. března 2023 19:27

Miru 

Speciálně pro tebe(a byly by to opravdu vyhozené peníze).

La Vie est Belle Iris Absolu (Lancôme) - nasládlý semišový kosatec s pudrovou pačuli. V této podobě nikterak úderná jako původní LVEB, díky pudru spíš připomínající kosatcovou odnož Coco Mademoiselle EdP nebo Miss Dior (2012). Snaha o "polidštění LVEB" sice dobře začala, ale bohužel se skončila jako sladko-pudro-dřevo-syntetika. Celkově vzato je pro mě až na ten dojezd vcelku snesitelná (i když nikoliv nositelná).

alibi 

Dojmy mám hodně podobné.