Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?

09. srpna 2014 14:45
Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 16. února 2023 11:40

Cardamom Coffee (Lush) - hořká čokoláda s kávovou náplní a se štědrou porcí kardamomu s malinkou stopou suché zeleně - moc pěkná hřejivá vůně, nepříliš sladká a díky tomu oscilující na hranici kořeněné a gurmánské vůně. Po rozvonění ale celkový dojem zkazil výrazný  tón připáleného lógru s živočišným oudem. Škoda, přeškoda - ten začátek se mi líbil opravdu hodně.

Offline euridike blogger
3901 příspěvků moje polička 19. února 2023 11:51

VELVET ROUGE Jason Wu

Pod temně zelenou vrstvou sladce prachového pepře se působením neviditelného vánku chvějí růžové květy pivoněk i růží, jsou jemné a mámivé, těsně přimknuté k sobě, všechny květy bratry jsou, ale občas mezi nimi zahlédneš bílou jasmínovou mlhu, jíž prosvítají temné spodní proudy kouřových stop doutnajících vonných tyčinek, těch černých, jejichž stíny vypadají jako loutky wayang. 

//Solidní počin, zdá se. Jako Wuovy modely. Vkusné. Elegantní. Sofistikované. S přidanou hodnotou kvality materiálu i zpracování. Nadčasové s lehkými retro akcenty. Velvet Rouge má pevné kontury a jednoduchou kompozici, v níž nic nepřečnívá, vše do sebe zapadá. Nenápadně a přesně. Ta vůně je nadčasová, kdybych se strojem času vrátila do minulosti a šla coby slečna zapisovatelka na Conférence de la paix de Paris, vezmu si ji.//

Offline euridike blogger
3901 příspěvků moje polička 19. února 2023 11:55

Nirvana Rose Elizabeth & James

Abych parafrázovala desátníka Klingera - tahle růže mi na poličku může. Je totiž nádherná. Kompozice je až překvapivě /nikoli banálně/ jednoduchá, vidím a cítím růže s brusinkovým nádechem, v té vůni je cosi pikantního, lehce, lehounce, příjemně nakyslého, kořenitého - a není to jen geraniem, řekla bych. Mary-Kate, Ashley - tak tohle se vám povedlo... 

//Ano, je lineární, ale má nadstandardní projekci a výdrž, takže za mě všechno je, jak má být.//

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 19. února 2023 12:03

euridike 

...já od té Nirvany vždycky chtěla zkusit Black a Bourbon. Ale pak jsem je z tužebníku smázla, nevěděla jsem, jak ke vzorkům...

Offline euridike blogger
3901 příspěvků moje polička 19. února 2023 12:55

Miru 

Já zkoušela jen Nirvana Rose u kamarádky + ještě Not Another Cherry Fine'ry - to je variace na Lost Cherry TF + a to jsem si vzpomněla na Luna - Cherry Syrup Proad - a ta je fakt úžasná, přivezla si ji z Thajska, ta by fakt stála za to... 

Offline Luna
10861 příspěvků moje polička 19. února 2023 15:21

euridike V New Yorku by se sehnat nedala?

Offline euridike blogger
3901 příspěvků moje polička 19. února 2023 15:37

Luna 

No je to thajská značka... Ale takhle - v NY seženeš skoro všechno...

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 19. února 2023 20:04

Luna 

Přidej na seznam

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 26. února 2023 19:43

Flor del Sol (Escada) - koktejl z čerstvého ovoce - meloun, granátové jablko, tropická směs - po rozvonění odlehčená trochou pižmových citrusů a šťávou ze zeleného jablka. Veselá vůně pro -náctileté, neulepená a s ohleden na cílovou skupinu povedená.

Edit: Když jsem dávala recenzi do DTB, tak jsem se musela smát - postřehy euridike jsou neskutečně trefné. A po přečtení tvé poslední věty jsem se přestala stydět za svoji poslední větu

Offline euridike blogger
3901 příspěvků moje polička 27. února 2023 09:39

jerry 

Těší mě, že jsme se opět shodly...! 

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 27. února 2023 11:29

Animale Animale Parfums

Vůně mi velmi připomněla Musc Samarkand Les Néreides, kterou jsem kdysi měla a milovala...

...má totiž v sobě, Animale, jakousi hebkou klouzavou, delikátně vintage mazlavou živočišnost, a současně křehkost a i trochu distingované chlípnosti.

Je slast nasávat Animale z kůže...

...hned od začátku cítím cibetku a větvičník a s nimi krémový ylang a v chřípí mi vůně klouže jak olejová masáž a vůbec to není těžké, naopak -

přítomné pižmo, ještě s konvalinkami a jasmínem, vše provždušňuje jakoby až do konzistence vláčně mohérové lahodné bubliny,

bubliny plné teplého, ale čerstvého vzduchu.

Tyjo, fakt je to děsně krásný!

A vůbec to nejde víc rozpitvat. Ingredience jsou svařené teplem těla na líbezně ženskou nit...

...jo, mám velikou radost, že poctivé vůně pořád existují!

...sevřel se mi

hrudník

stáhlo hrdlo

a

scvrkly všechny 

kosti

v

těle

na nitce

dechu

bych

mohla se

věšet -

má sílu struny -

přesto

dál

hledím

směle

(a v dlani míchám

osudu

runy)

do

tmy

skoro

dva metry

hluboký...

...jsi moje slabosti i

síla,

když

chytneš

pevně

za

boky...

Offline euridike blogger
3901 příspěvků moje polička 27. února 2023 11:47

Miru 

Stydím se, ale tuhle vůni vůbec neznám, stejně jako Bourmunque, budu muset vyzkoušet. 

A recenze !

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 27. února 2023 11:58

euridike 

...kuju...

(dostala jsem vzoreček, vůbec jsem to neznala a sedla jsem si na zadek!.)

Offline euridike blogger
3901 příspěvků moje polička 27. února 2023 16:07

Miru 

Já si ji podle Tvého popisu a doby vzniku představuju ve stylu Boucheron Pour Femme a Amarige Givenchy... 

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 27. února 2023 16:13

euridike 

...Amarige Givenchy je oproti ní dost "hřmotná",

tohle je spíše taková delikátnější  a jemně nasládlejší Paloma Picasso 

Offline Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 28. února 2023 19:50

Důkladně zkouším No 5 Eau Première a úplně se rozplývám nad tou nádherou. Úvodní aldehydy mi připadají příjemně šumivé jako kaskáda chladivých bublinek a poté se ve vůni rozhostí klid a ticho, ve kterém jen zlehka sněží vanilkový pudr uprostřed léta vonícího květinami.

A teď: kde se dá co nejvýhodněji pořídit ?

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 28. února 2023 21:07

Fleur 

To vypadá jako nová láska

Ani se nedivím (mám tu původní a až jednou dojde, vím, kde hledat náhradu). 

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 01. března 2023 12:38

Angel Elixir (Thierry Mugler) - sladší květinovo ovocná vůně s trochou neurčitého dřeva. Není sama o sobě nijak hrozná, ale je ve své průměrnosti zcela zaměnitelná - chybí sebemenší známka alespoň pokusu o originalitu, Úplně chybí to, co Angela dělalo Angelem - gurmánské tóny (pralinky, čokoláda) a pačuli. Zbyla jen taková univerzální vůnička, u které použití názvu "Angel" je klamáním spotřebitele.

Offline Luna
10861 příspěvků moje polička 01. března 2023 17:22

Fleur No, ze jsem tohle necetla driv! To ja hloupa osoba jsem si na sebe buhviproc prskla Tresor La Nuit a to je tak strasne, ze umiram ve vlaku

Offline marieu
5140 příspěvků moje polička 01. března 2023 18:29

jerry já si na tu novější verzi Eau Premiere po ztrátě té původní neoblíbila. Ale na zdejší radu jsem sehnala No 5 Red edition, která mi přišla srovnatelná. Tu můžu vždycky. Koupila jsem jí na Vinted rovnou i ve verzi L'Eau na léto...