Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?

09. srpna 2014 14:45
Offline stes
8882 příspěvků moje polička 26. dubna 2023 13:41

RoSa jerry Vy jste holky šikovný, děkuju

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 27. dubna 2023 19:48

4711 Acqu Colonia Pomelo & Sea Salt (Mäurer & Wirtz) - zbytky soli na kůži po mořské koupeli a kolem jemný nádech zeleného citrusu. Pro celou řadu 4711 mám sice slabost, ale tohle je spíš osvěžovací tělová voda takřka bez intenzity a se zanedbatelnou výdrží.

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 28. dubna 2023 22:19

Bloom Intense (Gucci) - krémové bílé květiny se sladce dřevitou syntetikou, v dojezdu sladce hutná syntetika s cedropižmovou pačuli. Rozhodně to není žádná řídká vodička, spíš bych se obávala potenciálního bolehlavu Zcela zbytečná odnož, byť v povedeném flakónku.

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 02. května 2023 21:56

Armani Code Profumo (Giorgio Armani) - sladce kořeněné suché byliny, které se postupně rozprostřely na semiš a pokryla je vysoká vrstva sladce ambrového pudru. Intenzita je v této fázi nadprúměrná, naštěstí se postupně utlumila a vůně se vydala na cestu nasládle kořeněného tonkového prachu s jemně rozemnutou suchou levandulí, lehkým dřevem a malým kouskem semiše. Hodně povedená pánská vůně, která nezapře svou příbuznost s rodinou Armani Code.

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 05. května 2023 15:31

Solo Loewe Cedro

...všechno, co píší, tam je.

Příjemná, nekomplikovaná, teple chladivá svěžest, citrusově nasládlá, bylinkami a lehkými mýdlovými bublinami hladká.

Vhodná jak pro mladýho kluka tak i pro zralýho týpka, co právě vylezl ze sprchy, natáhl na sebe čistý triko nebo košili a jde si někam sednout na předzahrádku na příjemnej pokec nebo jen přečíst denní plátek...

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 07. května 2023 12:12

Yum Pistachio Gelato | 33 (Kayali) - gurmánský sladký úder na začátku je dost silný (a znatelný sladký pačuliový prach to jen podporuje), ale pak je to návštěva cukrárny, ve které mají vystavené samé lákavé pochoutky. Vzduchem poletuje sladce kořeněný prach. Dojezd v podobě sametově nadýchaného a jen lehce sladkého pistáciového krému (nebo tající pistáciové zmrzliny). Ale Pistachio Ice Cream od Demeter je coby pistáciová zmrzlina o dost autentičtější.

Offline Luna
10861 příspěvků moje polička 07. května 2023 22:15

jerry Ja jsem ji nedavno zkousela a mit neomezeny prijem penez, tak si ji koupim, protoze mi prijde strasne zabavna, takova uplne prastene sladka Ma to takovou pastelovou atmosferu.

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 07. května 2023 22:19

Luna 

Ani se ti nedivím, řekla bych, že v rámci značky patří k nejlepším. A opravdu je zábavná. 

Kdybys měla možnost, vyzkoušej tu vůni od Demetera, protože u ní je poměr výkon/cena mnohem příznivější.

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 10. května 2023 21:51

Verte Envolée (Yves Rocher) - zelený čaj s bergamotem, sytý a velmi osvěžující. Další podařená zelenočajová vůně od Y.R., blížící se k proslulé Fraîcheur végétale: Thé Vert - v tomto typu vůní je Y.R. velmi těžkou konkurencí. A velmi dlouhá výdrž je dalším příjemným bonusem.

Offline alibi blogger
4198 příspěvků moje polička 12. května 2023 14:49
Offline euridike blogger
3901 příspěvků moje polička 13. května 2023 11:57

alibi 

...  za oba poslední články... 

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 13. května 2023 12:11

The Scent Le Parfum for Her Hugo Boss

...pomeranč s pepřem = téměř černorybízový, leč krémový/nepichlavý, dojem.

Vetiver dodává tmavost, černou barvu do větrovo pomerančového freshe v delikátním provzdušněném krému.

Neulepená, nerůžová hladká příjemná svěženka pro náctileté

Offline alibi blogger
4198 příspěvků moje polička 13. května 2023 19:30

euridike děkuji

Offline euridike blogger
3901 příspěvků moje polička 16. května 2023 13:47

IRIS MALIKA Chopard

Kosatcové květy z hebkého sametu v odstínech tušově černé a sytě fialové, temné a hluboké jako cize chladná voda v kamenné průrvě uprostřed půlnočního lesa. Dotkneš-li se lehce, opatrně jejich okvětních plátků, ulpí Ti na prstech jemný hvězdný prach, ten voní po rozdrceném sušeném ovoci, po lesních bobulích, po zvěčnělé pryskyřici, po dubové kůře, o níž se v noci otřelo toužící zvíře. 

Jak tuto vůni uchopit...

Zpočátku je zdánlivě chladná, aldehydově citrusová, jako vodní hladina uprostřed nočního lesa, pak se začne přeskupovat a transformovat, jako by z temného vodního zrcadla plného antracitových odlesků pomalu povstával iris, na jehož imperiálně masivním květu ulpělo vše, co skrývala vodní hladina, ve vůni samotné se tyto matně lesklé relikty věcí jiných a dávných projektují jako lehce ovocné a květinové stíny, v nichž na počátku epilogu začnou dominovat tóny prašnější, sladší, vanilkově, pylově pryskyřičné. 

Elegantní. 

Sofistikovaně vyzývavá.

Lehce, lehounce retro, to pro tu sytou pudrovost. 

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 22. května 2023 19:47

L'Eau d'Issey Pivoine (Issey Miyake) - Pocukrované květiny a spousta syntetické ovocné sladkosti. Teprve po několika hodinách něco, co by se s velkou dávkou fantazie mohlo vzdáleně podobat bílé pivoňce. Generická a zcela zapomenutelná. Nemá nic společného s L'eau d'Issey, o pivoňce nemluvě.

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 28. května 2023 21:53

Eternity for Women Reflections (Calvin Klein) - slupky ze zelených jablek ve studené vodě, po rozvonění sladká zelená jarní tráva s trochou svěže zeleného jasmínu a v dojezdu lehce syntetické dřevité pižmo. Není špatná, ale je vcelku zbytečná.

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 01. června 2023 10:24

Classica Uomo (Eau de Parfum) (Acqua dell'Elba)  - ranní procházka po mořské pláži - teplá voda, svěží vzduch s vůní citrusů a bylin, mořské řasy a schnoucí ostrá tráva. A celek je takový pěkně zaoblený, nosu lahodící, zároveň osvěžující a uklidňující. Pánská, ale lze v pohodě i jako unisex.

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 04. června 2023 11:22

My Way Parfum (Giorgio Armani) - lesní jahody rozložené na zapudrovaném semiši, po rozvonění nepatrný závan sladkého pomerančového květu . Jedno z nejpovedenějších (a nejnositelnějších) pojetí tuberózy. Je blízká My Way Intense a My Way Flloral.

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 04. června 2023 11:39

jerry 

Jo, My Way Parfum se mi také moc líbí!. Ale zjistila jsem, že nosit ji - nudila bych se...

Nicméně - prosím Tě, kdyby jsi měla možnost, vyzkoušíš novinku

Elie Saab Elixir.?

Složení má pěkné, ale aby to zas nebyla odfláknutá líbivka...

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 04. června 2023 12:18

Miru 

V Elixíru mě zaujal kosatec - ale při pohledu na recenze na Fragrantice to vypadá spíš na další  syntetickou líbivku.

Hledání něčeho povedeného se u mainstreamových novinek stává hledáním jehly v kupce sena.