Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?

09. srpna 2014 14:45
Offline euridike blogger
3901 příspěvků moje polička 07. června 2023 11:57

HERBAE SPARTIUM L'Occitane  

... baby, all I need for you to know is...

I'm like a bird

I'll only fly away

I don't know where my soul is

I don't know where my home is...

Svobodomyslná...

Jako měkký sluneční svit, před nímž si marně cloníš oči. 

Mezi prsty sevřená vialka se zabroušeným hrdlem, v ní esence oleje monoï, tiaré a mléčná míza se stopovým množstvím kokosového pižma, pyl a nektar spartia, vítečníku sítinovitého, sladké, bylinné, s hřejivými tóny švestkového medu a srpnového sena, u dna usazené zlomky zubří trávy a hoblinky pryskyřičnatého dřeva ve velmi delikátní podobě...

Nekomplikovaně radostná. 

Jako dětství. 

Jako instantní prázdniny. 

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 08. června 2023 09:22

L'Eau Kenzo pour Femme Sunlight Edition Limitée (Kenzo) - nasládlá květinově ovocná vodní vůně. Solidně udělaná, lehká a neobtěžující letní polívačka.

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 09. června 2023 20:04

Classica Donna (Eau de Parfum) (Acqua dell'Elba) - EdP. Vodně zelená, nasládlá, květinová - hodně prohřátá voda v zelené laguně, na které plavou bílé květy. Pánská varianta je osvěžující, avšak u dámské bych se obávala spíš bolehlavu.

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 11. června 2023 16:29

For Him Bleu Noir (Eau de Parfum) (Narciso Rodriguez) - Pižmově svěží sladká cedrovka se suchým vetiverem a bylinkami - líbivá v pozitivním slova smyslu, rozhodně nemůže nikoho urazit ani obtěžovat. "Bezpečná" vůně do kanceláře i kamkoliv jinam.

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 13. června 2023 10:29

Arcipelago Donna (Eau de Parfum) (Acqua dell'Elba) - EdP. Nektarově citrusový začátek, po rozvonění krémová dřevitá nasládlá květinová pižmovka s lehkým ovocným tónem a občasným bylinným závanem (rozmarýn?).

Offline stes
8882 příspěvků moje polička 14. června 2023 10:45

Neumím popisovat, ale dnes jsem přivoněla k dávno zapomenuté Lauře a asi si aspoň malou lahvičku budu muset koupit. 

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 15. června 2023 17:42

Herbae Spartium (L'Occitane) -  nektarově sladká tráva se spoustou mimózového  a jasmínového pylu - celek kupodivu není nijak přeslazený, ale spíš pižmově nasládlý, hodně svěží a vzdušný.  Jaro  zkoncentrované ve flakónu, veselé a jásavé.

euridike

Jakmile jsem ji viděla u tebe v profilu, bylo mi jasné, že to bude něco hodně zajímavého. Po přečtění recenze jsem věděla, že ji musím vyzkoušet co nejdřív. A fakt je moc pěkná. 

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 15. června 2023 17:54

Patchouli Tentation Bvlgari

...trapný.

Trocha broskové šťávy a něco neidentifikovatelného, levně alkoholově vonícího(?) a pak nic.

Jo, ještěže to má intenzitu i výdrž mizernou...

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 15. června 2023 19:04

Miru 

A nemohlo to být už zkažené (alkohol)?

Kdysi jsem ji letmo zkusila v parfumerii a opravdu to byla pačuliovka - sice taková uhlazená, žádná drsnota, ale pačuliovka to byla.

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 15. června 2023 21:28

jerry 

...ne, to určitě nebyla. Vůně nebyla vůbec zkažená. "Jen" velmi slabá, a hodně nekvalitní kompozice, co se týče zpracování. Byla jsem se sestrou v jihlavském Fannu a tam dřív tuhle vůni vůbec neměli, a i ona, sestra, z mé kůže necítila skoro nic. A to je hodně háklivá/citlivá na pachy, vůně.

Offline euridike blogger
3901 příspěvků moje polička 16. června 2023 11:09

jerry 

Herbae Spartium pro mě byla příjemné překvapení, jsem ráda, že ani Tebe nezklamala...

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 17. června 2023 12:59

Boss The Scent For Her Magnetic (Hugo Boss) - krémově sladce ambroxanově dřevitá, po rozvonění ještě sladce pižmový semiš. Neurazí, nenadchne, ale propadák to rozhodně není.

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 18. června 2023 12:17

Blu Uomo (Eau de Parfum) (Acqua dell'Elba) - bergamotová smršť, která by oživila i mrtvého, se postupně usadila do citrusově lehce slané mořské vůně, s plovoucím dřevem a suchou mořskou trávou..V dojezdu se navíc přidaly usychajícíí myrtové lístky rozemnuté mezi prsty (připomínají mi dávno již nevyráběnyou Hyle od Farmacia SS. Annunziata). Klidně lze i jako unisex.

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 19. června 2023 18:33

Sail (Acqua di Portofino) - suché bylinky na začátku, po rozvonění, pak sluncem prohřátý kamenitý mořský břeh, jemná sůl na vysušených trsech trávy, vyplavených lasturách i kusech dřeva, Velice připomíná artisanovskou Cote d'Amour.

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 21. června 2023 10:33

Gorgeous! Michael Kors

...překvapivě příjemné.

Mix vůní Gucci Bloom EdP a My Way Intense Giorgio Armani,

bez jisté údernosti Bloom a jisté přeslazenosti My Way Intense.

Drží dobře

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 21. června 2023 11:26

Idole Now Lancome

...příjemný.

Jako asi takhle - nic pro parfémové fajnšmekry.

Ale když šéf firmy potřebuje dárek pro svoje zaměstnankyně(vyjma těch posedlých parfémy...)

ve věkovém rozmezí 18 - 60 let, nakoupí tohle a

spokojenost.

Pokud tedy zúčastněným/obdarovaným dámám nebude vadit, že voní všechny stejně...

(za mě - nudně nudné)

((bylo pro mě poměrně těžké najít obrázek... ...průměrnost si fakt neukládám. Ale tak - povznesu to...))

Offline euridike blogger
3901 příspěvků moje polička 21. června 2023 13:18

Miru 

K těm univerzálně líbivým vůním - chtěla jsem dát nějakou parfémovanou vodu kamarádce k pětadvacátým narozeninám, vím, že ji vůně baví, ale používá to, co koupí standardně v drogerii, chtěla jsem jí vybrat něco pěknějšího, váhala jsem mezi Gabrielle Chanel a Twilly Hermès, nakonec vyhrála Twilly /a myslím, že to byla dobrá volba/, Gabrielle je ale přesně ten typ obecně líbivé vůně, která snad nikoho nemůže pohoršit, ale podle mě ani nikoho nemůže skutečně nadchnout, přesně jak říkáš, přinejmenším ne milovníka parfémů... Ale na toho Korse i novou Idôle jsem zvědavá, musím vyzkoušet. 

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 21. června 2023 13:26

euridike 

...tak mně třeba vůně od Hermes z řady Twilly nesedí vůbec. Jsou to pro mě divnosměsky.

Jinak - ještě by mě tím pádem zajímala Super Gorgeous!

Offline euridike blogger
3901 příspěvků moje polička 23. června 2023 09:02

PARCO PALLADIANO VII: LILLÀ Bottega Veneta 

... věděli jsme, že my dva se už spolu k moři nepodíváme, seděli jsme tedy na balkoně a pomlouvali jsme moře a slunce a všechny ty opalující se účastníky zájezdu, my bychom pochopitelně byli jiní, nás by nikdo na lehátko pod slunečník nedostal, ne, my bychom vzhůru k nebesům, podél hranice moře, on v ohrnutých cargo kalhotách odstínu parchment, já v černých šortkách a bílém tričku, vlasy by se mi vlhce, slaně vlnily jemnou brízou, slano by bylo, slano je i teď, na Praze 2, na balkoně v prvním patře, s vysokou siluetou města na horizontu a s nízkou siluetou rozkvetlých šeříkových keřů před našima očima. Slano v bělavých mapách pod očima a hladivě lila všude kolem, říkáš mi báseň, kterou mám ráda, nerecituješ, říkáš, protože oba víme, že některé básně nesmí být recitovány... 

Když láska umírá, svět se boří a duje vítr, ten popálený vítr z Tichomoří.

Když láska umírá, ty myslíš, že se vzdává? Budem u ní bdít a budem za ni dýchat, i když už nepoznává.

//Slaná šeříková bríza. Netuctová, kultivovaná vůně. Mohla bych jí vytknout střídmou intenzitu a projekci. Neudělám to. Jen to zmíním...//

Offline Biely kvet
4141 příspěvků moje polička 23. června 2023 13:54

euridike Nádherné slová, ty tak krásne píšeš!