Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?

09. srpna 2014 14:45
Offline Milibumba banned
příspěvků moje polička 09. dubna 2023 14:38

Dobrý den! Chtěla bych poprosit o vyplnění kratičkého dotazníku o parfémech a kosmetice pro moji bakalářskou práci, moc mi tím pomůžete. Děkuji ❤️

https://forms.gle/co1aWkFsfnfGbbZD9

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 09. dubna 2023 14:41

Q (Dolce&Gabbana) - sladkokyselá ovocně květinová pižmovka (generická, ale v této fázi vcelku příjemná) se rozvoněla do nasládlého NIC s trochou dřeva. Intenzita skoro žádná.

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 12. dubna 2023 10:31

Good Girl Blush (Carolina Herrera) - romantická sladkokyselá květinová pižmovka - sice příjemná, ale bez jakéhokoliv náznaku originality. S původní Good Girl a dosavadními odnožemi nemá naprosto nic společného.  Bohužel intenzita i výdrž oscilují těsně nad nulou (pokud je ale vůně určena pro teenagerky do školy - je to tak v pořádku).

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 13. dubna 2023 16:18

Vanilla Royale Sugared Patchouli | 64 (Kayali) - karamel, po chvíli malinko připečený (leč příjemný) a pak semišová vanilka se štědrou dávkou sladké pačuli. Vanilkový prach pačuli pěkně "omotal", takže žádná údernost se nekonala. Crème brûlée s pačuli...a pro mě nečekaně příjemné překvapení.

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 16. dubna 2023 19:48

Irrésistible Givenchy (Eau de Parfum Rose Velvet) (Givenchy) - pudrová slabě pačuliová sladká růžička  se rozvoněla do generické růže posypané moučkovým cukrem...tak kdyby aspoň to byla jakás takás růže, ale ono je to celé strašlivě syntetické.

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 18. dubna 2023 11:46

La Perla (Luminous Eau de Parfum) (La Perla) - zapomenutelná ovocně květinová s nakyslým cedropižmem, které se bohužel rozvonělo do nelibé nasládlé dřevito pudrové syntetiky.

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 20. dubna 2023 12:30

Lovefest Burning Cherry | 48 (Kayali) - griotka smíchaná s třešňovým kompotem rychle ztratila dech. Po rozvonění slabá dřevitá třešeň a netrvalo dlouho a vše se rozpadlo do nasládle dřevité syntetiky.

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 21. dubna 2023 20:38

Superworld Unknown (Lush) - šumivá koule do koupele se svěží pižmově limetkovou vůní a zpočátku i lehkými vzdušnými květinami. Je tak krotká jako by ani od Lush nebyla, navíc intenzita i výdrž nic moc (což je u č. p. dost na pováženou).

Offline Luna
10861 příspěvků moje polička 22. dubna 2023 11:13

jerry Burning Cherry me taky nenadchla. Tak se shodnem.

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 22. dubna 2023 11:18

jerry Luna 

...já zkoušela nějakou Vanilku, jak vonělo hodně dobře. Ale asi pár minut. Pak už nic. To mi přijde dost předražené pak...

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 22. dubna 2023 12:07

Luna

Když známe různé LRPN třešně nebo Lost Cherry, tak Kayali neobstojí.

Miru 

Stejnou zkušenost mám s jejich první vanilkou - moc pěkná, ale výdrž nevalná.

Jednoznačně byla nejlepší ta poslední - pačuliová (a to zrovna pačuli není úplně moje oblíbená složka). A pak ambrová Invite Only Amber. Pokud se dostaneš někam do Sephory, tak vyzkoušej.

Zrovna tyhle 2 mi přišly se slušnou intenzitou i výdrží. A na Vinted se dají pořídit za slušné ceny. 

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 22. dubna 2023 15:05

Valentino Donna Born In Roma Intense (Valentino) - ho už tak syntetické kašmeranové Born in Roma přidáme kašmeran, nešetříme s ním, Občas se tu kašmeranovou barikádu pokusí prorazit nějaké nasládlé květiny s "plážovým tónem" (dřevo+ kokosová voda), leč marně. Proč by toto měl chtít někdo nosit?

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 23. dubna 2023 16:38

Destination Collection: Morocco (Demeter Fragrance Library) - nasládle kořeněný santal, z koření hlavně na začátku lehce vyčnívá nesladká skořice a jemný hřebíček), postupně se přidal karafiát. Po rozvonění velice připomíná odlehčenou verzi původního Opia, zejména mé oblíbené limitky Opium Eau d'Été 2002 a 2003. A protože je to kolínská, není to do do intenzity žádný třeskutý zabiják (prostě dobře vychovaná kolínská, jak je u Demeter obvykle zvykem), ale výdrž je na kolínskou naopak velice slušná.

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 26. dubna 2023 11:19

Jimmy Choo Rose Passion (Jimmy Choo) -  lacině vyznávající synteticky sladké květiny, po rozvonění jakožeplážová vůně (dřevo-kokos-sladké květiny). Čichnout a zapomenout....

Offline stes
8882 příspěvků moje polička 26. dubna 2023 11:22

jerry kde dát zkusit Morocco, něco mi říká, že by se mi moc zamlouvalo

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 26. dubna 2023 11:33

stes 

Nevím, že by se v ČR tahle značka v nějaké kamenné parfumerii prodávala (a neviděla jsem ji ani v Itálii, Rakousku nebo Německu). O vzorcích ani nemluvě.

Offline stes
8882 příspěvků moje polička 26. dubna 2023 11:37

jerry aha, trochu jsem si myslela, že jsou to poznatky z cest nebo ciziny, protože většinu vůní jsem nikde nenašla...díky za odpověď

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 26. dubna 2023 11:56

stes 

Toto je spíš poznatek z mého vlastního flakonu (zakoupen naslepo v internetové parfumerii, protože mě zaujalo srovnání s původním Opiem).

Jinak v parfumeriích zkouším pouze výjimečně - dávám přednost vzorkům v domácím klidu.

Offline RoSa
9966 příspěvků moje polička 26. dubna 2023 12:13
Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 26. dubna 2023 12:18

stes 

Já kupovala před Heuréku o dvě stovky laciněji zde https://www.brasty.cz/the-library-of-fragrance-morocco-kolinska-voda-unisex-30-ml