Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?

09. srpna 2014 14:45
Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 15. března 2023 10:15

L'Eau Rêvée D'Hubert (Sisley) - jalovcové bobule v mátovém vichru. Rozvoněla se ale dost atypicky - něco jako ztrouchnivělý suchý pařez ozdobený mátou, kopřivami, zelenými muškátovými listy a sladkými lístky pačuli. Maskovací parfém do lesa. Ale je to nositelné, navíc lehké a osvěžující.

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 16. března 2023 14:02

...v časopisu byl vzorek vůně a voní na mně relativně lépe než z testerového flakonu.?.

La Vie Est Belle Iris Absolu Lancome

...vláčný příjemně intenzivní irisový pudr, měkoučký, jenž se ve chvíli noří do typické La Vie Est Belle DNA...

Začalo to hodně slibně.

Ovšem - nakonec, vlastně po chvíli se vůně usadila/rozpadla do rozmlženě sladkého, těžko určitelného sladce pižmového základu, něco na způsob dlouho ráchaného čajového pytlíku s LVEB.

Něco mi to strašně připomíná, něco, co už tu je - Chantal Thomass EdP.?., Mon Guerlain Intense bez levandule nebo něco obdobného z klasického mainstreamu. 

Prostě nuda.

Akorát že teda z toho flakonu to byla čistá kosatcovka. Tohle voní dost jinak...

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 16. března 2023 14:21
Reakce na Miru:

rozmlženě sladkého, těžko určitelného sladce pižmového základu, něco na způsob dlouho ráchaného čajového pytlíku s LVEB.

Výstižné. Bohužel.

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 16. března 2023 14:26

jerry 

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 16. března 2023 21:22

L'Eau Rêvée D'Alma (Sisley) - bylinková zahrádka čerstvě pokropení křišťálově průzračnou ledovou vodou, po rozvonění dřevitě pačuliové nasládlé finále. Pačuli je ale hodně jemná, spíš pačuliový olej, ale celek trochu syntetický, takový "rozpadlý".

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 19. března 2023 14:33

L'Eau Rêvée D'Aria (Sisley) - svěží zelené byliny se sladkým pepřem a jemně ovocnými tóny. Po rozvonění lehoučce sladká pryskyřice se strouhnutým muškátovým oříškem, která se ale rychle odporoučela do ztracena. Vůně je povedená, bohužel intenzitou a výdrží značně pokulhává za ostatními vůněmi z této řady.

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 21. března 2023 09:40

Eau de Rochas Citron Soleil (Rochas) - sladká svěže zelená neroliovka, postupně sladký pomerančový květ s mimózou. Intenzita tak akorát, výdrž překvapivě dlouhá. Pro mě moc příjemné překvapení...i když vlastně zas až tak moc ne - u Rochas je povedená celá řada "Eau de Rochas něco".

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 23. března 2023 13:29

L'Eau Rêvée D'Ikar (Sisley) - je to unisexová podoba pánské Eau d´Ikar (která ale sama o sobě má k unisexu víc než blízko). Nasládlé kořeněné dřevo s výrazným růžovým pepřem, pak nástup suchých bylin. Po úplném rozvonění suché, příjemně drhnoucí byliny spolu se sladkým senem v závěji lehce kořeněného nasládlého dřevitého pudru. Tohle je opravdu hodně dobré...

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 24. března 2023 21:00

Daisy Paradise (Marc Jacobs) -  lehké neidentifikovatelné květiny, ze kterých v jednom momentu vykoukla zelená fialka, ale zase rychle zbaběle prchla.  V dojezdu zbylo jen trochu sladkého pižma.  Naprosto zbytečná limitka, skoro bych řekla, že ze všech limitek nejméně povedená, s minimální výdrží.

Offline Milibumba banned
příspěvků moje polička 26. března 2023 16:04

Dobrý den! Chtěla bych poprosit o vyplnění kratičkého dotazníku o parfémech a kosmetice pro moji bakalářskou práci, moc mi tím pomůžete. Děkuji

https://forms.gle/co1aWkFsfnfGbbZD9

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 30. března 2023 07:30

...tak jsem ji vzala na milost, asi ze zoufalství, protože nevím, co chci. Ale přišla jsem na to, proč se mi nakonec líbí. Protože 

Donna Born in Roma Valentino

voní černým rybízem namočeným v pouze mírně nasládlém vanilkovém sirupu, do nějž se snáší pepřový prach...

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 31. března 2023 20:52

Daisy Love Paradise (Marc Jacobs) - pár průsvitných barevných kvítků a trocha bubin z aviváže. Intenzita blížící se nule, výdrž přímo nulová. Kam jen Alberto Morillas čichové buňky dal?

Offline alibi blogger
4198 příspěvků moje polička 31. března 2023 22:27

Luna nevím, jestli už jsi nezkoušela, ale Kayali má nějakou třešeň a je třešňová (jsem čuchla v Sephoře)

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 02. dubna 2023 15:58

Daisy Eau So Fresh Paradise (Marc Jacobs) - nasládlé květiny, po rozvonění doplněné levandulovou vodou s trochou nasládlého dřeva. Relativně nejpovedenější z limitek Daisy 2023 - ale opravdu jen relativně, protože jinak je zcela zapomenutelná.

Offline Luna
10861 příspěvků moje polička 03. dubna 2023 17:13

alibi Jo, zkousela jsem v New Yorku a docela dobra. Ale mit nemusim.

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 03. dubna 2023 20:07

Un Jardin à Cythère (Hermès) - divno-dřevito-nasládlý kmín v množství větším než malém a nahořklá dužina z grepu. Postupně se rozvinul nektarově sladký tón pylového prachu a suchých zelených olivových lístků. Dojezd v podobě hutné pistáciové hmoty (připomínající svojí konzistencí marcipán) se velmi blíží Omnia Green Jade. Bohužel v dojezdu se vše zvrhlo do jakési divné syntetiky, obohacené opět tím zpropadeným kmínem. Intenzita i výdrž na výbornou.

Offline alibi blogger
4198 příspěvků moje polička 04. dubna 2023 09:11

jerry ten kmín tam mám taky, bohužel. jinak by se mi líbila i s tou dřevitou synetikou

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 07. dubna 2023 14:35

Nomade Jasmin Naturel Intense (Chloé) - je to původní Nomade Naturelle s výrazným zeleným jasmínem, jemným, svěže pudrově krémovým. Bohuželi intenzita i výdrž jsou její opravdu hodně slabou stránkou.

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 07. dubna 2023 17:27

jerry 

...tak já tam zeleného nemám absolutně nic. Intenzita průměr, výdrž solidní

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 08. dubna 2023 12:28

Bright Rose (2020) (Zara) -  růže s medově sladkou konvalinkou, vykukující z aldehydově ledové svěží obláčkové ambry - přesto je ale vůně nektarově prohřátá. Další příklad povedené moderní chypre, Podoba s Narciso Rodriguez EdP, Red Door Velvet a Lovely (S. J. Parker) je velmi zřetelná.

Velká škoda, že se skoro vůbec nedá sehnat.